Reviews

Op deze pagina vertellen klanten over hun ervaringen met Kindgeluk en Hermina: 

“We gingen naar Kindgeluk omdat het lastig was om onze zoon te bereiken. Hij was erg volhardend, heeft een sterkte wil en vertoonde veel dwars gedrag. Daarnaast werd hij gepest en daar had hij last van.

Al eerder hadden we een positieve ervaring met jou vanwege onze oudste dochter. Je bent echt een super coach met eindeloos veel geduld en een positieve instelling. Je legt altijd meteen de vinger op de zere plek en komt snel tot de kern. Ook nu bij onze zoon. Elke keer zo leerzaam en nuttig.

Het heeft ons als ouders opgeleverd dat we beter inzicht hebben in wat werkt voor hem, net weer even anders dan bij onze dochter. We weten nu hoe we hem het beste kunnen benaderen. Er is meer rust en begrip.

Onze zoon heeft geleerd dat het oké is om niet perfect te zijn en dat hij niet altijd zijn zin kan krijgen. Als iets niet mag, als iets niet kan, als iets niet lukt, veranderingen, tegenslagen. Hij weet daar nu beter mee om te gaan en dat is heel fijn en zorgt voor minder negatief en dwars gedrag en meer harmonie in huis en vooral een zoon dat lekker in z’n vel zit!

Ik zou Kindgeluk zeker aanbevelen gewoon omdat je super bent en omdat het gewoon werkt! Blijf zo doorgaan Hermina!”

Gezinsgeluk Traject, ouders van zoon W. (9)

“Ik vind het fijn dat ik nu veel minder woede-uitbarstingen heb. Je wordt veel positiever en niet meer snel boos”

Ik ging naar Kindgeluk omdat ik last had van hele woede-uitbarstingen. Ik werd altijd supersnel boos. De spelletjes en het huiswerk vond ik het leukst en ik vind het fijn dat ik nu veel minder woede-uitbarstingen heb. Ik vond jou leuk en ook heel vriendelijk. Je begreep mij goed en luisterde ook goed. Het spelletje met het balletje vond ik het allerleukste. Andere kinderen kan dit ook helpen want je wordt veel positiever en niet meer snel boos. Ik voel me veel beter.

Gezinsgeluk Traject, kindercoaching G (10 jaar)

"De paniek die ik eerde voelde als ouder is weggenomen. Het traject heeft mij geholpen om 'probleem' issues op een hele andere manier te benaderen. Ik heb veel geleerd, ook over mijzelf"

Ik ging naar Kindgeluk omdat wij in een korte tijd veel veranderingen hadden; 2x verhuizen van het ene naar het andere land. Onze dochter van 6 had issues met het verwerken en aanpassen van deze veranderingen. Daarnaast was ze sowieso wat onzeker, had weinig zelfvertrouwen, wilde geen fouten maken wat resulteerde in een barrière om te proberen en zich verder te kunnen ontwikkelen en groeien. Ik vond het bij Kindgeluk echt heel erg fijn. Hermina wat ben jij toch een heerlijk mens! Het luisteren en daardoor ook dieper op de dingen ingaan, de steun en het aanmoedigen heeft er echt toe bijgedragen dat de paniek die ik eerder voelde als ouder is weggenomen. Het traject heeft mij geholpen om 'probleem' issues op eeb hele andere manier te benaderen. Ik heb veel geleerd, ook over mijzelf!

Ik hoef als moeder niet de dingen te fixen voor mijn kind. Ik moedig aan, toon empathie en laat haar nu zelf veel meer nadenken en doen. Ik begeleid haar anders zodat er echt meer rust in ons gezin is gekomen en onze dochter zit nu lekker in haar vel, vertelt meer hoe ze zich voelt en heeft meer zelfvertrouwen. Je begreep mij goed en voelde gelijk aan waar ik mee zat. En ook als ik iets niet volledig benoemde jij verder doorvroeg en keek naar de situatie en toch een handvat gaf waardoor er meer uitkwam dan in eerste instantie de verwachting was. Jouw grote kracht vind ik jouw positieve benadering, het luisteren en dieper gaan dan het oppervlak, echt naar de kern. Daarnaast geef je ook fijne concrete handvatten hoe dingen anders benaderd kunnen worden. Ik zou het coaching traject zeker aanraden. Wees niet bang om hulp te zoeken. Soms zijn er dingen die in jouw gezin anders lopen dan je wilt of wat je hebt ervaren toen jezelf opgroeide. Hulp inschakelen van een coach zoals Hermina is echt een goede oplossing. Je bent in mijn ogen een topper. Ik wens jou en je gezin gezondheid en geluk voor de toekomst.

Gezinsgeluk Traject (online oudercoaching), moeder E. van dochter S. (6)"

“Het heeft ons veel opgeleverd namelijk rust! Er zijn geen discussies meer. Onze dochter werkt nu mee en is echt bijna niet meer boos. Ze heeft meer veerkracht en wij zijn haar meer gaan begrijpen. Het gaat allemaal nu erg relaxt”.

We gingen naar Kindgeluk omdat onze dochter soms heel erg boos was en we niet wisten hoe hiermee om te gaan. We wilden meer weten wat er in het hoofd van een kind van 3 omgaat we wilden graag meer rust in huis. Ik heb het traject als zeer prettig ervaren. Ook duidelijke handvaten gekregen waar we gelijk mee aan de slag konden gaan. Het heeft ons veel opgeleverd namelijk rust! Er zijn geen discussies meer. Onze dochter werkt nu mee en is echt bijna niet meer boos. Ze heeft meer veerkracht en wij zijn haar meer gaan begrijpen. Het gaat allemaal nu erg relaxt.

Ik vond jou als coach super fijn. Je bent iemand die direct kan zijn en zegt waar het op staat, op een prettige manier. Je legt goed uit hoe het werkt. Dit heeft mijn erg geholpen. Je begreep ons goed. Je luistert goed en kon onze vragen goed en duidelijk behandelen. Je hebt veel kennis en ervaring. Dat merk je gelijk. Je kan goed in normale taal uitleggen hoe wij met situaties kunnen omgaan.

Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen omdat je iedereen een gezond en relaxt leven wilt geven met kinderen. Jij maakt écht het verschil. We zijn erg blij dat wij bij jou zijn geweest.

Gezinsgeluk Traject, ouders van dochter L. (3)

“Het Persoonlijk Groeitraject bij Kindgeluk heeft me rust en zelfvertrouwen opgeleverd. Ik zie dat ik nu veel duidelijker kan aangegeven wat ik prettig vindt en dat ook bij mezelf kan houden. Vanuit de rust lukt het nu beter om met mijn gezin contact te leggen. “

Ik en mijn man zijn naar Kindgeluk gegaan voor het Gezinsgeluk Traject voor onze zoon. In een van de sessies gaf je aan dat je het idee had dat onze zoon mij spiegelde. Dat vond ik behoorlijk confronterend. Na hierover nagedacht te hebben en met jou overgesproken te hebben, besefte ik me dat ik veel onrust ervaarde in o.a. de interactie met onze zoon, maar ook met anderen. En het was niet altijd duidelijk waar ik voor sta. Ik vond het moeilijk om een duidelijk standpunt in te nemen en daar voor te staan. Daarnaast heb ik een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en wil het liefst overal goed in zijn en ook dat creëert onrust. Ik wilde dit anders en ben bij jou het Persoonlijk Groeitraject gaan volgen.

Ik vond het fijn om naar jou toe en gaan en de sessies waar bij jou waren ook een soort van gezellig bij jou Hermina. Het voelde fijn. Als coach vond ik je heel prettig, goed scherp ook. Je schakelde ook snel als je merkte dat het tempo hoger lag of er juist een herhaling van iets nodig was. Je doorziet de patronen, liet mij dat inzien en/of spreekt dat uit. Ik ben met plezier naar je toe gegaan. Daarnaast was het natuurlijk heel leerzaam, soms confronterend, maar het heeft me ook veel meer zelfvertrouwen en rust gegeven. Jij straalt ook zoveel vertrouwen uit en begrijpt ook snel waar de kern van het verhaal zit dat ik aan het vertellen ben. In de situaties die ik schetste, vulde je soms dingen aan, die ik nog nog niet had gedaan. Je verplaatst je goed in de persoon, in de situatie en daarmee had ik het idee dat je me goed begreep. Jouw grote kracht is dat je een eerlijke, open en kritische houding hebt.

Het traject bij Kindgeluk heeft me rust en zelfvertrouwen opgeleverd. Ik zie dat ik nu veel duidelijker kan aangegeven wat ik prettig vind en dat ook bij mezelf kan houden. Het vanuit jezelf praten brengt een groot verschil in hoe de boodschap over komt en daarnaast is het ook prima om het niet eens te zijn met een ander. Ik voel nu ook meer dat ik zelf degene ben die het verschil maakt hoe ik me voel door de keuzes die ik maak en ik dus zelf ook invloed heb op de dingen die gebeuren. Ik kan nu beter inschatten wat realistisch is gedurende de dag en daarop mijn activiteiten te plannen. En dan te accepteren dat een aantal andere dingen dus niet gebeuren en dat is ok. Vanuit de rust lukt het nu beter om met mijn gezin contact te leggen.

Persoonlijk Groeitraject, W, moeder van zoon 10 en dochter 5

“We hebben ontdekt waarom onze zoon zich zo bazig gedroeg. We hebben geleerd achter zijn gedrag te kijken en dat we eerst naar de kern van zijn woede aanval en onvrede mogen gaan. Dat hebben we gedaan. Er is nu veel meer begrip, en dus veel meer rust. Zó fijn!”

De reden waarom wij naar Kindgeluk zijn gegaan is om dat onze zoon heel veel last had van veel woede uitbarstingen. Bij Kindgeluk vond ik het fijn. Aan het begin van de eerste afspraak was het even wennen. Maar als heel snel was dat over en ik heb het als heel waardevol ervaren. Het traject heeft ons veel opgeleverd. Er is veel meer begrip en rust. We begrijpen onze zoon veel beter nu. We hebben ontdekt waarom onze zoon zich zo bazig gedroeg. We hebben geleerd achter het gedrag te kijken en dat we eerst naar de kern van zijn woede aanval en onvrede mogen gaan. Dat hebben we gedaan. In het begin voelde het vreemd, en nu is er veel meer begrip, en dus veel meer rust. Ik begrijp mijn zoon nu veel beter en ook sneller. Dat helpt enorm.

Ik vond jou als coach heel duidelijk, enthousiast en stimulerend. Je begreep ons goed. Dat merkte ik door de juiste dingen die jij keer op keer benoemde en verwoorde. Op sommige momenten raakte mij dit ook wel diep want het was – heel eerlijk – soms ook wel confronterend waardoor ik emotioneel werd. Die confrontatie met mijzelf was wel nodig.

Jouw grote kracht vind ik uiteraard je kennis. En ook je enthousiasme waarmee je de dingen brengt. Ik zou het Gezinsgeluk Traject bij anderen aanbevelen. Het levert heel veel op. En dat is toch waar je het voor doet als ouders. Ik heb verder geen tips voor jou. Je blijft jezelf elke keer weer uitdagen door steeds weer nieuwe uitdagingen aan te gaan en jezelf te ontwikkelen. Mooi om te zien. Ik zou zeggen: ga zo door!

Gezinsgeluk Traject, M en R, ouders van V (5 jaar)

“Na het volgen van het traject voel ik me veel sterker en rustiger. Ik heb geleerd om de situaties eerst te bekijken in plaats van direct te oordelen en veroordelen. Ik voel veel meer rust in mezelf en ervaar dat thuis ook doordat ik aan mezelf heb gewerkt. Het grootste verschil is dat ik beter kan omgaan met verschillende situaties met mijn kinderen maar ook daarbuiten. Ik heb veel meer zelfvertrouwen en voel grenzen beter aan bij mezelf en anderen. Het levert me meer rust op.”

