Gratis inspiratie-video's & tips

Op deze pagina vindt je een verzameling van mijn inspiratie video's. Onderaan deze pagina vindt je een button naar het Kindgeluk Youtube kanaal zodat je je kunt abonneren. Je ontvangt dan een melding wanneer ik een nieuwe video deel.

Abonneer je op mijn Youtube kanaal

Heeft jouw kind wel eens een gedoetje, probleem of worsteling met zichzelf of anderen?

Bekijk dan deze videoboodschap met belangrijke inzichten en waardevolle tips voor jou als ouder.
Heel veel succes ermee!

En wil je meer inzichten en ook CONCRETE HANDVATTEN?
Kom dan naar de Introductieworkshop Kinderen en Emoties op 28 januari a.s.
Voor meer info en aanmelden:

Liefs,
Hermina

▶️Is jouw kind wel eens bang of angstig?
▶️Of vind hij of zij veel dingen spannend of eng?
▶️Heb jij een zoon of dochter met weinig zelfvertrouwen?
▶️Is jouw kind regelmatig verdrietig en huilt hij of zij vaak?
▶️Heeft jouw kind boze buien, woede-aanvallen of driftbuien?

Dan heb ik iets heel interessants voor jou!

Kom naar de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties. Ik neem je mee in de wondere wereld van Kinderen en Emoties. Ik leer jou concreet de stappen die jouw kind(eren) te leren hebben. Tijdens deze workshop leer je ook:
🍀 Welke emoties zijn er?
🍀 Welke functie hebben deze emotie?
🍀 Waarom zijn emoties belangrijk?
🍀 Wat hebben kinderen te leren?
🍀 Hoe kan ik als ouder daarbij helpen?

❤️ Je gaat met diverse inzichten, concrete tips en handvatten naar huis! ❤️ “Ik vond de avond heel positief en leerzaam. En de tips hoe je het beste kunt reageren vond ik heel waardevol. De handvatten die je vanavond vertelde, daar word ik heel blij van en kan ik ook echt wat mee”. Het is een hele leuke EN waardevolle avond en ik weet zeker dat je geïnspireerd en dankbaar weer huiswaarts gaat. Ben jij erbij? Dat zou ik super leuk vinden.

Voor meer info en aanmelden: Introductieworkshop Kinderenen Emoties

Welkom!

Liefs,
Hermina 06 – 289 77 969


Wat ontspanning/vakantie jou en jouw kind(eren) kunnen brengen. Een persoonlijk filmpje over hoe zoiets bij mij en mijn gezin gaat.


👉🏻Vergelijk jouw kinderen niet EN 👉🏻Vergelijk je kind niet met andere kinderen

Want wat levert het je op? Niets toch?! Ieder kind is uniek Ieder kind doet/ontwikkelt/leert etc op zijn/haar eigen manier EN In zijn/haar eigen tempo Elk kind is anders En helemaal goed zoals hij of zij is. 💚 Met heel veel talenten, kwaliteiten en ontwikkelde vaardigheden. 💪🏻 Er is geen ‘beter dan’, ‘sneller dan’. Hier zit een oordeel in en op. Dat brengt niets. Voor niemand. Je doet daarmee namelijk iemand (de ander) te kort.

☝🏼Wat kun je WEL doen? Mijn advies:
🍀Zie je eigen kind.
🍀Wie is hij of zij?
🍀Wat zijn haar/zijn behoeften, kwaliteiten en talenten?

