Kindgeluk Podcast| DE podcast voor gelukkig opvoeden met kindercoach Hermina Terpstra

De Kindgeluk podcast is dé podcast voor optimaal gezinsgeluk: met meer rust, begrip, respect, harmonie, ontspanning en gezelligheid in huis.

In deze podcast deelt Hermina Terpstra, kinder-, ouder- en opvoedcoach met een succesvolle praktijk in Friesland. In deze podcast deelt zij waardevolle inzichten en tips over opvoeden, het ouderschap en de ontwikkeling van kinderen zodat jij meer gezinsgeluk realiseert.

Iedere ouder loopt wel eens tegen onzekerheden aan in de opvoeding. Een kind dat boos is, onzeker, angstig of verdrietig… Hoe ga je daar mee om? Wat is ondersteunend om te doen als ouder en wat vraagt dat van jou?

Hermina Terpstra is een praktische no-nonsense coach die al honderden gezinnen heeft geholpen om vanuit harmonie, liefde, begrip en respect naar elkaar een prettig gezinsleven te creëren.

Met deze podcast wil zij jou helpen meer zelfvertrouwen in de opvoeding te krijgen, zodat jij je zoon of dochter laat opgroeien tot een gelukkig mens.  Kindgeluk is er voor ouders en verzorgers met kinderen in alle leeftijden.

Mocht je naar aanleiding van deze podcast willen onderzoeken wat Hermina voor jou kan betekenen, stuur dan vrijblijvend een mail naar: info@kindgeluk.com, bel haar op 06 – 289 77 969 of stuur een bericht via www.kindgeluk.com. Hermina zal dan snel contact met jou opnemen.

Op www.kindgeluk.com/gratis/ kun je gratis 2 e-books aanvragen over boosheid en over zelfvertrouwen of je aanmelden voor de ‘gelukkig opvoeden inspiratie en tips mail’ voor ouders en kind.

Vergeet niet je te abonneren op deze podcast om een seintje te krijgen als er een nieuwe aflevering klaar staat.

Aflevering 8
Op vakantie gaan, de reis… Op vakantie zijn, vakantievieren… De zomervakantieperiode, kinderen 6 – 8 weken vrij van school… Een heerlijk vooruitzicht, of toch ook niet?

Niet alles gaat in deze periode van een leien dakje. De structuur van school en sport valt weg. Andere oppas/opvang. Het is voor kinderen leuk EN voor veel kinderen ook wennen. Wennen aan anders. Andere structuur en een ritme dat anders is. Onder andere lastig voor kinderen die het schakelen tussen momenten en veranderingen lastig vinden. Hun houvast valt weg, gemis aan controle met als gevolg wellicht negatief gedrag want temperamentvolle kinderen hebben graag de controle. Ze willen over het algemeen graag ‘bepalen’ en weten wat ze te wachten staat.

Met je broer(tje)/zus(je) in de auto lang op de achterbank. Andere bedtijden, andere temperatuur, ander eten, wat is er niet anders op vakantie kun je beter zeggen? Kinderen kunnen dan lastig of negatief bedrag laten zien. Misschien herken je dit wel van jouw zoon of dochter? Hoe dan ook…je wilt als ouder graag het beste voor je kind én je wilt er een onvergetelijk tijd van maken samen. Daarom heb ik iets tofs voor jou!

Zó zorg je voor een fijne vakantie(reis) én zomervakantieperiode met je kids, dát is de titel deze podcast die ik speciaal voor jou voor de vakantieperiode heb opgenomen zodat jij de antwoorden hebt op onderstaande vragen.

👉🏻Wat kan ik doen zodat de reis een beetje soepeltjes verloopt zonder veel geruzie en gedoe op de achterbank?
👉🏻Hoe zorg ik ervoor dat het op vakantie gezellig is?
👉🏻Wat kan ik doen zodat we die ‘lange’ zomervakantieperiode fijn doorkomen met alles wat er tijdelijk niet is (school/sport/vriendjes/vriendinnetjes die op vakantie zijn) en met dat wat er juist wel is (vrijheid/vervelen)?

Ik beloof je weer waardevolle inzichten, voorbeelden, concrete tips en praktische handvatten zodat jij daar met jouw zoon of dochter je voordeel mee kunt doen. Een toffe vakantie, dát gun ik jou en jouw gezin zo.

Daarnaast verwijs ik in deze aflevering naar 2 relevante en voor jou interessante blogs: Deze worden in deze 8e aflevering inhoudelijk niet besproken (luister vooral wel alle waardevolle content), maar alle geschreven tips uit deze blogs wil ik wél met je delen: Zorg goed voor jezelf: 9 voordelen op een rij voor jou en jouw kind:

https://kindgeluk.com/9-voordelen-voor-jou-en-jouw-kind-als-jij-lieve-ouder-goed-voor-jezelf-zorgt/

15 spelletjestips voor onderweg, óók leuk voor thuis: https://kindgeluk.com/15-spelletjestips-voor-onderweg-naar-jullie-vakantiebestemming-en-ook-leuk-voor-thuis/ witregel www.kindgeluk.com

Aflevering 7
Zó ontwikkel je veerkracht bij je kind en vergroot je de weerbaarheid.