De reden waarom ik bij Kindgeluk het traject ging volgen, is dat ik een betere gezinssituatie wilde creëren. Ik voelde veel boosheid in situaties met mijn kinderen. Ik wilde graag leren hoe ik beter met deze situaties kan omgaan. De coaching gesprekken bij Kindgeluk heb ik als zeer aangenaam ervaren. Ik heb er heel veel aan gehad. Na het volgen van het traject voel ik me veel sterker en rustiger. Ik heb geleerd om de situaties eerst te bekijken in plaats van direct te oordelen en veroordelen. Ik heb geleerd dat mijn handelen en omgaan met kinderen niet de juiste manier was. Aan het begin van het traject voelde ik me vaak verdrietig. En nu is dat niet meer zo. Ik voel veel meer rust in mezelf en ervaar dat thuis ook doordat ik aan mezelf heb gewerkt. Het grootste verschil is dat ik beter kan omgaan met verschillende situaties met mijn kinderen maar ook daarbuiten. Ik heb veel meer zelfvertrouwen en voel grenzen beter aan bij mezelf en anderen. Het levert me meer rust op. Ik vond jou als coach heel goed. Ik vond het prettig om naar onze afspraken toe te gaan. Jouw grote kracht vind ik jouw kennis en positiviteit en de manier waarop je met mensen omgaat. Het Persoonlijk Groei Traject zou ik zeker bij anderen aanbevelen. Omdat het mij goed is bevallen en het heeft veel positieve veranderingen gebracht. Dank je wel! Persoonlijk Groeitraject, vader E. van dochter J. (10)

“Na kindercoaching bij Hermina voel ik met nu veel beter! “

Ik ging naar Kindgeluk omdat ik echt bijna elke dag heel verdrietig of heel boos was en ik zei de hele tijd tegen mama en papa dat ik iets wou hebben om mij te helpen.Bij Kindgeluk vond ik het heel leuk om verschillende spelletjes te spelen maar dan ook nog iets te leren bijvoorbeeld over mijn emoties. We hebben heel veel gedaan. Het spel met kaarten en een bal wat ik met Hermina en papa had gedaan, vond ik een heel leuke opdracht om te doen. We hadden ook een keer samen een afspraak en toen hebben we het gehad over de scheiding en dat was heel fijn. Ik heb toen ontdekt dat er niet zoveel verschil is tussen de 2 huizen en dat gaf rust.

Ik heb van Hermina geleerd om mijn broertje en anderen op een goede manier duidelijk te maken dat ik het irritant vind wat hij doet en of hij ermee wil stoppen. Hermina begreep mij heel goed. Want als ik iets zei, dan wist Hermina altijd uit te leggen hoe dat komt en hoe ik er dan mee om kon gaan.

Ik zou andere kinderen ook aanraden om naar Kindgeluk te gaan als je een coach zoekt die je kan helpen met je klachten. Omdat ze je echt heel goed begrijpt en dat help echt als je even overal geen zin in hebt. Na kindercoaching bij Hermina voel ik met nu veel beter! En zoals ik ook al zei toen ik het schilderij had gemakt, de kleuren zijn veel feller dan vorig jaar en dat is juist heel positief.

Gezinsgeluk Traject, kindercoaching K. (9 jaar)

“Bij Kindgeluk vonden wij begrip. Het grootste verschil dat wij nu merken is dat de rust in het huis is teruggekeerd. Het is echt veel rustiger geworden. Er is meer begrip voor elkaar en we kunnen weer samen lachen!”
Ik had contact opgenomen met Kindgeluk omdat ik niet meer wist hoe ik mijn dochter kon helpen. Zij gaf aan dat ze haar leven niet leuk meer vond en dat ze het gevoel had dat niemand haar aardig vond. Ze was in de periode daarvoor heel vaak héél erg boos. Ook was ze gefrustreerd en schreeuwde ze heel veel.
Bij Kindgeluk vonden wij begrip. En tegelijkertijd was het hele traject ook voor ons een leerproces. Er werd ons regelmatig een liefdevolle spiegel voorgehouden. Hierdoor kwam bij mijn man het besef dat hij ook aan zichzelf mocht denken en aan zichzelf mocht werken. Dat hij ook waard is om gelukkig te zijn. Hij is dan ook gelijktijdig een Persoonlijk Groeitraject bij Kindgeluk gaan volgen.

Aan het begin van het traject voelden wij ons als ouders wanhopig, verdrietig, machteloos en gefrustreerd. Het grootste verschil dat wij nu merken is dat de rust in het huis is teruggekeerd. Het is echt veel rustiger geworden. Er is niet meer zo vaak strijd, en ruzie, en gedoe. Er is meer begrip voor elkaar en we kunnen weer samen lachen!

Ik vond jou als coach heel begripvol, duidelijk en recht voor zijn raap. En totaal niet oordelend of veroordelend. Tijdens mijn eerste belletje met jou voelde het gelijk heel vertrouwd. Je begreep ons heel goed. Dat merkte ik doordat je ons constant een spiegel voorhield. En ook door de opdrachten en oefeningen die je ons meegaf voor thuis om te oefenen.
Per week zagen we onze dochter veranderen en haar zelfvertrouwen groeien. Zelfs bij onze zoon die maar een keer is mee geweest, zien we positieve veranderingen.
Hoe jij met kinderen omgaat en ze benadert, en hoe jij met ons als ouders omgaat, vind ik jouw grootste kracht.

Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker bij anderen aanbevelen. Het traject heeft ons heel veel rust en stabiliteit gebracht en dat gunnen we anderen ook. Verder heb ik geen tips voor jou. Ga vooral zo door!
Gezinsgeluk Traject, moeder W. van dochter J. (10)

“Ik voel me nu veel minder vaak boos. En als ik me nog wel een keertje boos voel, dan is het niet meer zo lang. Ik doe ook niet meer zo boos. Ik zeg dan wat ik niet zo leuk vind en ik schreeuw niet meer zo vaak. Ik stel ook meer vragen en ik vertel hoe ik me voel. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen.”
Ik ging naar Kindgeluk omdat ik me heel vaak boos voelde en ook heel erg boos deed. Ik schreeuwde heel veel. Ik vond het niet leuk als ik mijn zin niet kreeg.
Ik vond het heel erg leuk bij Kindgeluk. We hebben heel veel leuke spelletje gedaan en de steentjes vond ik ook heel erg leuk. Ik heb veel bij Hermina geleerd. Ik voel me nu veel minder vaak boos. En als ik me nog wel een keertje boos voel, dan is het niet meer zo lang. Ik doe ook niet meer zo boos. Ik zeg dan wat ik niet zo leuk vind en ik schreeuw niet meer zo vaak. Ik stel ook meer vragen en ik vertel hoe ik me voel. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen.
Ik vond jou als coach heel leuk! Je bent altijd vrolijk, lief, blij en leuk! Je begreep me heel goed, we deden leuke spelletjes.
Kindgeluk is ook leuk voor andere kinderen, omdat je daardoor weer lekker in je vel zit. Ik heb verder geen tips. Ik voel me nu stuk fijner. Ik kan nu beter rustig worden en rustig blijven ook. En ik weet steeds beter wanneer ik moet stoppen met dingen en niet moet blijven drammen.
Dank je wel Hermina!
Gezinsgeluk Traject, kindercoaching J. (10 jaar)

“Onze zoon voelt zich heus nog wel eens boos, dat is normaal voor een mens maar meestal is dit terug te voeren op een niet handige aanpak van onze kant. En daarna is de situatie snel weer heel rustig. We blijven er niet in hangen met elkaar en begrijpen elkaar beter”
We gingen naar Kindgeluk omdat onze zoon boze onbenaderbare buien had. Het was tijden zo’n bui onmogelijk om met hem te communiceren. Bij Kindgeluk heb ik het als zeer prettig ervaren, soms ook wel een beetje confronterend maar dat was goed en nodig. We kregen hele goede handvatten en er werd ons een spiegel voorgehouden waarmee we gelijk vanaf het eerste moment iets konden.
Het traject heeft ons veel opgeleverd. Dankzij het traject ben ik er achter gekomen dat een groot deel van onze zoon zijn buien voortkwamen uit mijn eigen reactie en energie. Doordat we dit nu weten, weten we dit ook anders en beter over te brengen op onze zoon waardoor hij ook rustiger blijft. Omdat we hem nu op een andere manier benaderen, schieten we niet meer in de blokkade. We zijn het traject gestart met vaak machteloze gevoelens. Maar nu weten 9 van de 10 keer deze situaties zelfs te voorkomen. Het gaat echt heel fijn thuis. Onze zoon voelt zich heus nog wel eens boos, dat is normaal voor een mens maar meestal is dit terug te voeren op een niet handige aanpak van onze kant. En daarna is de situatie snel weer heel rustig. We blijven er niet in hangen met elkaar en begrijpen elkaar beter.

Ik vond Hermina een hele fijne coach. Prettig en duidelijk. Ze veroordeelt je niet, maar door de juiste vraagstelling wist ze ons in de juiste richting te leiden. Ze begreep ons ook goed. Dat merkte ik door vraagstellingen en opmerkingen die ze gaf. De grote kracht van Hermina vond ik de menselijke manier van benaderen en communiceren. Totaal niet veroordelend, maar op de goede manier doorvragend waardoor we zelf tot de juiste conclusies kwamen.Ik zou het Gezinsgeluk Traject bij anderen zeker aanbevelen. Het is ons heel goed bevalen, we hebben een hele mooie resultaat behaald. En dat gun ik anderen gezinnen ook.
Gezinsgeluk Traject (oudercoaching), vader G. van zoon T. (5)

“Ik ben heel erg blij met de keuze dat we dit traject zijn gestart. Er is veel meer rust in huis. Ook is er meer verbinding en begrip en verloopt de communicatie beter. De interactie en afstemming met mijn partner is ook verbeterd.”
De reden dat we naar hulp zochten was dat onze zoon veel boze buien had. Wij hadden het gevoel dat hij niet lekker in zijn vel zat. Hij voelde zich onzeker, had weinig zelfvertrouwen en ook angst voor nieuwe situaties. Het Gezinsgeluk Traject (oudercoaching) hebben we als heel positief ervaren. Hermina adviseerde ons vooraf om de focus van dit traject op onszelf te leggen en onze zoon - gezien zijn leeftijd - er niet direct bij de afspraken te betrekken. Dat is een hele goede keuze geweest. We zijn ons veel meer bewust van onze eigen handelen en de reactie van onze zoon hier op. We zijn heel blij met de keuze dat we dit traject zijn gestart. Het oudercoaching heeft ons heel veel opgeleverd. Er is veel meer rust in huis en onze zoon is blijer en relaxter. Wanneer onze zoon toch nog een keer in een boze bui schiet, blijft hij er niet in hangen en is hij hier nu veel eerder uit. Wij weten hier nu veel beter mee om te gaan. We hebben nu meer verbinding binnen onze gezin en er is meer communicatie/interactie en afstemming tussen ons als ouders. We hebben ook veel geleerd over de manier van communiceren met elkaar en richting onze zoon. Dat heeft een hele positieve impact. Over de juiste mindset hebben we ook veel geleerd. We hebben nu meer aandacht voor het gevoel van onze zoon. We vinden het heel mooi om te zien dat onze zoon opener overkomt en zijn gevoel steeds vaker ook weet te benoemen. We vonden Hermina als coach heel duidelijk, eerlijk, goed in luisteren en ze heeft veel kennis. Ze oordeelde nooit en had een positief insteek. Ze begreep ons heel goed, haakte goed in op de woorden die wij kozen en de voorbeelden die er werden benoemd. De grote kracht van Hermina is de positiviteit die ze uitstraalt. Ze stelt zich ook kwetsbaar op en hierdoor geeft ze de ander een vertrouwd gevoel. Alles kan en mag besproken worden, zonder oordeel daardoor konden wij ook gemakkelijker delen. We zouden het Gezinsgeluk Traject zeker bij anderen aanbevelen. Het vergroot je bewustwording ook enorm en de handvatten die je krijgt als het gaat om je eigen handelen die werken echt. Met soms kleine simpele aanpassingen valt er al zoveel winst te behalen. Dat hebben wij zelf ervaren. Ik heb alleen de tip voor andere ouders die worstelen om het traject in te gaan, om deze stap daadwerkelijk te gaan zetten. Ik weet dat onze zoon en wij niet alleen nu al maar ook op latere leeftijd nog de vruchten hiervan gaan plukken.
Gezinsgeluk Traject (oudercoaching), moeder J. van zoon T. (5)

“Het grote verschil is dat er veel meer rust in huis is. Minder gedoe, minder gillen, minder ruzie. Ik ben weer de leiding gaan nemen en straal dit ook uit. De boze buien zijn echt flink verminderd. Indien het toch nog eens heel soms gebeurt dan is het niet heftig en is mijn dochter ook snel weer ‘terug’. Ze blijft er niet in hangen want ze weet er zelf meer mee te dealen en ik ook. Ook het naar bed brengen is nooit meer een probleem”
Ik ging naar Kindgeluk ivm de boze buien/drift buien van mijn dochter, zowel verbaal en ook fysiek. Ik wist niet goed te handelen en dat voedde mijn onzekerheid. Ik wilde weer een moeder zijn en niet een soort van vriendin.