Accepteer je kind...volledig, in alles. Met al zijn/haar talenten en kwaliteiten en ook met datgene wat hij of zij nog te leren heeft. Ook dat mag er zijn. Dat mag dan op zijn/haar eigen manier en op het tempo dat past bij jouw kind. Geen druk. Geef ruimte en vooral ook vertrouwen. 🍀

Jouw kind zal zich zo gezien en begrepen voelen en dat is zo ontzettend belangrijk voor het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van jouw kind. En ook - voor de verbinding - dus de band die jullie samen hebben! ❤️


Wat gebeurt er als jouw kind zijn/haar zin niet krijgt? Accepteert hij/zij de nee die het krijgt?
Tijdens veel oudercoachinggesprekken hoor ik dat veel kinderen:
✔(heel) boos worden
✔ gaan drammen
✔ explosief gedrag laten zien
✔een brutale mond geven Etc etc

✅Wat is er nodig? Daarover gaat dit filmpje.🍀


Ik ben weer geraakt... Een kind van 10 die zich niet begrepen voelt.
Zich anders voelt.
Zich raar voelt.
Veel in zijn hoofd zit, piekert.
Graag hulp wil.
Ook voor het omgaan met zijn hooggevoeligheid.

Herken je dit?

Kun je je voorstellen wat dit doet in het nu met z’n (zelf)vertrouwen, weerbaarheid en assertiviteit? Wat een lieve jongen zie ik. Ook zie ik worsteling, bij hem en zijn ouders die het allerbeste voor hem willen. Volop liefde, geheel met een positieve intentie en toch als gezin worstelen en een machteloos gevoel in het opvoeden ervaren. Het gebeurd heel veel. Ik zie het hier dagelijks... Het raakt mij elke keer. 10 jaar en je niet begrepen voelen, thuis en op school. Ik hoor het zo veel in mijn praktijk en het blijft me raken. Fijn dat ik deze gezinnen mag begeleiden. Want we gaan dit veranderen! Met vertrouwen gaan we aan de slag. Ouders, kind en ik. Ik geloof, nee ik weet het zeker dat we ook dit keer flinke stappen vooruit gaan maken. Dat voel ik en wil ik met alles wat ik in me heb. Voor meer Gezins- en Kindgeluk. 🍀


Ja, ook ik ga wel eens over mijn eigen grens. Ja, ook ik ben wel eens moe van ‘van alles’. Ja, ook ik ben wel eens onzeker.

Ben ik als Kinder- en Oudercoach een perfecte moeder? Zeker niet en dat hoeft ook helemaal niet. Kinderen willen geen perfecte ouder. Ze willen een gelukkige ouder en dat ben ik zeker wel. Ik voel, zie en merk snel dat het even ietsje minder met me gaat. Mijn kennis en vaardigden als coach ondersteunen mij hierbij. Ik reflecteer vaak en graag op mezelf.
❇️Wat zegt een bepaald(e) gevoel of situatie over mij?
❇️Wat is mijn aandeel hierin?
❇️Wat wil ik hiermee? Wil ik het houden? Wil ik het anders en veranderen?
❇️Wat heb ik te leren?
❇️Wat kan ik doen? Welke stappen ga ik zetten?
❇️Wie kan mij hierbij goed helpen? Wie ga ik om hulp vragen?
❇️Met welke 1e stap begin ik (nu)?
Als je iets wilt veranderen...begin dan met IETS te veranderen. Kom in actie. Doe iets! Zonder actie, geen resultaat. Er bestaat namelijk geen toverstafje. Er is geen glazen bol. Als je blijft doen wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg. En dat wil je dan niet, toch? Het hoeft niet groots. Het mag klein, in kleine stapjes. Ook kleine stapjes maken dat je vooruit komt. Het begint met een keuze...een besluit om het anders te willen. Wat ga je doen?


Kinderen communiceren ook met hun gedrag. Wat vertelt jouw kind jou? Kinderen vertellen hoe ze zich voelen, wat ze van iets vinden met woorden EN veel kinderen doen dit ook met hun gedrag. Of vooral NOG met hun gedrag. Ze communiceren naar jou als ouder met hetgeen zij doen. Ze geven jou een boodschap. Ze delen hoe ze zich voelen door wat je ziet en door wat ze letterlijk doen. In deze video deel ik een persoonlijk voorbeeld uit ons eigen gezin. Jouw kind verteld ook een boodschap met zijn/haar gedrag. En natuurlijk hoop ik van harte dat dit positieve, vrolijke berichten zijn. Kinderen met lastig gedrag (angsten, huil- en driftbuien, weinig zelfvertrouwen etc) geven ook een signaal af. ❇️Welke boodschap wil jouw kind jou geven? ❇️Welk signaal geeft jouw kind? Hierover gaat deze video. Wat veel kinderen nog mogen leren is het herkennen, benoemen, accepteren en uiten van emoties op een gezonde en gewenste manier. Dat ze ‘het’ woorden geven, het vertellen. Dit helpt hun - met name bij de vervelende emoties zoals angsten/boosheid/verdriet - om deze emoties los te laten en verwerken.


