5 verrassingstips voor een betere band met je kind

Dit keer een blog om je te inspireren met leuke en gezellige verrassingstips voor jou met jouw kind(eren). Een 5-tal tips die jouw kind laten verrassen en genieten. Want wie is er nou niet dol op een toffe verrassing? Van leuke dingen die je echt niet ziet aankomen, word je extra blij. Dus doe samen vooral af en toe iets onverwachts. Soms moet je gek doen!

Succes verzekerd en veel plezier

Met deze tips is succes verzekerd denk ik….het zorgt voor tijd met elkaar, gezelligheid en plezier, oprechte positieve aandacht en het verstevigt jullie band. Jouw kind zal zich gezien voelen en de positieve aandacht laat hem/haar (van binnen) stralen en groeien! En dat zorgt voor meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. Door positieve ervaringen groeit namelijk je zelfvertrouwen. Zo wordt het geloof in jezelf steeds sterker en ga je je gelukkiger voelen. Dat wil jij toch ook voor je kind(eren) en jezelf?

“Zelfvertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor het ervaren van geluk

en dat geluk dat gun ik jouw kind en jou natuurlijk ook!”

De verrassingstips op een rij, voor meer Gezins- en Kindgeluk!

Tip 1: Slaap met z’n allen een nachtje in de woonkamer

Super leuk en het zorgt voor een betere band met je kind. Succes verzekerd, dit vergeet je kind nooit meer!

Tip 2: Trakteer je dochter(s) op een verwenavondje samen in de badkamer

Lang onder de douche, voorverwarmde handdoeken, een gezichtsmaskertje, zelfgemaakte smoothie en een massage als toegift. Heel gezellig, ennuh vergeet vooral geen foto te maken van jullie samen met het maskertje op 😉

Tip 3: Ga logeren bij je kind

Tandenborstel en pyjama in de tas, matras of luchtbed op de grond en stiekem nog even kletsen in het donker. Bij mijn kinderen is dit echt KindGELUK, zo leuk, zo genieten. Vooral een keer doen!

Tip 4: Zet een mooie foto van jullie samen in een lijstje op zijn/haar kamer

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Met dit gebaar spreek je heel veel liefde uit! Wil je graag SAMEN met je kind iets DOEN? Doe eens gek en hou een water gevecht; water ballonnen, waterpistool, plantenspuit, gezellig met bekers water in de weer. Laat je lekker nat maken door je kind. Succes verzekerd voor kleine en grote kinderen en voor jezelf niet te vergeten.

Tip 5: Leg een waardebon onder het kussen van je kind

Leg een waardebon onder het kussen van je kind: als je dit briefje inlevert, gaan we een uur samen spelen*. Zelf weer even kind zijn en in de wereld duiken van jouw zoon of dochter. Wedden dat je kind geniet? Heel veel plezier!

*Spelen met de Playmobil, de Barbies, samen tekenen/knutselen/bakken of samen een spelletje op de iPad doen of gamen kan natuurlijk ook! Alles is mogelijk

Bonustips

Tip 2 was specifiek gericht op een moeder/dochter verrassing. Daarom nog een aantal bonustips voor jou met jouw zoon of je (stoere) dochter want dat kan natuurlijk ook. Genoeg meiden die deze tips ook leuk vinden. Ik spreek uit ervaring…. Lees onderstaande tips maar eens….en ervaar samen jullie plezier!

🍀 Naar het klimbos
🍀 Op de trampoline springen (en ze vinden het super tof hun kunsten te showen)
🍀 Een hut bouwen van takken, hout, kleden, karton etc.
🍀 Met gereedschap samen iets klussen
🍀 Samen iets bakken of koken en daarna lekker op smikkelen
🍀 Stoeien op het grote bed (hier wordt mijn jongste altijd heel blij van…samen met papa)
🍀 Een door hem/haar of jou zelfbedachte Speurtocht doen (dat kan ook binnen 😉 )
🍀 Schilderen van een kast, een wand whatever…vergeet elkaar niet 😂
🍀 Het blotevoetenpad ervaren
🍀 Elkaar schminken. Vergeet vooral geen foto te maken en deze in een lijstje te doen voor op zijn/haar kamer
🍀 Avondje samen gamen met zijn of haar favoriete spel
🍀 Voetbal/IJshockey/film samen kijken met popcorn…Of een andere leuke film!
🍀 Slijm maken
🍀 Balspel samen spelen (lummelen is hier favoriet)
🍀 In de regen naar buiten; in de plassen stampen en door de modder rollen. Maak er een leuke survival van 😉
🍀 Leuk voor nu: samen buiten slapen; kamperen in eigen tuin
🍀 Fikkie stoken in de vuurkorf in de tuin (lekker met marshmallows erbij)
🍀 Met de zaklamp op stap voor een spannende avondwandeling
🍀 Samen een filmpje of vlog maken

En is natuurlijk nog zoveel meer leuks te bedenken…wat denk jij wat jouw zoon/dochter super leuk vindt om samen te doen? Wanneer straalt hij/zij? Wanneer is je kind helemaal in z’n element…dan vindt hij/zij dat vast super om met jou samen te doen!

Het hoeven geen grote dingen of dure uitjes te zijn. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat je doet, als je het samen doet – in verbinding – en met oprechte positieve aandacht voor elkaar. Vooral lekker gek doen, lachen en plezier maken. De gezellige positieve ervaringen die jullie samen hebben opgedaan zullen jullie band én het zelfvertrouwen van je kind een boost geven.

Heel veel speelplezier!

Liefs,

Hermina

Ps.

Je bent dol op je kinderen. Je houdt zielsveel van ze. Maar eerlijk? Het ‘gezinsgeluk’ is soms is ver te zoeken. De boze buien, strijd, ruzie, het brutale gedrag. Of het onzekere gedrag van je kind waarvan je weet dat het zelfvertrouwen een boost kan gebruiken. Je gunt je kind dat hij of zij geduldig en weerbaar/assertief is en zelfvertrouwen heeft. En dat je kind rustig blijft als het niet gaat zoals hij/zij wil. Dat je kind op een gewenste en gezonde manier om gaat met zijn/haar emoties en niet gaat slaan, schoppen, gillen, schreeuwen, schelden en bijvoorbeeld weglopen. Je maakt je zorgen over je kind, of je voelt je machteloos en weet niet goed om te gaan met het (lastige) gedrag van je kind.

Soms kan het dan fijn zijn als er een professional tijdelijk met je meekijkt.

Het Gezinsgeluk Traject (óók online mogelijk) is speciaal bedoeld voor deze situaties. Het is een persoonlijk begeleidingstraject. Hierin zorgen we dat je kind(eren) weer goed in hun vel gaan zitten én ondersteun ik jou als ouder om daarbij te helpen. Zodat iederéén thuis weer opbloeit, en dat er weer rust, begrip, ontspanning en plezier ontstaat.

Je kunt altijd gratis en vrijblijvend met me sparren, zodat je zeker weet dat dit traject passend is voor jullie situatie.