Ik vond het fijn bij Kindgeluk. In het begin van de 1e afspraak was het eerst heel even wennen om mijzelf open te stellen maar dat was snel over en als snel voelde ik mij prettig genoeg om ook het achterste van mijn tong te laten zien. Het heeft mij veel dichterbij gebracht, daar waar ik wilde komen.

Het traject heeft mij heel veel opgeleverd. Ik kwam erachter dat ik heel veel eigenlijk wel weet maar dat ik meer ‘ballen’ moet krijgen om ook te handelen. Mijn onzekerheid hielp daarin niet meer. Dat is nu echt anders. Doordat ik steviger sta dan voorheen, krijgt onze dochter meer duidelijkheid wat ze zo nodig heeft. Ik weet het nu niet alleen maar ik doe ook wat nodig is. De driftbuien zijn weg, het gegil is verdwenen en het naar bed brengen is nooit meer een probleem.

In het begin van het traject voelde ik me verdrietig, moedeloos. Ik vond mezelf niet sterk en wist even niet meer wat ik met de situatie aan moest. Inmiddels ben ik zekerder, heb ik meer vertrouwen, controle en ben ik duidelijker richting mijn dochter. Ik heb meer regie in combinatie met meer vertrouwen in mezelf en ook in haar. Ik begrijp mijn dochter veel beter. Wanneer dit gevoel een keer even wegzakt, heb ik dit meteen in de gaten en herpak ik me gelijk. Een enorm positief verschil.

Het grote verschil is dat er veel meer rust in huis is. Minder gedoe, minder gillen, minder ruzie. Ik ben weer de leiding gaan nemen en straal dit ook uit. De boze buien zijn echt flink verminderd. Indien het toch nog eens heel soms gebeurt dan is het niet heftig en is mijn dochter ook snel weer ‘terug’. Ze blijft er niet in hangen want ze weet er zelf meer mee te dealen en ik ook. Ook het naar bed brengen is nooit meer een probleem.

Ik vond jou als coach erg prettig. Je bent duidelijk en eerlijk en daar ga ik goed op. Je bent positief en dit had een goede uitwerking op mij! Je bent ook erg goed bereikbaar en wanneer er iets was dan was je er ook voor mij en hadden we tussendoor contact, soms via telefoon, soms via app en je liet ook wel eens een gesproken boodschap achter waar ik dan ook echt zelf verder mee kon en die ik dan ook kon terugluisteren. Zo kon ik meteen verder en hoefde ik niet te wachten op de volgende afspraak. Dit vind ik super handig.

Je begreep mij goed en kon me goed peilen en wist al snel hoe mijn dochter en ik in elkaar steken. Je hebt veel kennis. Jouw grote kracht vind ik je motivatie, positiviteit en inlevingsvermogen en ik vond het heel fijn dat je eerlijk zegt waar het opstaat zonder eromheen te draaien.

Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen omdat het naast de vele inzichten ook echt heeft geholpen. Ik ben heel blij dat er nu meer rust is in huis, dat we elkaar beter begrijpen en dat mijn dochter zich ook fijner voelt.

Gezinsgeluk Traject, moeder I. van dochter N. (6)

“Ik ging naar Kindgeluk omdat ik mij vaak boos en onzeker voelde en nare gedachtes had.”
In het begin vond ik het wel een beetje spannend en moeilijk maar daarna niet meer. Toen was het juist leuk en makkelijk. Ik ben niet meer zo vaak boos en als ik me nog wel eens boos voel dan blijf ik het niet meer zo lang. Ik heb niet meer van die nare gedachtes en denk fijner. Het spelen met andere kinderen is leuker en makkelijker. Mijn haren kammen gaat nu ook gewoon goed. En als ik de tablet weg moet leggen dan word ik niet meer boos. Ik vond jou Hermina heel goed. Je begreep mij ook goed. We hebben veel leuke dingen gedaan. Het spelletje met de bal vond ik ook heel leuk. Ik zou het voor andere kinderen ook fijn vinden bij Kindgeluk omdat het echt helpt. Ik voel mij nu echt sterker.

Gezinsgeluk Traject, kindercoaching S (8 jaar)

“Wij gingen naar Kindgeluk omdat er veel ruzie was tussen ons allemaal en omdat ik mij niet blij voelde. Nu voel ik me weer blij en gelukkig.”
Wij gingen naar Kindgeluk omdat er veel ruzie was tussen ons allemaal en omdat ik mij niet blij voelde. Ik vond het leuk maar een keer in het begin ook niet want die keer wilde ik graag met mijn vriendin spelen. Het kistje versieren vond ik het leukste om te doen en het tekenen. Wat ik heb geleerd is samenwerken, beter luisteren, ruimte geven, minder ruzie en me niet zo bemoeien met anderen, lief spelen en vragen stellen. Ik vond jou als coach leuk en grappig! Ik zou andere kinderen aanraden om naar Kindgeluk te gaan om anderen ook positief te laten voelen, blij en gelukkig. Ik voel me nu blij en gelukkig. Dank je wel Hermina!

Gezinsgeluk Traject, kindercoaching S (9 jaar)

“Wij hebben hulp gezocht bij Kindgeluk omdat wij zagen dat onze dochter last had van de scheiding en omdat ik zag dat ze het lastig vond om met gevoelens van frustratie om te gaan. Vooral als iets niet mocht.”
Ik vond het Gezinsgeluk Traject erg fijn en duidelijk. Ik merkte ook dat het mijn dochter echt handvaten gaf en mij als moeder ook. Ik weet nu ook beter hoe zij situaties ervaart. Daar was ik me minder bewust van.

Het heeft mij ook opgeleverd dat ik op een rustigere manier met mijn dochter kan communiceren en ik merk dat zij ook beter met haar gevoelens van frustratie kan omgaan. Vooral als iets niet mag. Ze kan beter relativeren en is zich ook bewuster. Ze wijst mij nu ook op situaties.

Ik vond het een prettige, duidelijke samenwerking. Mijn dochter ging graag naar de coaching afspraken. Dat merkte ik heel duidelijk.

Je begreep mij goed. Dat merkte ik doordat jij situaties kort herhaalde en samenvatte en concrete duidelijke en helpende voorbeelden gaf. Jouw grote kracht vind ik de duidelijkheid in communicatie en de positieve energie die je om je heen hebt. Het gaf mij en mijn dochter een vertrouwd gevoel.

Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanraden omdat het inzicht geeft in de dagelijkse sleur in een gezin en je anders laat kijken naar situaties. Ook anders leert denken en het laat je situaties oplossen zodat je meer rust ervaart in huis. Heel blij mee!

Gezinsgeluk Traject, moeder S (32), van dochter J (7)

“De omgang met mijn ex t.o.v. de kinderen was mijn eigenlijke hulpvraag. Ik lig qua opvoeding vaak niet op 1 lijn met de vader van mijn kinderen en dat gaf best vaak onrust in mij.”
De omgang met mijn ex heb ik geen invloed op, dus al snel werd duidelijk dat ik mijn eigen mindset hierin kon veranderen en dat ik als persoon kon groeien. Ik ben me meer bewust geworden van zaken die ik los kan laten of me minder mag laten beïnvloeden. Niet denken voor de ander, dat geeft namelijk onrust.

Het traject heeft me veel opgeleverd. Ook het gevoel dat onzekerheid niet nodig is, maar ook niet erg is zolang je maar durft te proberen wat goed voelt. Ik heb meer zekerheid gekregen dat spannende zaken niet falen is - als het niet gelijk lukt - maar proberen en dat voelt hartstikke ok en geeft rust. Tevens heb ik ook hele goede persoonlijke tips gehad om met lastige zaken t.o.v. mijn eigen puberkinderen om te gaan en met eigen emoties. Heel waardevol. Ik vond jou als coach heel fijn. Je geeft een veilig gevoel. Alles mag er zijn, niets is raar. Waar ik dacht ‘dit kan ik niet goed’ zei jij ‘je gaat er steeds beter in worden’, dus opbouwend en positief! Ik merkte dat je me goed begreep door gelijk in te haken en de juiste vragen te stellen en dingen te zeggen als ik mijn verhaal vertelde.

Jouw grote kracht vind ik dat je mensen in hun kracht zet, hun kwaliteiten benoemt en de zwakkere kanten positief belicht. Duidelijk maar niet overheersend.

Ik zou het Persoonlijk Groeitraject zeker aanbevelen omdat je vaste patronen die minder goed voor je zijn doorbreekt én omdat je daarnaast ook nog de juiste tips ontvangt waarmee je aan de slag kunt om het jezelf nog makkelijker te maken. Het traject vergroot je zelfbewustzijn en laat je vertrouwen groeien.

Persoonlijk Groeitraject, M (45 jaar), moeder van 2 pubers

Onze dochter is zelfstandiger geworden en zelfverzekerder. Ze vertrouwt zichzelf nu en is rustiger. Als ouders kunnen we meer loslaten en meer beslissingen bij haar laten die bij haar horen. Er is meer rust in het gezin.”
We hebben hulp ingeschakeld omdat onze dochter in de brugklas van de middelbare school zat, en ze kon wat hulp gebruiken met het krijgen van meer zelfvertrouwen en voor zichzelf opkomen. Ze cijferde zichzelf soms te veel weg. Wij vonden het bij Kindgeluk heel leerzaam, ongedwongen, voelde als thuis. Eerlijk en veilig.
Het heeft ons veel opgeleverd. Onze dochter is zelfstandiger geworden en zelfverzekerder. Ze vertrouwt zichzelf nu en is rustiger. Als ouders kunnen we meer loslaten en meer beslissingen bij haar laten die bij haar horen. Er is meer rust in het gezin. Hermina, jou als coach vonden wij heel open, eerlijk, warm, behulpzaam en scherpzinnig. Je begreep ons goed. Je kwam voor ons als ouders gelijk met voorbeelden en ideeën die klopten en werkten. We voelden ons serieus genomen.
Je hebt echt Inzicht in waar de schoen wringt, en je weet hoe je daarmee kunt helpen. Je bent een warme persoonlijkheid.
Het Gezinsgeluk Traject zou ik zeker aanbevelen. Zo’n traject is voor iedereen goed, niet alleen wanneer er een grote problemen zijn. Ik zie het als een onderhoudsbeurt voor de relaties in het gezin. We zijn zeer tevreden, ga zo door!

Gezinsgeluk Traject, Ouders van dochter K (13)

“Wij vroegen hulp voor onze dochter, die wat meer rust in haar hoofd nodig had. Ze was erg aanwezig qua geluid en afwezig qua aandacht. Onze dochter is een stuk rustiger geworden. Wij hebben handvaten mee gekregen om de rust te bewaren en haar beter te begrijpen. Het verschil is dat er nu echt met haar gecommuniceerd kan worden”
Het was een heel fijn, warm coaching traject. Iemand zoals Hermina ziet onze dochter écht staan. Dat had ze nodig. Ik als moeder vond jou als coach ook heel fijn, rustig en kalm. Overal een oplossing voor. Voor ons heel fijn toen we het zelf echt niet meer wisten. Je liet duidelijk merken dat je ons begreep.Jouw grote kracht vind ik dat alles duidelijk is. Geen omwegen maar juist een duidelijke uitleg voor zowel kind als ouder. Het traject heeft ons erg geholpen. Het werkt verlossend en opgelucht dat we bij jou zijn geweest.