Deze video gaat over angsten, bang zijn, zelfvertrouwen,over je onzeker voelen. En veel dingen spannend en eng vinden. Dit soort gevoelens zijn niet fijn.

Kinderen gaan deze emoties het liefst uit de weg. Ze vinden het niet fijn. Dat snap ik. Ze vluchten graag voor dat gevoel. Ze maken een beweging achterwaarts. Ze zetten een stap achteruit. Dat is wat angst doet. Angst en bang zijn, dat soort gevoelens krijgen zo de neiging om te groeien. Die worden groter en dat wil je niet. Want je voelt je daardoor nog minder fijn.

Wat heeft angst nodig? Angst heeft nodig dat je een stap voorwaarts maakt. Dat je het aan gaat. Het hoeft niet heel groots. Het mag in kleine stapjes.

Mijn advies is: GA HET AAN, doe het in kleine stapjes. En natuurlijk help ik jou en jouw kind daar graag bij zodat we samen stappen voorwaarts kunnen maken zodat je meer geluk ervaart, je zelfvertrouwen een boost krijgt en je gewoon lekker in je vel zit. 


2 vragen die jou helpen wanneer je kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Wanneer hij of zij lastig gedrag laat zien bijv. drift- en huilbuien, boosheid, angsten, veel dingen spannend en eng vinden etc.

Stel jezelf de volgende 2 vragen:
1. Welk signaal wil mijn kind mij geven? (zie uitleg in video)
2. Wat zegt deze situatie over mij?

Ga (samen) op zoek naar de antwoorden hierop. Vind je dit lastig? En wil je graag weten waarom je kind doet wat hij of zij doet? En vooral hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind weer lekker in zijn of haar vel zit? Wens je tips en concrete handvatten voor meer rust en gezelligheid in huis? Bel 06 - 289 77 969 of mail info@kindgeluk.com gerust. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.


Wat een heerlijke ervaring weer! Ik heb de leukste baan van Nederland😍

💚Jongen 6 jaar💚

Eerst:
✔️Onzeker
✔️Soms depri
✔️Hangerig
✔️Voelde zich soms alleen
✔️Snel verdrietig (huilen)
✔️Durft niet zoveel

Toen: 😃3 oudercoachingsgesprekken
Nu:

🍀Vrolijker
🍀Doet meer uit zichzelf
🍀Neemt initiatief tot spelen
🍀Positiever
🍀Meer zelfvertrouwen
🍀Zit lekker in zijn vel

Ouders hebben geleerd:

❤️hun kind te kunnen motiveren
❤️positiever te begeleiden
❤️liefdevol duidelijk zijn (begrenzen)

En zoals de vader het ook zo mooi zei: “we zijn als gezin ook meer in control en dat voelt ook prettig”. Yes, hier word ik heel blij! Hier doe ik het voor!


Kinder- en Oudercoachingstraject: Angsten en Emoties de baas en een boost voor het Zelfvertrouwen TOEN
✔️angsten, heel veel dingen spannend en eng vinden en uit de weg gaan
✔️heel heftig en vaak boos
✔️veel huilen
✔️laag zelfbeeld
✔️weinig zelfvertrouwen
✔️ slaapproblemen
✔️ snel aangevallen voelen
✔️ afhankelijk
✔️ niet met kritiek om kunnen gaan
✔️ “ik kan het niet”
✔️“ik durf het niet”
✔️“Ik weet het niet”

