Over mij, Hermina Terpstra

"Mooie, interessante website heb jij Hermina! En wie ben jij?"

Ik ben Hermina. Hermina Terpstra. Geboren en getogen in Leeuwarden. De trotse moeder van Fleur en Roos, vrouw van Frank en de gelukkige Kinder- en Oudercoach van Kindgeluk.

Wie is Hermina van KindgelukAls kind speelde ik graag met poppen en My Little Pony’s. Daarnaast speelde ik ook graag 'schooltje' met mijn vriendinnetjes en dan wilde ik graag de juf zijn. Juf ben ik nooit geworden, mijn loopbaan verliep geheel anders...

Als dochter van een ondernemer was er bij ons altijd veel beweging. Veel geregel en georganiseer en de telefoon rinkelde vaak. Ondanks dat mijn ouders een eigen bedrijf hadden, is dat niet iets wat ik voor mezelf voor ogen had. Juist niet. Het regelen en organiseren, dat ging mij wel goed af. Dat was mij met de paplepel in gegoten.

In die lijn ben ik mijn loopbaan gestart en heb daarin vele stappen vooruit gezet. Mijn keuzes maakte ik toen nog meer met mijn hoofd dan met mijn hart. Ondanks dat ik het best naar mijn zin had in het bedrijfsleven met leuke collega’s, voelde ik dat het anders mocht. Daarvoor moest ik op zoek naar mijn eigen geluk. Dat ging niet vanzelf.

Mijn droom

Ik ging op zoek naar mezelf. Naar mijn eigen wensen en verlangens. Persoonlijke ontwikkeling is altijd een belangrijk ‘thema’ voor mij geweest. Ik hou van beweging, ontwikkeling en groei. Ik werkte toen nog als Marketing Communicatie Coördinator en hield me bezig met omzetverhoging, kostenverlaging, Lean, Mean etc. Het raakte me niet meer. Ik ging onderzoeken wat ik leuk vond en waar ik echt blij van werd. Ik wilde van betekenis zijn en de link met kinderen en ouders verliep eigenlijk heel natuurlijk. Dat ging privé al zo…ouders die een machteloos en onzeker gevoel ervaren en mij om advies vroegen. Ik had al heel vaak ‘gedroomd’ over een Kindercoachopleiding, iets totaal anders dan wat ik dus deed. Op een dag besloot ik te kiezen. Een keuze uit mijn hart en ik liet het niet meer bij alleen maar dromen.

Dromen, Durven, Doen…en Doorzetten

Mijn loopbaanswitch inspireerde me om de kindercoachopleiding bij Tea Adema te Burgum te volgen. De NLP Practioner opleiding en nog heel veel andere trainingen, workshops etc. volgden daarna. Vanuit daar is Kindgeluk en de KindGELUK methode ontstaan en daar ben ik enorm trots op. Ook op de scholingen die ik heb gedaan van SOS Kinderen en Emoties waarvan ik nu train de trainer ben. Het behalen van de opleiding tot Spiegelcoach was een waardevolle aanvulling voor in mijn praktijk want kinderen spiegelen met hun gedrag. Dat doen wij allemaal. Gedrag van kinderen is vaak heel logisch als je snapt wat de werkelijke reden van het gedrag is. Kinderen houden ons een spiegel voor en vertellen veel met hun gedrag. Alle kinderen doen dat, ook de mijne 😉 Dat is niet ‘fout’, het oordeel mag eraf. Als je in de spiegel kijkt dan levert dat jou, je kind en jullie als gezin juist heel veel op!

In Kindgeluk kan ik mijn talenten kwijt: positief, liefdevol, oprecht geïnteresseerd en enthousiast en werken vanuit een sterk intuïtief vermogen. Maar tegelijkertijd ben ik ook direct, duidelijk en gedreven. Ik ben iemand die denkt in oplossingen en heb de overtuiging dat vanuit je eigen kracht veel mogelijk is. Dit heeft mij al veel gebracht in het leven! Jezelf veranderen (ontdekken en leren) en groeien gaat niet vanzelf. Daar heb je iets voor te doen of iets voor te laten, en doorzetten helpt.

Ook dit ben ik

In mijn vrije tijd doe ik aan TRX-sport, wandel ik regelmatig, en spreek ik graag met vriendinnen af. Ik hou heel erg van chocola en voor het ijs van La Venezia kun je me ’s nachts wakker maken. Ik ben gek op mijn werk en na mijn werk vind ik het heerlijk om avonds – als de meiden liggen – me te laten ‘voeden’ met een inspirerend boek. Iets met gedreven zijn en passie . Van de avonden samen met Frank kan ik ook erg genieten. Haardje aan, thee, fleece-deken (yep, that’s me) en gezellig bijkletsen of heerlijk een film kijken. Daar laad ik ook erg van op.