Gezinsgeluk Traject, moeder J. van N. (9)

“Ik heb inzicht gekregen in het uitpraten en/of uitdiepen van ontstane situaties die voor beide en/of voor één van de partijen niet leuk of prettig zijn”
Als pake (opa) had ik geen twijfels maar ik kan nog altijd bijleren, vooral omdat mijn medelijden gevoel richting mijn kleinzoon zo af en toe de overhand heeft en ik daardoor niet strak genoeg de perkpaaltjes kon neerzetten. Ik had al het nodige van mijn dochter gehoord over de positieve voortgang van het traject en stapte daarom graag even in ‘op deze rijdende trein’.

Ik heb ‘even op deze rijdende trein’ als leerzaam en bevestigend ervaren. Ik had niet kunnen bedenken dat er nog zoveel mogelijkheden zijn. Gelukkig kregen wij alles samenvattend ook nog schriftelijk om thuis te kunnen bestuderen/lezen.

Ik voel mij zowel in het begin en ook nu ontspannen met het verschil dat ik nog veel kan opsteken van zaken die je publiceert op social media en natuurlijk het terugblikken op de coaching afspraken en het opnieuw lezen van je “lesmateriaal”. Ik ben van mening dat mijn voormalige, automatische piloot zich nog meer in jouw materie kan verdiepen en mijzelf kan verbeteren.

Hermina, je was voor mij een coach met een enorme drive en passie en ik heb respect voor je. Ik had en heb het gevoel dat jij mij als pake (opa) (met misschien teveel medelijden) uitstekend hebt begrepen. Jouw kracht vind ik je enorme drive en passie en je staat door je kennis bijna boven de materie om het daardoor goed uit te kunnen leggen met allerhande voorbeelden. Top!

We hebben al positief mogen ervaren wat het teweeg brengt als je met jouw coaching te maken krijgt.

Gezinsgeluk Traject, W. Pake (Opa) van kleinzoon (9)

“Je bent nooit te oud om te leren. En wat onze kleinzoon betreft, wij zien hem groeien!”
De reden dat wij bij Kindgeluk hulp hebben gezocht betrof de omgang met onze kleinzoon. Het gelijk afstemmen met zijn moeder wat betreft het omgaan met hem wanneer hij bij ons logeert.
De coaching vond ik fijn, leerzaam en verhelderd. Ik heb meer inzicht gekregen in de reactie van mijn kleinzoon op sommige situaties en hoe daarmee om te gaan. Het geeft wat meer zelfvertrouwen. Belangrijk is het erkennen van bepaalde gevoelens. Daarvoor hebben we goede handvatten gekregen.
Als coach vond ik jou betrokken, enthousiast en positief.
Jouw grote kracht vind ik je positiviteit.
Je bent nooit te oud om te leren. En wat onze kleinzoon betreft, wij zien hem groeien!

Gezinsgeluk Traject, H. Beppe (oma) van kleinzoon (9)

“Onze zoon had een behoorlijk temperament. We zochten handvatten om hiermee om te gaan cq het in goede banen te leiden. Er is nu veel meer rust, begrip en harmonie in huis.”
Heel eerlijk…in het begin zag ik wel tegen het coaching traject op maar gelukkig voelde ik me al heel snel vrij om te zeggen wat ik wilde. Het traject hebben we als erg goed ondersteund ervaren. Zelfs online was het communiceren erg gemakkelijk.

Wat het ons kort samengevat heeft opgeleverd is dat we de tools ons eigen hebben gemaakt en ze nu “onbewust” toepassen. Er is nu veel meer rust, begrip en harmonie in huis. Hermina jij bent zeer begripvol en zonder oordeel en je schat situaties goed in en voelt veel aan. Tevens heeft het voor mij ook therapeutisch gewerkt doordat we ons verhaal samen kwijt konden bij jou. Jouw grote kracht vind ik ook je enthousiasme!

Ik zou Kindgeluk aanbevelen bij anderen vanwege de laagdrempeligheid, de goede tips en tricks en je ‘ei’ hier kwijt kunnen en natuurlijk om de resultaten die we behaald hebben.

Gezinsgeluk Traject, vader J van V (3) en D (0)

“Onze hulpvraag aan Kindgeluk was hoe beter om te gaan met de driftbuien van onze zoon en meer harmonie te krijgen. Er is nu meer begrip én ook die harmonie in huis. We kunnen als ouders situaties nu beter inschatten en er is minder machtsstrijd”
Het was fijn om op locatie te komen en om je verhaal te kunnen doen, ook tijdens de online afspraken. Vanuit daar aan een ‘plan’ te werken, veel tips en handvatten te krijgen. Als coach vond ik je een prettige en open persoonlijkheid, maakt makkelijk contact/connectie. Het voelt snel vrij om te praten en zaken te delen. Jouw grote kracht vind ik je openheid, enthousiasme, drive om te helpen, positieve kant(en) te belichten van situaties.

Kindgeluk zou ik aanbevelen bij anderen omdat ik het als fijn heb ervaren, openlijk en mooie handvatten en resultaten heeft het opgeleverd. Fijn om tijdens zo’n traject ‘extern’ te kunnen praten/sparren/advies te krijgen.

Gezinsgeluk Traject, moeder M van V (3) en D (0)

“De reden dat we aanklopten bij Kindgeluk was dat onze dochter vaak last had van rare gedachten waardoor ze niet kon slapen en dit kwam steeds vaker voor. Ook voelde ze zich erg onzeker en vroeg veel om bevestiging. Het Gezinsgeluk Traject heeft ervoor gezorgd dat ze meer zelfvertrouwen heeft gekregen, geen rare gedachten meer heeft, en als ze toch een keer even om de hoek komen kijken, kan ze er echt veel beter mee omgaan”
Het was echt een fijn traject met duidelijke uitleg. We voelden ons vooraf als ouders soms machteloos, maar nu is er veel meer rust en vertrouwen, vooral omdat onze dochter blijer en sterker is. Als coach vind ik Hermina heel lief en wanneer het een keer extra nodig was dan was ze er ook echt voor ons.

Hermina begreep ons ook echt. Waar ik het soms moeilijk vond om situaties te verwoorden, vulde Hermina mij aan met de juiste woorden. Haar grote kracht vind ik het juist inzien/inschatten van de situatie en daarbij de juiste oplossing bieden. Ik zou het Gezinsgeluk Traject absoluut aanbevelen bij anderen omdat het ons heel veel heeft opgeleverd.

Gezinsgeluk Traject, moeder M. van S (10)

“Ik had vaak last van nare gedachten, meestal voor ik op bed ging. Ik voelde mij ook vaak onzeker. Wat ik heb geleerd is dat ik mijn nare gedachten nu makkelijker opzijzet en zo beter kan slapen en ik voel mij veel sterker. Ik durf meer”
De opdrachten en spelletjes die wij deden vond ik altijd leuk en ik vond het altijd leuk om langs te komen. Als coach vond ik je lief en leuk en fijn om mee te praten. Ik zag dat je mij precies begreep. De leukste opdracht vond ik met de kaarten, hoe ik mij voelde.

Ik zou andere kinderen ook aanraden om naar Kindgeluk te gaan omdat je geholpen wordt met datgene wat je dwars zit. Ik voel me nu veel fijner en lekkerder in mijn vel!

Gezinsgeluk Traject, kindercoaching S (10 jaar)

“Het heeft ons echt veel opgeleverd. Vooral meer inzicht in onze dochter waar gedrag vandaan komt en wat ze hierin van ons nodig heeft en hoe wij dat haar dat kunnen bieden. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.”
Ik heb last van hoog gevoeligheid waardoor ik snel last krijg van vermoeidheid en te veel prikkels. In het verleden heb ik last gehad van een zware burn-out waardoor ik niets meer kon”. Ik heb in het verleden wel hulp gehad maar dit traject waren voor mij wel puzzelstukjes die nog misten en heeft mij ook juist hele andere inzichten gegeven. Ik heb dit traject als zeer positief ervaren. Het zorgt ervoor dat ik meer energie overhoud en makkelijker rust en evenwicht kan vinden. In het begin was het erg rommelig en onduidelijk van mijn kant. Hermina heeft daar duidelijkheid en rust in gegeven. Het heeft mij andere inzichten gegeven en meer binding met mezelf (rust) en ook anderen opgeleverd. Als cliënt was ik ook niet even makkelijk, ipv meewerken steeds maar verdedigen. Ik krijg altijd een warm gevoel bij jou. Jouw duidelijke voorbeelden hebben mij erg geholpen. Hoog gevoeligheid en burn-out liggen soms erg dicht bij elkaar vind ik, maar deze manier van aanpakken zal voor veel mensen beter zijn dan de therapieën die ik in het verleden heb gehad. Het heeft mij echt enorm geholpen!

Gezinsgeluk Traject, ouders van Z, 5 jaar (oudercoaching)

“Ik heb dit traject als zeer positief ervaren. Het zorgt ervoor dat ik meer energie overhoud en makkelijker rust en evenwicht kan vinden. In het begin was het erg rommelig en onduidelijk van mijn kant. Hermina heeft daar duidelijkheid en rust in gegeven. Het heeft mij andere inzichten gegeven en meer binding met mezelf (rust) en ook met anderen opgeleverd”
Ik heb last van hoog gevoeligheid waardoor ik snel last krijg van vermoeidheid en te veel prikkels. In het verleden heb ik last gehad van een zware burn-out waardoor ik niets meer kon”. Ik heb in het verleden wel hulp gehad maar dit traject waren voor mij wel puzzelstukjes die nog misten en heeft mij ook juist hele andere inzichten gegeven. Ik heb dit traject als zeer positief ervaren. Het zorgt ervoor dat ik meer energie overhoud en makkelijker rust en evenwicht kan vinden. In het begin was het erg rommelig en onduidelijk van mijn kant. Hermina heeft daar duidelijkheid en rust in gegeven. Het heeft mij andere inzichten gegeven en meer binding met mezelf (rust) en ook anderen opgeleverd. Als cliënt was ik ook niet even makkelijk, ipv meewerken steeds maar verdedigen. Ik krijg altijd een warm gevoel bij jou. Jouw duidelijke voorbeelden hebben mij erg geholpen. Hoog gevoeligheid en burn-out liggen soms erg dicht bij elkaar vind ik, maar deze manier van aanpakken zal voor veel mensen beter zijn dan de therapieën die ik in het verleden heb gehad. Het heeft mij echt enorm geholpen!

Persoonlijk groeitraject, K 44 (man/vader)

“Onze dochter vond het niet fijn op school, had vaak ruzie en voelde haar veel alleen. Er is nu meer rust”
Als zij het gevoel heeft dat ze iets verkeerds had gedaan dan was ze volhardend om dit te bespreken met de ander of andere kinderen en die waren er vaak al lang klaar mee maar zij nog niet.

We hebben het traject als zeer prettig ervaren en behulpzaam en we hebben veel inzichten gekregen, zowel over het gedrag van onze dochter maar ook over ons aandeel erin.

Het heeft ons meer rust en inzicht opgeleverd. Op momenten dat ze een drukke week heeft, accepteren wij dat er geen speelafspraken zijn omdat dit dan genoeg is voor haar. Op andere momenten stimuleren wij haar wel om een afspraak te maken en op zoek te gaan naar iemand die wel met haar wil spelen. Ze heeft vorige week met een meisje uit de parallelklas gespeeld en morgen heef ze met een ander meisje uit die klas een speelafspraak.
We hebben geleerd haar meer of oprechte erkenning te geven voor haar gevoelens en tegelijkertijd de tijd en ruimte hiervoor in te perken. We hebben geleerd dat ze haar vaak focust op het negatieve en niet op de positieve kanten.
Ook dingen visueel maken helpt haar enorm om de situatie te begrijpen.
Wij hebben geleerd ook naar ons zelf te kijken en goed af te stemmen wat wij belangrijk vinden in de opvoeding en dat wij de ouders zijn en niet in dienst staan van de kinderen.
Zo hangt er nu een mooi schema met taken voor de kinderen, voor iedereen duidelijk en helder. Het grootste verschil is dat wij ons zekerder voelen omdat wij nu weten waar en hoe wij de kinderen beter kunnen ondersteunen.
Als coach vonden wij jou heel erg fijn, helder en duidelijk. Op een positieve manier aan geven waar de knelpunten zitten en tips en tools aangeven waar we ook echt iets mee kunnen.

