Gezinsgeluk Traject

Je kind(eren) én jij bloeien weer op.

“Voor optimaal gezinsgeluk. Met meer rust, begrip, ontspanning en harmonie in huis.”

Het Gezinsgeluk Traject helpt jou én je kind(eren). Zodat iedereen thuis opbloeit (óók online mogelijk).

Je bent dol op je kinderen. Je houdt zielsveel van ze. Maar eerlijk? Het ‘gezinsgeluk’ is soms is ver te zoeken. De boze buien, strijd, ruzie, het brutale gedrag. Of het onzekere gedrag van je kind waarvan je weet dat het zelfvertrouwen een boost kan gebruiken. Je gunt je kind dat hij of zij geduldig en weerbaar/assertief is en zelfvertrouwen heeft. En dat je kind rustig blijft als het niet gaat zoals hij/zij wil. Dat je kind op een gewenste en gezonde manier om gaat met zijn/haar emoties en niet gaat slaan, schoppen, gillen, schreeuwen, schelden en bijvoorbeeld weglopen. Je maakt je zorgen over je kind, of je voelt je machteloos en weet niet goed om te gaan met het (lastige) gedrag van je kind.

Toen je een ouder werd, zat je vol ideeën over hoe je het wel en vooral ook niet zou doen. En toen was daar de realiteit en dat is dat het soms best pittig is om alle ballen omhoog te houden, geduld op te brengen, te balanceren tussen toegeven en consequent zijn. Wat voor het ene kind werkt, hoeft voor het andere niet te werken. Je kreeg helaas geen gebruiksaanwijzing mee dus je moest zelf uitpuzzelen wat jij kan doen om je kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling. Je wilt namelijk graag dat ze zelfvertrouwen hebben, zich gelukkig voelen, tevreden zijn en dat (zowel voor je kinderen als voor jezelf) er harmonie is binnen het gezin. Dat jullie naar elkaar luisteren zodat boze buien, onzekerheid, brutaal gedrag enz. niet tot nauwelijks een rol spelen.

Het mooiste dat jij jouw kinderen kunt meegeven, is de ruimte om zich te kunnen uiten op een gezonde manier. Zonder schelden, gillen, schreeuwen, weglopen of met deuren slaan. Als dit nu wel aan de orde is, dan is dat voor veel ouders vaak lastig om te doorbreken. Hoe zorg je ervoor dat dit verandert? Het niet meer zien en weten geeft een machteloos gevoel. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Als gezinsgeluk coach help ik jou en je kind(eren) de rust en liefde weer terug te laten komen.

Gratis kennismaken voor het Gezinsgeluk Traject

“Onze dochter is minder boos, vrolijker, meer zichzelf, vertelt meer aan ons en aan anderen en geeft aan wat ze nodig heeft of wat ze juist niet wil. Er is meer rust en gezelligheid in ons gezin, heerlijk!" A. 37 jaar.

“Onze puber zit nu weer zo lekker in haar vel. Ze heeft vriendinnen gemaakt op haar nieuwe school en ook met betrekking tot schoolse zaken is ze ‘geland’. Ze weet hoe ze iets moet aanpakken en doet dat nu ook allemaal zelf. Het gaat nu heel goed. Hermina heeft haar fantastisch begeleid! Er is weer ontspanning en rust in huis, zo fijn!” M. 45 jaar.

"Het traject heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven in het gedrag van mijn kinderen en mijn eigen aandeel daarin. Ik ben me nu veel bewuster van wat ik doe en zie het enorme positieve verschil van wat ik deed en nu doe." D. 39 jaar.

Soms kan het dan fijn zijn als er een professional tijdelijk met je meekijkt.

Het Gezinsgeluk Traject (óók online mogelijk) is speciaal bedoeld voor deze situaties. Het is een persoonlijk begeleidingstraject. Hierin zorgen we dat je kind(eren) weer goed in hun vel gaan zitten én ondersteun ik jou als ouder om daarbij te helpen. Zodat iederéén thuis weer opbloeit, en dat er weer rust, begrip, geduld, (zelf)vertrouwen, ontspanning en gezelligheid ontstaat.

Ik wil graag gratis kennismaken

Herken je bijvoorbeeld dat je kind… ?