Kinderen als spiegel

Samen met Frank zijn we de trotse ouders van twee fijne meiden. Beiden zo puur, ze brengen met hun kind zijn veel geluk in ons leven. Ze zijn mijn spiegel, mijn alles. Mijn kinderen hebben mij al veel geleerd over mezelf en de wijze waarop ik (nu) in het leven sta. Ook ik heb meters groei achter me liggen. Ik doe (nu) dingen waar ik blij van word, die echt bij me passen. Ik maak keuzes, ook keuzes die anderen niet altijd begrijpen, die ik wél begrijp, die voor mij goed voelen, die ‘werken’ voor mij. Ik leef vanuit vertrouwen en met heel veel enthousiasme en positiviteit. Dat is nu, maar dat was niet altijd zo. Daarover heb ik een blog geschreven: ‘Houd de regie over je eigen leven’.

Kindgeluk

Ik ben met Kindgeluk gestart omdat ik ouders en kinderen zie worstelen. Kinderen die bijvoorbeeld lange tijd niet lekker in hun vel zitten: negatief denken, weinig zelfvertrouwen hebben, faalangstig/perfectionistisch zijn, extreem boos gedrag laten zien, veel huilen, niet assertief en weerbaar zijn of anderszins. Dat raakt mij, omdat het ook niet nodig is. Er zijn allerlei manieren om hulp in te schakelen. Het is aan jou als ouder om dit wel of niet te doen. Het maakt mij niet uit wat je doet, maar doe iets, voor het GELUK van jouw kind. Zonder actie geen resultaat.

Je probleem de baas

Verbinding, veiligheid, vertrouwen en positiviteit zijn mijn speerpunten. Wat ik je graag mee wil geven, is het gevoel dat je uniek bent, dat je mag zijn wie je bent en dat je keuzes durft te maken die goed voor jou zijn. Dat je je mag voelen zoals je je voelt en dat je daar voor een deel ook zelf invloed op hebt. Samen met jou wil ik graag op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten, en daar gebruik van maken. Denken vanuit mogelijkheden en vanuit vertrouwen kijken naar wat (al) (wel) goed gaat en zorgen dat de ‘dingen’ die jij nog niet zo gemakkelijk vindt, dat je daar stappen vooruit in maakt. Je probleem de baas, van probleem naar nieuwe vaardigheid. Coachen doe ik vanuit mijn hart, vanuit een positieve intentie, zonder oordeel, met een sterk intuïtief vermogen en bovenal met mijn volledige aandacht. Zodat je echt gehoord en gezien wordt en we gezamenlijk kunnen werken aan de hulpvraag die je hebt.

Samen kom je verder

Ik heb inmiddels honderden kinderen en hun ouders met heel veel plezier geholpen. Nieuwsgierig naar reviews? Ik ben dankbaar voor mijn goed gevulde praktijk waar ik dagelijks kinderen en ouders coach en begeleid. Ook ben ik dankboor voor de samenwerking met diverse scholen, kinderdagverblijven en andere instellingen. Het coachen van leerlingen op school, het verzorgen van workshops en trainingen aan professionals en het geven van ouderavonden vind ik super tof om te doen. Want het is mijn missie om jou als ouder en jouw kind(eren) en professionals middels de KindGELUK methode te laten ervaren wat groei en ontwikkeling kunnen doen voor jouw GELUK als mens en binnen jullie gezin. Want iedereen verdient het om gelukkig te zijn, ook jij en jouw kind!

In mijn praktijk laat ik kinderen en ouders met behulp van mijn eigen KindGELUK methode ervaren wat groei en ontwikkeling kunnen doen voor jouw GELUK als mens en binnen het gezin. Dat kinderen lekker in hun vel zitten, zich geaccepteerd en begrepen voelen, vertrouwen hebben in zichzelf, stevig in hun schoenen staan. Energiek zijn en positief denken. En keuzes en fouten durven te maken. Dat ouders niet meer vanuit macht en onmacht handelen en dat ze de handleiding van hun kind wél hebben. Onder het gedrag van jouw kind zit een behoefte en die wil gezien en gehoord worden. Belangrijk is dat je die behoefte ziet, erkent en daarin jouw kind ondersteunt. Dat je daar als de ouder de verantwoordelijkheid voor neemt en regie pakt over datgene wat jouw kind jou laat zien. Zodat er in zijn geheel meer rust, begrip, zelfvertrouwen, geduld, plezier en geluk ontstaat! Door te werken aan jezelf met behulp van de KindGELUK methode ontdek, leer en groei je in wie je bent en word je een blijer, weerbaarder en zekerder kind/ouder. Deze groei draagt direct bij aan hoe gelukkig jij en/of je kind zich voelt. Meer Gezins- en Kindgeluk!

Voel je WELKOM!

Liefs,

Hermina

Ps. Heb je na het lezen van mijn verhaal het gevoel van: DIT SPREEKT MIJ AAN! En wil je ook meer GELUK voor je kind en jullie gezin? Neem dan contact met me op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Maak nu een afspraak

Ontvang de Gelukkig opvoeden inspiratie en tips mail!


Kindgeluk • Hermina Terpstra • Japik Hepkemawei 1 • 8915 HE Leeuwarden • 06 - 289 77 969 • info@kindgeluk.com