Ik vond het heel erg fijn als ouder dat ik er bij mocht blijven en kon zien en horen hoe jij haar dingen laat inzien waardoor je dat zelf later thuis ook kan toepassen.

Onze dochter kan mensen heel goed bespelen en mag zich ook graag als slachtoffer gedragen maar daar prikte je ook echt doorheen en ging op dat gebied ook echt de confrontatie met haar aan. Dit is wel wat ze nodig heeft en maakte het voor ons ook nog zichtbaarder. Verandering zit in jezelf en niet de omstandigheden.

Jouw grote kracht vind ik dat je mensen snel kan lezen en weet hoe je ze kan helpen. Je voelt dat je dit vanuit passie doet om iemand te helpen groeien. Je geeft ook duidelijk en liefdevol aan dat als je wilt groeien hier wel zelf aan moet werken en stappen gaan zetten.

Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen omdat je met eenvoudige tips/oefeningen die iedereen kan toepassen of gebruiken je iemand écht op weg helpt.

Ga zo door!

Gezinsgeluk Traject, Moeder M, dochter van F (10)

“Het heeft ons ruimte en respect opgeleverd. Voor onze zoon heeft het vooral rust gegeven en geleerd hoe hij met zijn gevoelens om moet gaan”
We hebben hulp gevraagd omdat onze zoon veel prikkel kreeg en daar af en toe last van had en zijn hoofd vol liep. Hij kon daar niet goed mee omgaan en werd er vaak boos of verdrietig van.

Ik vond het Kindgeluk traject heel fijn. Gelijk de eerste gesprekken waren al heel vertrouwd zowel voor ons als voor onze zoon. Hij had er elke keer zin in om naar je toe te gaan en zag het niet als iets wat moet of vervelend is. Het traject heb ik als prettig ervaren door de verschillende stappen die we gemaakt hebben en wat elkaar goed opvolgde.

Het heeft ons ruimte en respect opgeleverd. Voor onze zoon heeft het vooral rust gegeven en geleerd hoe hij met zijn gevoelens om moet gaan. We weten dat hij een wijze man is en dat hij veel meekrijgt van wat er overal gebeurt. Zijn hoofd draait overuren. We hebben nu allemaal geleerd dat er bepaalde dingen zijn wat hij niet mee hoeft te krijgen en laten hem bewust dingen wel en niet doen. Ook heeft het ons inzicht gegeven in de band tussen de beide broers. Dat zijn broertje soms een trigger kan zijn, maar op veel momenten ook juist dat lieve broertje is maar dat onze oudste zoon hier niet altijd op zit te wachten. We hebben geleerd dat zij vaker afspraken moeten maken over wat ze willen en van elkaar verwachten.

Ik vond jou als coach heel fijn en vertrouwd. Door met goede en persoonlijke voorbeelden te werken is het allemaal heel goed te begrijpen en kun je het gelijk in je eigen situatie bekijken.

Je begreep ons goed. Als we een situatie schetsten dan benoemde jij het nogmaals zodat we konden checken of dit was hoe we het bedoelden.

Jouw grootste kracht vind ik dat je zo goed met de kinderen omgaat en ze veel ruimte en vertrouwen geeft. Je voelt ze heel goed aan en hebt respect voor ze. Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen bij anderen omdat het ons enorm geholpen heeft en dat gun ik iedereen. En natuurlijk omdat je een topper bent!

Gezinsgeluk Traject, N (34), moeder van zoon D (7) en zoon J (4)

“Ik kreeg heel veel last van mijn oren en was dan heel druk in mijn hoofd. Nu voel ik me heel anders, rustiger. Ik kan wat beter met de dingen omgaan”
Ik kreeg heel veel last van mijn oren en was dan heel druk in mijn hoofd.
Ik vond het leuk bij Kindgeluk. Het leukste vond ik dat ik mijn gebied moest afzetten met de springtouwen. Wat ik heb geleerd is dat ik even weg mag lopen als het te druk is in mijn hoofd. Ik heb geleerd dat je heel positief kan denken en dat het dan beter lukt. Wat er anders is, is dat ik niet super vaak druk meer ben in mijn hoofd. Dat ik heel positief ben!
Ik vond het heel grappig dat je bijna een B schrijft in plaats van een H. Ik vind jou super behulpzaam, ik voelde me op mijn gemak en vertrouwd. Soms snapte je mij niet helemaal goed. Soms maakte je de zin iets anders wat ik niet helemaal bedoelde. Dan legde ik uit wat ik bedoelde en dat snapte je me wel.
Ik zou Kindgeluk ook aanraden bij andere kinderen omdat Kindgeluk je overal bij helpt! Ik voel me nu heel anders, rustiger. Ik kan wat beter met de dingen omgaan.

Gezinsgeluk Traject, kindercoaching D, 7 jaar

“Wat het ons heeft opgeleverd is rust, plezier en onze zoon was en is weer een vrolijk mannetje die zijn grenzen aan het verleggen is en hij geeft veel duidelijker zijn grenzen aan. Aan het begin voelde ik onrust, maar nu de rust.”
We zagen onze zoon worstelen met zichzelf. Hij schoot snel uit zijn slof en maakte zich snel druk.
Wij vonden het heel gemoedelijk en fijn bij Kindgeluk en hebben echt vooruitgang gezien bij onze zoon. Ook heel fijn dat wij ook tips kregen als ouders hoe wij in bepaalde situaties kunnen handelen.
Wat het ons heeft opgeleverd is rust, plezier en onze zoon was en is weer een vrolijk mannetje die zijn grenzen aan het verleggen is en hij geeft veel duidelijker zijn grenzen aan. Aan het begin voelde ik onrust, maar nu de rust.
Als coach vind ik je heel fijn en gemoedelijk en ik merkte dat je ons goed begreep. Jouw grote kracht vind ik het enthousiasmeren van mijn zoon, hem spelenderwijs bijbrengen, zodat hij het makkelijk In de praktijk toepast. Een kind maar ook een ouder krijgt prachtige bagage mee die hij/zij de rest van zijn/haar leven kan toepassen.

Gezinsgeluk Traject, R (vader 35), zoon van D (7) en J (4)

“Onze oudste zoon is een jongen die emoties heeft en daar ging ik niet altijd goed mee om. Daarom zijn wij dit traject ingegaan om emoties te herkennen en te erkennen. Het Gezinsgeluk Traject heeft ons allemaal veel opgeleverd. Er wordt gepraat, er is ruimte voor emotie, er is ruimte om dingen te doen. Voor mijzelf is er veel ruimte en emotie los gekomen. Heel blij mee!”
De reden dat wij hulp hebben gezocht bij Kindgeluk is dat wij handvaten wilden hebben om beter om te gaan met allereerst onze oudste zoon, maar ook te gebruiken bij onze jongste zoon. Onze oudste zoon is een jongen die emoties heeft en daar ging ik niet altijd goed mee om. Daarom zijn wij dit traject ingegaan om emoties te herkennen en te erkennen.
In het begin vond ik het traject niet altijd even effectief, maar later merkte ik dat ik het echt nodig had en dat ik er helemaal in op ging en thuis er beter mee om ging en nog steeds.
Het Gezinsgeluk Traject heeft ons allemaal veel opgeleverd. Er wordt gepraat, er is ruimte voor emotie, er is ruimte om dingen te doen. Voor mijzelf is er veel ruimte en emotie los gekomen. Heel blij mee!
Als coach vind ik jou de perfecte persoon op de de juiste plaats. Rustig waar moest maar heel duidelijk aan de andere kant en vakbekwaam. Je begreep de situatie goed, je wist de namen altijd van de de kinderen. Jouw grootste kracht is dat je je je goed inleest, weet waar je over praat, praktijkvoorbeelden hebt. Opdrachten zijn goed.
Ik zou het Gezinsgeluk Traject aanbevelen omdat iedereen hier wat aan heeft of het nou goed of minder goed gaat thuis. Je leert altijd!

Gezinsgeluk Traject (oudercoaching), vader van B (6) en N (4)

“Onze zoon had soms moeite om zijn emoties een plek te geven. In plaats van praten, luisterde hij niet of liep hij letterlijk weg. Doordat ik bewuster werd van mijn eigen gedrag en rustiger werd, werd mijn zoon ook rustiger en geeft hij beter zijn grenzen aan.”
We gingen naar Kindgeluk omdat onze zoon soms moeite had om zijn emoties een plek te geven. In plaats van praten, luisterde hij niet of liep hij letterlijk weg. We zochten naar een weg om hem hierbij te ondersteunen.
Bij Kindgeluk voelde warm en huiselijk aan. Hermina heeft ons veel laten praten en aan de hand van 'thuissituaties' konden we problemen/situaties direct aanpakken.
Het traject heeft ons veel opgeleverd. Hermina heeft me een spiegel voorgehouden. In het begin merkte ik dat ik soms ook mijn emoties uit de weg ging en niet wilde praten. Toen ik me bewuster werd van mijn eigen gedrag en ook rustiger werd, kreeg mijn zoon dit ook mee en zagen we bij hem ook verandering. Hij is rustiger geworden en geeft beter zijn grenzen aan.
Ik vind jou als coach prettig, open, direct en enthousiast. Fijn om tijdens onze gesprekken ruimte te krijgen om ook eens af te dwalen naar andere onderwerpen. Je was altijd goed voorbereid en had alles paraat. Ook fijn dat we nooit gehaast werden, geen druk voor een volgende afspraak.
Je begreep ons goed. Nadat wij ons probleem/situaties besproken hadden, herhaalde je dit vaak en vroeg je of dit juist was. Daarnaast vroeg je vaak hoe periodes waren verlopen en hoe het met ons ging. We hebben als ouders nog het e.e.a. te leren en het is ook niet erg ons kwetsbaar op te stellen. Ook richting de kids mogen we dat laten zien.
Jouw grote kracht vind ik je betrokkenheid; er is een fijne balans tussen praten, terugkijken en praktijkvoorbeelden. Daarnaast je enthousiasme, kennis, menselijkheid en je tijd. Heb me nooit gehaast gevoeld. Kortom ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen!

Gezinsgeluk Traject (oudercoaching), moeder van B (6) en N (4)

“Wij hebben een zelfverzekerde dochter gekregen die om weet te gaan met teleurstellingen en beter om kan gaan met de ellende van een ander. Oftewel een meisje dat beter met de teleurstellingen die bij het leven horen om kan gaan.”
We hebben de hulp van Hermina van Kindgeluk ingeschakeld voor onze dochter om haar een manier aan te laten leren om van iets negatiefs iets positiefs te maken en haar te leren zelf of met hulp van ons uit een neerwaartse spiraal omhoog te klimmen.
Het voelde vanaf het eerste moment vertrouwd, empathisch en begripvol. Ik zag dat onze dochter zich direct veilig voelde en dat was een belangrijke basis om te starten en er een succes van te maken.
Wij hebben een zelfverzekerde dochter gekregen die om weet te gaan met teleurstellingen en beter om kan gaan met de ellende van een ander. Oftewel een meisje dat beter met de teleurstellingen die bij het leven horen om kan gaan.
Ik vind Hermina lief, empathisch, professioneel en er was direct een klik. Ze begreep ons goed.
Ze gaf ons kind en ons als ouders direct het gevoel dat we welkom zijn en dat er geluisterd wordt, dat er begrip is en er een oplossing is. Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen omdat je gegarandeerd een positief resultaat zal boeken.
Hermina, geen tips, ga zo door en mochten wij je hulp in de toekomst nog eens nodig hebben dan komen wij zeker bij jou terug.

Gezinsgeluk Traject, B, vader.

“Hij maakt nu keuzes en eigen keuzes. Ik vind vooral zijn beslissing om naar het VWO te willen een knappe.
Een jaar geleden zei hij dat hij bij de Musical het liefst de kleinste rol zou willen hebben, maar nu is dat omgedraaid. Hij vertelt nu ook veel meer dan voorheen. Ook uit zichzelf.”