 • Snel en vaak boos is; driftbuien/woedeaanvallen heeft met gillen, stampvoeten, weglopen, et cetera?
 • Graag wil bepalen hoe ‘dingen’ gaan?
 • Boos wordt als het niet gaat zoals hij/zij wil dat het gaat of als iets niet in één keer lukt?
 • Vaak ruzie heeft, over grenzen gaat of zelf geen grenzen stelt?
 • Soms zo boos is dat hij/zij onbereikbaar is en jij niet dan meer tot je kind door kunt dringen? 

Of herken je juist het volgende bij jouw kind..?

 • Weinig zelfvertrouwen, minder weerbaar en komt niet goed voor zichzelf op?
 • Raakt snel overprikkeld en huilt bijvoorbeeld regelmatig en snel?
 • Perfectionistisch en wil op school alles graag goed doen en kiest het liefst voor makkelijke werkjes?
 • Weinig zelfvertrouwen en zegt vaak en snel: "ik weet het niet" of "ik kan het niet" of "ik durf het niet"?
 • Voelt zich onzeker of snel aangevallen, vindt kiezen lastig of heeft last van (faal)angst(en)?

Zou je niets liever willen dan dat je kind weer goed in zijn vel zit?


Stel, je komt thuis na een dag werken en de sfeer in huis is harmonieus. Je bent niet bang dat er weer een woeduitbarsting om iets kleins zal plaatsvinden en je loopt niet op je tenen. Hoe lekker zou dat zijn? Of dat je niet uren bezig bent om te ontdekken wat er met je kind aan de hand is dat zo verdrietig voor zich uit staart. Hoeveel prettiger en zelfverzekerder zou jij je dan in je rol als ouder voelen? Ik gun je dit zo enorm omdat ik weet dat het mogelijk is om die verandering te realiseren. Ik zie zoveel ouders wanhopig in gevecht met zichzelf, twijfelen aan wat ze verkeerd doen zonder daar hulp bij te (durven) vragen. Het gaat echter niet om goed of fout maar om een goede afstemming met jouw kind en dat vraagt om een persoonlijke aanpak. Ook zie ik ouders stiekem hopen dat het wel overwaait. Ik ga die zeepbel doorprikken, het verandert niet als jouw aanpak niet verandert.

In het Gezinsgeluk Traject (óók online mogelijk) helpen we je kind én ondersteun ik jou/jullie als ouder(s). Dat doen we laagdrempelig, praktisch en oplossingsgericht. Zodat jullie weten wat je anders kunt doen en hoe jullie dat kunnen doen waardoor jullie samen als gezin nog sterker worden en meer geluk ervaren.

Stel je voor. Hoe zou het zijn als…?

 • Je kind weer vol zelfvertrouwen? Blij, energiek en sociaal vaardig?
 • Je kind gemakkelijk zelf keuzes maakt? En goed in zijn vel zit
 • Je kind goed kan omgaan met zijn eigen emoties, zoals boosheid, verdriet of angst.
 • Je kind grenzen kan aangeven, weerbaar is, minder bang en goed in zijn vel zit?
 • Je kind veranderingen en teleurstellingen beter kan accepteren?
 • Je kind fouten durft te maken, ook gewone alledaagse dingen durft te proberen, ook als het spannend is?
 • Je kind ontspannen naar school gaat, vrienden weet te maken en houden, zich kan concentreren en motiveren voor school/het huiswerk en dat – voor de pubers - het leren en plannen ervan soepel verloopt? Dat je kind ook weet op welke manier je het beste kan leren dus ‘leren leren’ en ‘leren plannen’.
 • Je inzicht hebt in het gedrag van je kind en de gebruiksaanwijzing van jouw kind wél hebt?
 • Je duidelijk grenzen weet te stellen en een 'nee' door je kind wordt geaccepteerd?
 • Je niet constant een gefrustreerd en machteloos gevoel hebt, maar meer vertrouwen en geduld ervaart doordat je weet wat je 'moet' doen en zeggen in je rol als ouder?

 

"Het zelfvertrouwen van onze dochter is enorm gegroeid. Ze is vrolijker en praat meer over wat ze fijn vindt en wat niet. In ons gezin begrijpen we elkaar nu beter. Er is meer rust, begrip, verbinding en plezier in ons gezin." E. 39 jaar.