Iets kan niet. Iets mag niet. Iets lukt niet. Tegenslagen, veranderingen, teleurstelling etc. Het hoort erbij in het leven. Niet altijd gemakkelijk om mee om te gaan voor veel kinderen. Veerkracht hebben ze nodig en ook weerbaar zijn is helpend. Hoe kun je als ouder veerkracht ontwikkelen bij je kind? Hoe kun je jouw zoon of dochter weerbaarder maken? Daarover heb ik voor jou deze podcast opgenomen waarin ik waardevolle inzichten, concrete tips en praktische handvatten met je deel zodat jij daar met jouw zoon of dochter je voordeel mee kunt doen.

Aflevering 6
Een kind dat niet luistert, dramt, schreeuwt, ruzie zoekt, een grote mond heeft of brutaal gedrag laat zien. Kortom: negatief en lastig gedrag.

Herkenbaar?

Veel ouders hebben ermee te maken.

Hoe kun je als ouder daar nou het beste mee omgaan? Wat is dan belangrijk? Wat moet je vooral wél doen zodat je rust, begrip en harmonie in huis krijgt?

Daarover heb ik voor jou deze podcast opgenomen waarin ik waardevolle inzichten, concrete tips én praktische handvatten met je deel zodat jij daar thuis gelijk je voordeel mee kunt doen richting jouw zoon of dochter die nu wellicht nog negatief en lastig gedrag laat zien. Dat hoeft namelijk echt niet zo te blijven. Luister vooral deze podcast waardoor jij meer rust, begrip en harmonie kunt creëren in jouw gezin

Aflevering 5
Zó help je verlegen/angstige kinderen

Verlegen kinderen. Angstige kinderen. Veel ouders hebben ermee te maken.

“Dat durf ik niet hoor!”,

“Dat vind ik veel te spannend/eng!”,

”Dat kan ik niet hoor!”

“Ben je gek, dat ga ik echt niet doen!”

“Zo vervelend, ze kijken zo naar mij”

Hoe ga je daar nou mee om?

In deze podcast deel ik waardevolle inzichten concrete tips én praktische handvatten zodat jij daar thuis gelijk je voordeel mee kunt doen richting jouw zoon of dochter die zich nu wellicht nog wat angstig of verlegen voelt.


Aflevering 4
Zó creëer je meer rust in de decembermaand

December feestmaand, hoe hou je het relaxt? Hoe zorg je ervoor dat je kind niet overspoeld en overprikkeld raakt van ‘al dat leuks’ zodat hij of zij lastig en negatief gedrag laat zien? Dat gedrag wil je niet toch? Zelf wil je je ook ontspannen en fijn voelen neem ik aan?! Dat kan, luister deze nieuwe podcast aflevering.

In mijn praktijk hoor ik veel ouders en ook ouders die mij berichtjes sturen over deze drukke tijd met als gevolg negatief gedrag thuis. Denk aan korte lontjes, boze buien, pesten, niet luisteren, brutaal gedrag etc. Zó niet fijn. Voor het betreffende kind niet en ook niet voor jou als ouder.

In deze podcast deel ik allerlei inzichten én praktische tips waarmee jullie meer rust creëren in deze decembermaand. Die rust in huis…dát wil jij vast ook… ja toch? Veel luisterplezier!
Aflevering 3
Alle kinderen voelen zich wel eens teleurgesteld. Iets lukt niet. Iets kan niet of iets mag niet. Het gaat in ieder geval niet zoals hij of zij wil.

Er zijn tig voorbeelden en situaties te bedenken waarbij deze emotie om de hoek komt kijken. Hoe ga je als ouder daar nou mee om? Hoe pak je dat nou aan? Wat is slim om te doen?

Ik heb hierover speciaal voor jou een podcast opgenomen. In deze podcast deel ik diverse waardevolle inzichten én 7 concrete en praktische tips waarmee jij de weerbaarheid, veerkracht en het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter vergroot zodat jouw kind beter om kan gaan met tegenslagen en teleurstellingen.

Aflevering 2
Lastig gedrag van je kind…elke ouder heeft er wel eens mee te maken. Kinderen die niet luisteren, liegen, grote mond, drammen, dingen doen die niet mogen, steeds uit bed komen avonds, brutaal gedrag, veel schreeuwen, gillen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoe ga je daar nou mee om?
In deze podcast deel ik waardevolle inzichten, concrete tips en praktische handvatten zodat jij daar thuis je voordeel mee kunt doen met betrekking tot het lastige gedrag van je kind.


Aflevering 1
Wat een potje beachball jou leert over positief en bewust opvoeden en hoe je dit kunt toepassen. In deze allereerste Kindgeluk podcastaflevering deel ik met jou die waardevolle inzichten, concrete tips en praktische handvatten waar jij op zit te wachten zodat jij thuis meer gezins- en Kindgeluk realiseert.

Ontvang de Gelukkig opvoeden inspiratie en tips mail!


Kindgeluk • Hermina Terpstra • Japik Hepkemawei 1 • 8915 HE Leeuwarden • 06 - 289 77 969 • info@kindgeluk.com