We zijn naar Kindgeluk gegaan omdat onze zoon zich niet of nauwelijks uitte. Veel was een drempel en daardoor remde hij zichzelf enorm. Hij keek vooral naar wat hij niet kon in plaats van wat hij wel kan. Doel van de hulp was om hem de spiegel voor te houden dat hij dingen wel kan als hij ze wil en zich niet laat hinderen door mogelijke tegenslag.
Voor mij als ouder ging het er om hoe wij onze zoon konden helpen om z’n zelfvertrouwen te bevorderen en z’n voorbehouden om iets te doen te kunnen doorbreken.

Heel eerlijk helemaal in het begin zag ik het somber in. Gelukkig kwam daar verandering in!
Hij maakt nu keuzes en eigen keuzes. Ik vind vooral zijn beslissing om naar het VWO te willen. vind ik een knappe.
Een jaar geleden zei hij dat hij bij de Musical het liefst de kleinste rol zou willen hebben, maar nu is dat omgedraaid. Hij vertelt nu ook veel meer dan voorheen. Ook uit zichzelf. Onze zoon is als een ander mens weer de deur uitgegaan bij Kindgeluk. Het heeft echt geholpen
Zelf heb ik geleerd dat wat ik vanzelfsprekend vind, dat niet altijd is. Daar moet ik me bewust van worden.

Je hebt het goed gedaan Hermina! Hij voelde zich vertrouwd bij jou en dat gebeurt niet vanzelf.
Je begreep ons goed en ging in op opmerkingen en vragen. Je keek ons ook fijn aan. Je legde uit, gaf een bevestiging of een toelichting. Duidelijk en fijn. Je komt heel enthousiast over. En hebt passie voor wat je doet. En dat is heel belangrijk. Je bent ook positief over de inbreng van de ouders en je past in feite toe wat je ook bij de kinderen doet. Complimenten geven lijkt een kleine moeite en voelt altijd goed.
Je laat de betrokkenen in hun waarde. Je laat zien dat je een meerwaarde bent. En onze zoon heeft echt stappen gemaakt.

Gezinsgeluk Traject, B, vader van H, 12 jaar

“Aan het begin van het traject botste ik vaak met mijn dochter. Ik voelde mij vooral gefrustreerd omdat wij elkaar verkeerd begrepen. Ik heb meer zelfvertrouwen en ik kan nu beter en rustiger reageren, dat geeft mijn dochter rust. En hierdoor kan mijn dochter ook beter met de verschillende situaties omgaan.”
De hulpvraag van mijn dochter was, om beter om te gaan met de scheiding en minder onzeker te zijn. Door de afwisselende activiteiten zoals de kaartjes, spelletjes en knutselwerken maakte Kindgeluk een leuke en leerzaam traject. Tussendoor kreeg ik tips hoe op bepaalde situaties te reageren.

Wat het mij als ouder het heeft opgeleverd is hoe kan ik het beste op situaties reageren. Vooral om mijn kind beter te leren begrijpen. Aan het begin van het traject botste ik vaak met mijn dochter. Ik voelde mij vooral gefrustreerd omdat wij elkaar verkeerd begrepen. Ik heb meer zelfvertrouwen en ik kan nu beter en rustiger reageren, dat geeft mijn dochter rust. En hierdoor kan mijn dochter ook beter met de verschillende situaties omgaan.

Ik vind jou als coach enthousiast en je maakt van een negatieve snel en makkelijk een positieve gedachte. Je blijft rustig, ook al maakte mijn dochter het je niet altijd makkelijk maar aan het einde van de afspraak ging mijn dochter altijd met een goed gevoel naar huis. Jouw grote kracht vind ik ook je enthousiasme. Je blijft rustig en aan een negatieve gedachte/situatie geef je gemakkelijk en snel een positieve draai. Fijne afwisseling aan activiteiten in het traject. Je laat kinderen met een goed gevoel naar huis gaan!
Er werd op een afwisselende manier met de hulpvraag omgegaan, daardoor had en gaf het voor mijn dochter een minder grote lading. De hulpvraag werd door de afwisselende activiteiten leuk en leerzaam om aan te werken.

Gezinsgeluk Traject, moeder I van L (8 jaar).

“We hebben nu een kind wat zelfverzekerder is, over zijn gevoelens durft te praten, eigen ‘grote’ keuzes durft te maken etc.”
We gingen naar Kindgeluk omdat onze zoon weinig zelfvertrouwen had en durft weinig durfde. De druppel was de grote angst voor de doe-dag voor het Voortgezet Onderwijs. Hij dacht over alles heel erg na, wat niet verkeerd is, maar vaak dacht hij gewoon teveel na.
We wilden meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn creëren voor hem en meer/betere communicatie.

Bij Kindgeluk was er meteen begrip, een luisterend oor en hulp.
Het traject had eerste een moeizame aanvang doordat onze zoon eerst niet wilde/durfde. Het ging steeds beter door de goede aanpak van Hermina. Zeer positief en eigenlijk waren we zelfs verrast door de vooruitgang en verandering.
We hebben nu een kind wat zelfverzekerder is, over zijn gevoelens durft te praten, eigen ‘grote’ keuzes durft te maken etc.
Ik probeer als moeder nog beter en nog meer te luisteren en door te vragen over zijn gevoel en meer ook mijn eigen gevoel te benoemen.

Ik vond Hermina als coach: eerlijk, duidelijk, oprecht, inlevend en invoelend.
Geen praatjes verkopend. Goed kijkend en meebewegend op dat wat nodig was.
Ze begreep ons goed. Dat merkte ik ook aan de manier van omgaan met onze zoon. Ze heeft precies de juiste dingen op de juiste momenten gedaan. Hermina is heel goed in het aanvoelen van wat nodig is op welk moment. Wanneer een stapje terug te zetten. Zoeken naar manieren die aansluiten bij de persoon om verder te komen in het traject en vooruitgang te blijven boeken. Kan het niet in ‘grote' stappen, dan maar in wat kleinere. Hermina werkt heel praktisch ook, ook – tijdens de uitleg - met fijne duidelijke voorbeelden. Dat vind ik persoonlijk heel fijn, daardoor begreep ik het snel en goed. Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen bij anderen omdat het je andere inzichten geeft en je net het zetje, of bij ons zet, kan geven weer in de goede richting als je even het gezinsgevoel bent verloren of het minder fijn gaat. Wij zijn heel blij met het resultaat!

Gezinsgeluk Traject, I, moeder van H (12 jaar)

“Per sessie hebben wij ervaren dat wij winst hebben gehaald in de omgang met onze zoon en hoe wij konden reageren op zijn gedrag/ reacties. Hierdoor hadden mijn partner en ik onderling ook minder strijd en discussies gehad wat heeft geresulteerd in meer leukere weekenden met mijn zoon.”
De reden dat wij hulp gezocht hebben was dat wij moeite hadden met hoe om te gaan met het gedrag van onze zoon. Wij hadden al van alles geprobeerd maar er bleef een bepaalde strijd door o.a. zijn gedrag/reactie. Dit resulteerde ook in veel discussie tussen ons. Wij zochten hiervoor handvaten hoe hiermee om te gaan zodat we onderling geen strijd meer hadden en we alle drie gelukkiger met elkaar worden.
We zijn met open armen ontvangen bij Kindgeluk en het traject is ons duidelijk uitgelegd en stap voor stap is er gewerkt aan het einddoel. Per sessie hebben wij ervaren dat wij winst hebben gehaald in de omgang met onze zoon en hoe wij konden reageren op zijn gedrag/ reacties. Hierdoor hadden mijn partner en ik onderling ook minder strijd en discussies gehad wat heeft geresulteerd in meer leukere weekenden met mijn zoon.
Hermina, Ik vond het fijn dat je voor alles een luisterend oor had en de tijd voor ons hebt genomen in het traject. Je blijft vrolijk en positief ook al herhaalde wij soms meerdere keren onze situaties. Je grote kracht vind ik je geduld en wil om alles positief te benaderen
Ik zou anderen Kindgeluk zeker aanbevelen om zo zelf ook meer geluk uit jezelf en je kind te halen!
Gezinsgeluk Traject, G, vader van S. (15 jaar)

“Dankzij jou hebben mijn man en ik beide handvatten gekregen om onze dochter te begeleiden en situaties waarin ze het moeilijk heeft te herkennen en op het juiste moment op een doeltreffende manier haar te begeleiden. We hebben onze dochter enorm zien groeien, in zowel haar gedrag (met haar emoties) als haar communicatie en vooral zelfvertrouwen. Ze is in de afgelopen tijd een stuk zelfstandiger geworden en kan haar gevoel goed uiten met de juiste woorden in vrijwel iedere situatie. Ik dacht dat ik voor mijn dochter bij jou kwam, maar ook wij als ouders hebben veel van jou over onze eigen manier van communiceren in de opvoeding geleerd.”
Onze dochter is een meisje dat niet tegen onrecht kan, situaties haar enorm persoonlijk aantrekt. Dat frustreerde haar enorm, waardoor ze heel erg boos kon worden. Ze had deze boosheid niet onder controle en dat uitte dan in een woede uitbarsting. Voor ons, voor anderen, maar vooral voor haarzelf erg vervelend omdat ze zich vervolgens erg schuldig, onbegrepen en verdrietig voelde. Vervolgens kwam ze in een negatieve neerwaartse spiraal waar ze moeilijk uit kwam. We wilden haar hier graag bij helpen, maar beseften ons dat we daarvoor hulp nodig hadden van een pro. Onze dochter voelde haar meteen op haar gemak bij jou, ze vond het leuk om naar je toe te gaan en het begrip wat ze van je kreeg voelde voor haar erg fijn. Ik als moeder vond dat ze jouw tips goed begreep en ik zag haar deze tips toepassen in de praktijk. Ook wij als ouders hadden waardevolle gesprekken met je. We kregen veel eye-openers en goede tips om op de juiste manier ons kind te (blijven) coachen, haar zelfvertrouwen te laten groeien en onze eigen grenzen te bewaken. Voordat we naar je toe gingen voelde ik me machteloos. Ik wilde haar zo graag helpen, maar wist niet hoe. Dankzij jou hebben mijn man en ik beide handvatten gekregen om onze dochter te begeleiden en situaties waarin ze het moeilijk heeft te herkennen en op het juiste moment op een doeltreffende manier haar te begeleiden. We hebben onze dochter enorm zien groeien, in zowel haar gedrag (met haar emoties) als haar communicatie en vooral zelfvertrouwen. Ze is in de afgelopen tijd een stuk zelfstandiger geworden en kan haar gevoel goed uiten met de juiste woorden in vrijwel iedere situatie. Hermina, je bent een heel prettig persoon, die op een zeer professionele wijze haar kennis toepast voor zowel ouder als kind. Onze dochter vond het leuk om naar je toe te gaan en begreep jou altijd erg goed. Ze paste na iedere sessie de geleerde communicatie technieken toe in de praktijk. Je begreep ons ook goed. Je luisterde goed en behandelde praktijksituaties in onze gesprekken. Je kunt goed signaleren. In een ontspannen gesprek heb je ons veel eye-openers gegeven. Ik dacht dat ik voor mijn dochter bij jou kwam, maar ook wij als ouders hebben veel van jou over onze eigen manier van communiceren in de opvoeding geleerd. Jouw grote kracht is je empathisch vermogen en je manier van ‘omdenken’ en dit overbrengen. Je toont ontzettend veel begrip voor het gevoel van het kind. Niets is fout. Onze dochter heeft zich erg veilig gevoeld in de gesprekken met jou. Ze luchtte haar hart, jij luisterde, toonde begrip en gaf haar vervolgens inzicht in haar manier van kijken naar een situatie en hoe ze dit op een andere manier zou kunnen bekijken en wat het haar vervolgens zou opleveren. Ik zou jouw coaching trajecten zeker aanbevelen! Omdat je nieuwe, positieve en verrassende inzichten geeft voor ieder gezinslid op persoonlijk vlak. Ik vind dat ieder gezin een dergelijk traject zou moeten volgen, dit geeft zulke goede handvatten in het positief opvoeden van kinderen wat je ook als ouder doet groeien.
Ga zo door. Je bent een topcoach!
Gezinsgeluk Traject, E, moeder van L.