"Mijn dochter zit nu weer zo lekker in haar vel en gaat ontspannen naar school. Ze nu durft fouten te maken, gaat uitdagingen aan en ze is veel relaxter als het anders gaat dan dat ze had verwacht. Het huiswerk is ook geen strijd meer, zo fijn!" L. 43 jaar.

"Ik begrijp mijn kinderen nu stukken beter en er is minder strijd, ruzie en gedoe en meer rust, begrip en gezelligheid in huis." S. 34 jaar.

Tijdens het Gezinsgeluk Traject zoomen we in op de hulpvraag van jouw kind en jullie als gezin. Uiteraard volgen er ook concrete tips zodat er een blijvende verandering ontstaat: meer rust, begrip, geduld, ontspanning en gezelligheid in het gezin ontstaat! Je mag altijd even gratis met me sparren om te kijken of het Gezinsgeluk Traject (eventueel online) iets voor jullie is. Voel je welkom!

Ik wil graag gratis kennismaken

Hoe ziet het Gezinsgeluk Traject eruit?

 • Meestal is er eerst een korte telefonische kennismaking waarna een intake/kennismakingsgesprek volgt waarin we de hulpvraag/hulpvragen helder krijgen en de (leer)doelen die daaruit voortkomen. Wat speelt er en waar ervaar jij en/of je kind het meest problemen? Wat zijn jullie wensen en verlangens?
 • Tijdens het traject hebben we om de 2 à 3 weken een coaching afspraak (oudercoaching en eventuele kindercoaching afgewisseld) om stapsgewijs te werken aan de hulpvraag en het oplossen van het probleem. Dit is nou eenmaal niet in 1 keer veranderd…
 • Tussen de afspraken door heb je de mogelijkheid mij een keer te appen, mailen of bellen omdat het fijn is om soms in het moment even feedback te krijgen in lastige situaties. Het gaat immers om een verandering en daar moet je in de praktijk aan werken… Gedurende het coaching traject ga ik echt met jullie ‘op pad’.
 • Er zullen een aantal praktische huiswerkopdrachten zijn die ik meegeef zodat jullie ook tussen de afspraken door werken aan een blijvende gedragsverandering binnen jullie gezin.
 • Ook krijg je achtergrondinformatie, diverse materialen en reflectiedocumenten die je thuis als ouder kunt inzetten ter ondersteuning van het werken aan de hulpvraag van en met je zoon of dochter.
 • Gedurende traject stemmen we continue af en aan het einde van het traject is er een gezamenlijk evaluatiemoment.
 • De investering van het coaching traject is afhankelijk van de hulpvraag/hulpvragen en daarmee ook de duur van het traject. Vooraf – tijdens de gratis kennismaking/intake – informeer ik jullie hier concreet over. Dan stellen we samen de hulpvragen vast (het vertrekpunt) en is duidelijk wat de duur van het traject is en het aantal afspraken. Ook tussen de afspraken door is er mogelijkheid tot contact. Samen gaan we voor het gewenste resultaat: meer Gezins- en Kindgeluk.

  Ik wil graag gratis kennismaken

  "Onze dochter is nu meer open over wat ze voelt en wat ze wel en niet prettig vindt. Ook kan ze haar emoties nu beter onder woorden brengen. Voor ons als ouders was het een eye-opener om te zien hoe onzeker ze was. Ze heeft nu ook veel meer zelfvertrouwen en zit lekker in haar vel." C. 41 jaar.

  “Het boze brutale gedrag van onze zoon is totaal verdwenen. Hij zit weer lekker in zijn vel. Op school gaat z’n concentratie veel beter, zijn faalangst is verdwenen en zijn motivatie is gegroeid. Hij leert nu dankzij Hermina op een manier die bij hem past, zet zich in en heeft met mooie cijfers. Het is veel ontspannender in huis, top!” K. 46 jaar.

  "Ik dacht dat ik het zelf moest kunnen maar samenwerken met Hermina is een van de grootste cadeaus voor ons gezin geweest." M. 35 jaar.

  Ja, ik wil graag gratis en vrijblijvend kennismaken voor het Gezinsgeluk Traject (óók online mogelijk):

  <p>

   </p>

   Kindgeluk • Hermina Terpstra • Japik Hepkemawei 1 • 8915 HE Leeuwarden • 06 - 289 77 969 • info@kindgeluk.com