NU

💪🏻dingen die hij spannend vond gaat hij aan. proberen, doen, ontdekken: ik kan het wel
💪🏻rustig en goed slapen in zijn eigen bed op zijn eigen kamer
💪🏻hij vertelt, geeft antwoorden (“ik weet het niet” is verleden tijd)
💪🏻hij durft alleen naar boven in huis
💪🏻hij doet dingen zelf en alleen bijv zelf/alleen naar vriendjes gaan om te spelen
💪🏻 hij geeft aan hoe hij zich voelt en wat hij nodig heeft
💪🏻 hij gaat de voor hem lastige dingen aan bijv in gesprek met zijn voetbaltrainer waardoor het daarna leuker en fijner wordt (hij gaat nu WEL naar die training) He dit iT!
💪🏻 hij komt voor zichzelf op bij vriendjes en klasgenootjes
💪🏻 hij is vrolijker, boze buien en het vele en snelle huilen zijn voorbij
💪🏻 meer zelfvertrouwen, hij gaat alleen op pad naar het voetbalveld om te kijken
💪🏻 hij voelt zich relaxter en kan goed tegen feedback
💪🏻 hij geeft zijn grenzen aan; thuis en op school bij vriendjes/klasgenootjes en zegt ‘nee’ als hij iets niet wil
💪🏻 zelfstandiger, doet meer dingen (zelf)
💪🏻 meer rust in het lijf en koppie
💪🏻 meer rust, ontspanning in huis
💪🏻 ouders hebben en ervaren meer vrijheid

Man, man wat een stappen van GROEI, RESULTAAT EN GELUK! Super! TROTS op deze KANJER van 11 en zijn ouders. Het was een feest om met hun samen te werken naar meer Gezins- en Kindgeluk! 🙏🏻🍀🙏🏻🍀🙏🏻🍀


In mijn werk als Kinder- en Oudercoach werk ik met mijn eigen ontwikkelde methode: KindGELUK Methode waarin ik in 5 stappen werk naar resultaat, groei en geluk. Jouw kind staat centraal, GELUK staat voor de stappen die ik samen met jouw kind en jou als ouder(s) zet, met als resultaat ‘het probleem de baas’, van probleem naar vaardigheid.

🍀De 5 stappen van mijn KindGELUK Methode🍀:

G = Geborgenheid en veiligheid
E = Erkennen en analyse van het probleem
L = Leren hoe het anders kan
U = Uitproberen en doen in de praktijk
K = Kindgeluk, je probleem de baas

Ik werk met een positieve mindset en oplossingsgericht, gericht op de samenwerking tussen kind en ouder(s) waardoor de motivatie groter wordt. Kinderen werken zelf mee aan de formulering en de oplossing van de hulpvraag. Ik begeleid jullie daarin.❤️ En man, man, man wat zorgt dat voor veel groei, prachtige resultaten en meer Gezins- en Kindgeluk.🍀 Super, daar doe ik het voor!🙏🏻 Bekijk vooral het filmpje met uitleg over de KindGELUK Methode.


🍀Vind je het ook zo lastig dat je kind weinig zelfvertrouwen heeft of onzeker is?
🍀Legt jouw kind de lat heel erg hoog en is perfectionistisch?
🍀Zegt je kind regelmatig: "Ik weet het niet" of "Ik kan het niet"?
🍀Heeft jouw kind last van faalangst?

Hallo, ik ben Hermina, ouder- en kindercoach bij Kindgeluk. Als coach help ik dagelijks kinderen in mijn praktijk om met meer zelfvertrouwen door het leven te gaan en leer ik ouders hoe ze hun kind hierbij kunnen helpen zodat je kind meer durft en doet.🍀

✨Wil je ook tips hoe je het zelfvertrouwen van je kind een boost kunt geven?✨

▶️Download dan nu mijn gratis e-book met 6 tips: www.kindgeluk.com/gratis

Ontvang gratis inspiratie en tips!


Kindgeluk • Hermina Terpstra • Japik Hepkemawei 1 • 8915 HE Leeuwarden • 06 - 289 77 969 • info@kindgeluk.com