“Ik had last van veel boosheid, zonder er zelf controle over te hebben. Ik voel me nu veel blijer en ik kan nu goed met mijn gevoelens omgaan!”
Ik had last van veel boosheid, zonder er zelf controle over te hebben.
Ik vond het leuk bij Kindgeluk, o.a. de spelletjes waren heel interessant en leerzaam.
En het praten ging heel vertrouwelijk. Ik weet nu hoe ik met mijn gevoelens om moet gaan. Het gaat natuurlijk nog wel eens mis, maar dat mag.
Je bent heel aardig, lief, enthousiast en je kon mij goed helpen. Je begreep mij best wel goed want je liet mij zelf steeds een goede of betere oplossing bedenken waarmee we gingen oefenen en dat heeft me heel erg geholpen.
Ik vond het maken van het glitterpotje super leuk en het spelletje met tellen en stampen enz.
Ik zou het andere kinderen ook aanraden want het helpt goed en je geeft goed advies.
Ik heb eerlijk gezegd geen tips. Ik voel me nu veel blijer en ik kan nu goed met mijn gevoelens omgaan!
Gezinsgeluk Traject, Kindercoaching L, 9 jaar

“Hermina, jij hebt er voor gezorgd dat ik van het onzekere meisje naar een powervrouw ging!”
De reden dat ik hulp heb gezocht, was omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Het meeste had ik last van mijn onzekerheid en ik zat erg met mezelf in de knoop. Ik moest mezelf leren kennen en leren om van mezelf te gaan houden. Ook moest ik leren om aan mezelf te denken en niet altijd maar aan een ander.
Ik vond het superleuk bij Kindgeluk! Ik heb het als erg fijn ervaren en erg vertrouwd. Een beetje als thuis.
Ik heb geleerd om negatieve gedachtes om te zetten in positieve gedachtes. Ook heb ik geleerd om naar mijn eigen gevoel te luisteren en daarbij mijn gevoel woorden te geven. Daarnaast heb ik geleerd dat ik er ook mag zijn en dat mijn mening er ook toe doet. Dat ik niet bang hoef te zijn voor anderen hun mening over mij, want ik weet toch niet wat ze denken dus ik laat het los.
Ik voelde me in het begin alsof steeds iets op mij drukte en alsof ik in een bubbel zat. Nu voel ik dat de bubbel is geknapt.
Hermina, jij hebt er voor gezorgd dat ik van het onzekere meisje naar een powervrouw ging!
Je bent echt een super fijne vertrouwde coach, die altijd voor me klaar staat.
Ik had het idee dat je mij heel erg goed begreep, omdat we elkaar goed aanvoelen en je dwars door mij heen kijkt ha,ha. Als er iets was dan speelde je daar gelijk op in en jij ziet direct hoe iets moet aanpakken.
Ik vind jou grote kracht dat je altijd enthousiast bent en dat je heel goed iemand aan kan voelen. Je kan bijna niet verdrietig zijn bij jou in de buurt. Ik hoefde soms eigenlijk niks te zeggen of jij wist al wat er aan de hand was. Dit is iets wat niet veel mensen kunnen en jij bent hierin uniek.
Ik zou het Persoonlijk Groeittraject zeker bij anderen aanbevelen, omdat er met je om word gegaan op de manier die het beste bij je past. En het is fijn dat je mij zo (door)ziet en dat je zoveel kennis en de vaardigheden hebt om mij zo te laten groeien. Geen tips, ik ben blij!
Persoonlijk Groeitraject R. 17 jaar

“Ik heb geleerd – en voel – dat ik er mag zijn, dat ik leuk ben met al mijn leuke en minder leuke kanten. Dat ik mag leren en fouten mag maken, wat anderen er ook van vinden. Ik voel me al een heel stuk sterker. Dit traject levert mij een goed gevoel over mezelf op.”
Ik zocht hulp bij Kindgeluk omdat ik graag meer innerlijke rust wilde ervaren. Meer mezelf durven zijn en daarnaar handelen. Mijn grenzen aangeven en doen wat ik graag wil. En daarin concrete stappen zetten.
Ik vond het super bij Kindgeluk, het was elke keer weer een cadeautje aan mezelf. Ik heb al best wat stappen gezet, en ik ben er nog niet, maar de dingen die je me hebt meegegeven en die ik heb geleerd, pas ik steeds vaker toe. Het traject had wat mij betreft nog langer mogen duren 😉 maar daarmee leg ik de lat te hoog voor het moment.
Het heeft me veel inzichten opgeleverd. Dat ik, door mijn manier van communiceren, invloed heb op hoe de situaties uitpakken waarin ik beland. Ik heb geleerd dat ik alleen op mezelf invloed heb, en niet op wat mensen over mij denken of wat ze doen. Dat ik open en eerlijk mag zijn, ook al vind ik dat moeilijk. En dat ik dingen spannend mag vinden van mezelf, dat het er juist in zit dat je het dan tóch doet ipv vluchten of verstoppen. Ik heb geleerd – en voel – dat ik er mag zijn, dat ik leuk ben met al mijn leuke en minder leuke kanten. Dat ik mag leren en fouten mag maken, wat anderen er ook van vinden. Ik voel me al een heel stuk sterker. Dit traject levert mij een goed gevoel over mezelf op. Ik vind jou een hele fijne coach. Je bent begripvol en luistert. Je deelt af en toe dingen uit je privé leven, zodat voorbeelden concreet worden. Dat vind ik fijn. Dat geeft aan dat je zelf ook ‘maar een mens’ bent en nog leert. Ook al ben je zelf coach. Je bent er aardig, maar kan ook een soort strengere spiegel voorhouden. Dat heb ik altijd erg gewaardeerd.
Ik heb altijd het idee gehad dat je mij goed begreep. Door de dingen die je terug zei, merkte ik dat. Dat betekent dat je goed hebt geluisterd. En door de parallellen te trekken met praktijksituaties merkte ik dat je me goed begreep. Jouw grote kracht vind ik dat je zo goed kunt luisteren en veel begrip toont. Dat maakte dat ik mij open kon stellen en niet bang hoefde te zijn dat je me zou veroordelen. Je menselijkheid is een grote kracht.
Ik zou dit traject zeker aanbevelen omdat het een cadeautje voor jezelf is om aan jezelf te werken bij jou. Je kunt in alle rust praten, doen, dromen, reflecteren. En jij bent gewoon een geweldig leuk mens! Het is ontspannend bij jou en gezellig.
Persoonlijk Groeitraject, L. vrouw/moeder, 44 jaar

“Ik heb er veel van geleerd. O.a. inzichten in hoe ik anders kan reageren waardoor het fijner is voor ons allemaal. Ik heb ook geleerd meer begrip te hebben voor haar en door te vragen. Onze dochter kan zich nu beter uitdrukken en ze weet wat ze kan doen wanneer ze zich niet fijn of boos voelt.”
We waren op zoek naar een betere en andere manier om met de driftbuien van onze dochter om te gaan. Zo kwamen we bij Kindgeluk. Ik heb het Gezinsgeluk Traject als zeer fijn ervaren. Een veilige omgeving! Het heeft ons veel opgeleverd en ik heb zelf ook veel geleerd. Ik geef nu meer ruimte aan het gevoel van mezelf en onze dochter. Ook in het uiten daarvan. Ik heb geleerd om anders te communiceren waardoor ik nu wel weet wat er aan de hand is in bepaalde situaties. Ik vraag nu meer door. Het verschil is nu ook dat het thuis echt rustiger is. Meer begrip. Geen ruzie. Ook ervaar ik meer rust voor mezelf. Ik heb jou als coach heel prettig ervaren. Je kijkt niet alleen naar het kind maar ook naar ons als ouders en altijd zonder oordeel. Heel fijn! Ik had ook zeker het idee dat je ons goed begreep want je stelde de juiste vragen en prikte door mij heen. Ik vind jouw grote kracht dat je op je eigen gevoel en intuïtie vertrouwt en daarop handelt. Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en je op dat moment “hulp” nodig hebt. Jij bent echt vertrouwd en kijkt echt verder.
Gezinsgeluk Traject, K, moeder 37 jaar

“Ik heb er veel van geleerd. O.a. inzichten in hoe ik anders kan reageren waardoor het fijner is voor ons allemaal. Ik heb ook geleerd meer begrip te hebben voor haar en door te vragen. Onze dochter kan zich nu beter uitdrukken en ze weet wat ze kan doen wanneer ze zich niet fijn of boos voelt.”
We hebben hulp gezocht bij Kindgeluk vanwege de driftbuien van onze dochter. We wilden hulp bij het leren omgaan van de buien en we wilden ze graag verminderen en sturen. Het Gezinsgeluk Traject heb ik als zeer prettig ervaren. Hermina heeft veel geduld, geeft goede en duidelijke uitleg en weet echt de juiste vragen te stellen. Ik heb er veel van geleerd. O.a. inzichten in hoe ik anders kan reageren waardoor het fijner is voor ons allemaal. Ik heb ook geleerd meer begrip te hebben voor haar en door te vragen. Onze dochter kan zich nu beter uitdrukken en ze weet wat ze kan doen wanneer ze zich niet fijn of boos voelt. Hermina vond ik een goede coach omdat je onze hulpvraag in goede duidelijke deelvragen kunt ontleden. En daarnaast – zoals ik al schreef – ben je geduldig en goed en duidelijke in je uitleg. Je begreep ons goed. Ik zou dit Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen omdat het veel inzichten geeft in de dagelijkse strubbelingen met je kind en je leert ook om het anders aan te pakken. Hermina geeft handvatten die werken voor ons."
Gezinsgeluk Traject, R, vader 33 jaar

“Het heeft me inzicht gegeven in waarom de dingen binnen ons gezin gaan zoals ze gaan en welke rol ik er in heb. Dat ik een voorbeeld ben voor mijn kinderen en dat stap 1 dus is goed voor mezelf zorgen, op een goede (eerlijke en zuivere) manier woorden geven aan mijn gevoel en in mijn kracht komen. Dat heeft een wereld van verschil gemaakt! Mijn dochter neemt nu veel sneller dingen van me aan, We hebben minder discussie en strijd en daardoor meer ruimte voor lol, leuke dingen en gesprekjes. Ze slaapt beter, waardoor we allebei beter tot rust komen. En als we dan toch boos zijn, komen we eerder bij waar het eigenlijk over gaatMijn dochter is rustiger, weet beter waar ze aan toe is. Voelt meer erkenning en zich meer gesteund in de dingen waar ze tegen aan loopt en tegelijkertijd groeit ze beetje bij beetje door meer dingen zelf te doen.”
De reden dat ik hulp heb gezocht, had met mijn dochter te maken. Ze vroeg veel aandacht van mij en binnen het gezin. Kon moeilijk woorden geven aan haar gevoelens, veel strijd, graag de grenzen op zoeken en kijken hoe ver kan ik gaan. Ik had niet het gevoel de regie te hebben, en zodra ik wankel ben ik weg. Ze wilde veel erkenning van mij. En ze ging slecht slapen. En ik kon haar moeilijk loslaten, ik gaf haar weinig ruimte om fouten te maken. Dit te samen maakte het thuis niet altijd gezellig, ik voelde me vaak onmachtig en mijn zoon kwam ook echt aandacht te kort. Ik vond het fijn bij Kindgeluk. Ik voelde me op mijn gemak en ik heb het traject als prettig en heel nuttig ervaren. Was even een moment van stilstaan en reflectie en vandaar uit handvaten om dingen anders te doen. Ik ben ook erg blij met de aanbeveling om het persoonlijke groeitraject ook te doen.  Dat is een logische eerste stap en daardoor beklijfd alles wat ik heb geleerd in het Gezinsgeluk ook echt. Het Gezinsgeluk Traject voor mij bestond uit oudercoaching. Het traject heeft mij veel opgeleverd. Het begon met het gevoel dat iemand me eindelijk eens snapte. Ik heb te vaak gehoord, “het is nog maar een kind” of “hier is niks aan de hand” of  “als ze 18 is gaat ze vanzelf alleen slapen” , waardoor ik lang alleen met het gevoel heb rondgelopen. Die erkenning was heel fijn. Maar daarmee werd ook niet alles wat ik voel vergoelijkt maar bleef Hermina kritisch reflecteren op mij en op mijn dochter. Ik weet het zogenaamd allemaal heel goed, maar dan is het andere perspectief juist heel leerzaam.  Het heeft me inzicht gegeven in waarom de dingen binnen ons gezin gaan zoals ze gaan en welke rol ik er in heb. Dat ik een voorbeeld ben voor mijn kinderen en dat stap 1 dus is goed voor mezelf zorgen, op een goede (eerlijke en zuivere) manier woorden geven aan mijn gevoel en in mijn kracht komen. Dat heeft een wereld van verschil gemaakt. Mijn dochter neemt nu veel sneller dingen van me aan, we hebben minder discussie en strijd en daardoor meer ruimte voor lol, leuke dingen en gesprekjes. Ze slaapt beter, waardoor we allebei beter tot rust komen. En als we dan toch boos zijn, komen we eerder bij waar het eigenlijk over gaat. Wat zijn de behoeften? Hoe kunnen we er ook naar kijken? Wat is er nodig om het lichter te maken? Ook de rolverdeling is nu duidelijker. Ik ben de moeder en zij het kind en we hebben allebei een rol in het gezin. Ik kan helpen en begeleiden, maar mijn dochter kan al heel veel zelf en groeit zichtbaar van mijn vertrouwen. Maar nee is ook nee en ik herken beter wanneer er gemanipuleerd wordt. De balans van erkennen van gevoel, maar ook grenzen aangeven in gedrag is beter. Daarnaast heb ik aan de hand van modellen een hoop praktische tools gekregen waarmee we oefenen. Het lukt nog heel vaak ook niet, en ik moet er echt om denken er voldoende tijd en aandacht voor te nemen, maar oefening baart kunst. Mijn dochter is rustiger, weet beter waar ze aan toe is. Voelt meer erkenning en zich meer gesteund in de dingen waar ze tegen aan loopt en tegelijkertijd groeit ze beetje bij beetje door meer dingen zelf te doen. Op gebied van zelfvertrouwen, zelfwaarde en mindset is nog wel wat nodig. Daar hoop ik de komende tijd nog stappen in te maken aan de hand van wat ik geleerd heb. Ik vind je een fijne coach. Heel gevoelig en ook duidelijk en eerlijk. Je hebt een heel eigen vocabulaire. Daardoor en door de herhaling werkt het soms als mantra’s 🙂

Je bent heel betrokken, ook buiten de coaching sessies om. Dat voelt heel dichtbij en fijn. In de coaching is er een fijne balans tussen praten en reflecteren en oefenen met praktische modellen. Je stelt me snel op mijn gemak waardoor ik goed mezelf kan zijn.Tegelijk durf je ook kritisch te zijn, wat ik ook echt wel nodig heb. Ik had het gevoel dat je me goed begreep doordat je ook wel e.e.a. vertaalt naar je andere of eigen situaties of daar uit put.  Doordat ik zelf zo’n denker ben en het dus al snel zelf allemaal wel weet, ben ik soms moeilijk te doorgronden. Jij deed dit al heel snel en kwam daardoor bij mijn leerpunten. Dit merkte ik aan wat je me teruggaf. Je grote kracht vind ik je gevoeligheid, positiviteit en betrokkenheid. Dit maakt dat je mij (en mijn gezin) heel goed hebt weten te doorgronden. Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen om de combinatie van ruimte voor gesprek en reflectie en praktische handvaten. Ook om je kracht om te doorgronden en lef om eerlijk te zijn en ook de minder gewenste antwoorden te geven. Tevens je je enorme betrokkenheid én om het enorme effect wat het op mij en mijn gezin heeft gehad en de handvaten die ik heb om daar op door te bouwen!
Gezinsgeluk Traject, J, moeder 44 jaar

“Ik ben me nu namelijk veel bewuster van mijn eigen grenzen en met vallen en opstaan kan ik deze ook steeds beter aangeven en bewaken. Aan het begin van het traject was ik moe en voelde ik me snel opgejaagd. Ik ‘moest’ zoveel. Ik kijk daar nu heel anders naar en sta veel relaxter in het leven. Inmiddels heb ik weer meer energie, ‘moet’ ik van mijzelf niet meer zoveel en geef mijn grenzen echt steeds vaker aan.”
“Ik heb de hulp van Kindgeluk ingeschakeld omdat ik erg moe was, me altijd opgejaagd voelde, het gevoel had dat ik het nooit goed deed en mijn grenzen niet aan kon geven, zowel in mijn werk als privé. Eigenlijk was het het feit dat ik mijn grenzen niet aanvoelde en dus ook niet aangaf mijn grootste probleem. Na een hele positieve ervaring met jou in de vorm van oudercoaching heb ik gekozen voor het Persoonlijk Groeitraject. Ik heb ook dit laatste traject als heel fijn ervaren. Ik ben me nu namelijk veel bewuster van mijn eigen grenzen en met vallen en opstaan kan ik deze ook steeds beter aangeven en bewaken. Aan het begin van het traject was ik moe en voelde ik me snel opgejaagd. Ik ‘moest’ zoveel. Ik kijk daar nu heel anders naar en sta veel relaxter in het leven. Toen ik het traject startte zat ik in de afrondende fase van de baan die me totaal niet gelukkig maakte en die ik om die reden heb opgezegd. Het heeft me zoveel tijd gekost om hier los van te raken en ik was er totaal niet aan toe om een andere baan te zoeken. Jij liet mij inzien dat ik even tijd voor mezelf kon en mocht nemen en dat heb ik ook gedaan. Inmiddels heb ik weer meer energie, ‘moet’ ik van mijzelf niet meer zoveel en geef mijn grenzen echt steeds vaker aan. Ik zie het nu ook weer zitten om er een baan naast te hebben. Ik wist namelijk echt niet meer hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Ik zie de toekomst weer met vertrouwen tegemoet en geniet nu ook veel meer van mijn kinderen.

Als coach vind ik jou heel prettig en duidelijk. Je windt er geen doekjes om en daar houd ik van. Door je doortastendheid wist je mij behoorlijk snel te doorgronden. Je concrete aanpak is ook heel prettig. Daarnaast vind ik het mooi hoe betrokken en attent je bent. Je begreep mij goed. Tijdens de oudercoaching had je mij al goed leren kennen. De rake dingen die je soms zei waren dan best confronterend maar daar bleek al uit dat jij wel zag aan welke dingen ik nog mocht werken. Het voelde overigens nooit als een oordeel maar duidelijk als een aanbod om mijn leven fijner en lichter te maken. Jouw grote kracht is dat je snel tot de kern van het ‘probleem’ weet door te dringen en concrete stappen te maken. Daarnaast voelde ik me ook echt begrepen. Ja, ik zou jouw Persoonlijk Groeitraject zeker aanraden. Er zijn zoveel vrouwen die zoveel ‘moeten’ en dat opgejaagde gevoel dat ik had ook hebben. Geen tips van mij. Ik wil je gewoon vooral heel erg bedanken voor alles!”
Persoonlijk Groeitraject, C. vrouw/moeder, 38 jaar

“Ik merk dat ik vrolijker en positiever ben. In bepaalde situaties ben ik luchtiger. Voorheen kon ik heel erg in een negatieve situatie blijven hangen. Nu durf ik gesprekken aan te gaan, zodat ik het daarna ook los kan laten. Mijn man vindt dat ik rustiger ben en meer geduld heb. Ik voel me minder schuldig, wanneer ik voor mezelf kies. Ik kan de dingen makkelijker los laten!”
De eerste kennismaking met jou Hermina was tijdens de coaching van onze zoon. Vanuit daar ben ik het persoonlijk groeitraject gestart. Mij werd duidelijk dat mijn zoon mijn spiegel is. Voor mij een extra stimulans om voor mezelf te kiezen en in mezelf (en dus ook in mijn gezin) te investeren. De reden dat ik hulp heb gezocht: ik zat niet lekker in mijn vel, was onzeker en voelde me vaak erg onrustig en kort. Ik dacht in problemen en zag de dingen vaak door een zwarte bril.  Ik voelde me vanaf het eerste telefoongesprek erg op mijn gemak bij Hermina. Eindelijk had ik het gevoel dat er iemand was die mij begreep. Ik ben een gevoelsmens en voel me niet bij iedereen op mijn gemak. Voor mij is een persoonlijke klik ontzettend belangrijk om mij ‘bloot’ te geven en dit traject voor de volle 100% aan te gaan. En dat zat bij Hermina meteen goed. Al was het traject soms best wel confronterend en emotioneel. Daar tegenover stonden de mooie/leerzame gesprekken. Door de thuisopdrachten werd ik me nog bewuster van mijn gedrag. En waar ik graag aan zou willen werken. Hoe ik me zou willen voelen. Ik merk dat ik vrolijker en positiever ben. In bepaalde situaties ben ik luchtiger.  Voorheen kon ik heel erg in een negatieve situatie blijven hangen. Nu durf ik gesprekken aan te gaan, zodat ik het daarna ook los kan laten. Mijn man vindt dat ik rustiger ben en meer geduld heb.  Ik voel me minder schuldig, wanneer ik voor mezelf kies. Ik kan de dingen makkelijker los laten!

Hermina, je bent een fantastisch mens! Zo gedreven, spontaan, eerlijk en open. Ik voel me bij jou begrepen. Tijdens ons eerste telefoongesprek had ik het idee dat je me al jaren kende. Dat was een heel bijzonder moment. Je sluit aan bij mijn wensen en situaties. Je luistert goed en je vraagt ook door om het echt helder te krijgen. Je bent ontzettend enthousiast en hebt veel ervaring en mensenkennis. Je weet wat je doet. Je bent professioneel, maar heel menselijk. Ik zou jouw trajecten zeker aanbevelen waardoor je een nog betere versie van jezelf wordt! Geen tips! Gewoon zo doorgaan!”
Persoonlijk Groeitraject, N. vrouw/moeder, 35 jaar

“Het coachingtraject heeft me geleerd dat het gedrag van onze zoon voorkomt uit ons eigen gedrag. Ik zou dit traject zeker aanraden aan alle ouders die niet weten wat ze met hun kind aan moeten of (het gedrag van) hun kind niet begrijpen. Het laat je op een andere manier naar je eigen gedrag kijken en de invloed ervan op het gedrag van je kind.”
De reden dat wij hulp hebben gezocht bij Kindgeluk is dat wij als ouders soms geen raad wisten met het gedrag van onze zoon. We wilden graag dat hij wat relaxter in het leven zou staan. Daarbij was ik als moeder ook wel bang dat hij niet gelukkig zou zijn. Hij klaagde vaak over buik- en hoofdpijn. We konden moeilijk tot hem doordringen en de communicatie ging niet goed. Zowel onze zoon als wij als ouders waren vaak boos en geïrriteerd. Ik heb het Gezinsgeluk Traject als heel prettig ervaren omdat het helemaal is aangepast op onze situatie. Dat voelt heel goed en persoonlijk. Daardoor heb je ook sneller resultaat. Je krijgt iedere keer waardevolle inzichten en ook praktische handvatten en concrete tips die je direct kunt toepassen en het werkte. Het heeft me geleerd dat het gedrag van onze zoon voorkomt uit ons eigen gedrag. En dan nog het meeste uit mijn gedrag. Onze zoon heeft behoefte aan duidelijkheid en grenzen en dat ik deze op een liefdevolle manier kan en moet geven. Nee is nu voortaan nee waarbij ik wel meer oog heb voor de behoeften van hem en ook begrip toon voor zijn gevoelens. Onze zoon loopt altijd 50 meter achter ons. Daar ben ik anders naar gaan kijken. Hij ziet en geniet veel meer van de dingen op zich heen. Ook ben ik er tijdens het traject achter gekomen dat ik ook aan mezelf en mijn eigen geluk moet werken om o.a. ook beter met hem om te kunnen gaan in die zin dat als ik relaxter ben en beter in mijn vel zit, ik beter om kan gaan met het gedrag van hem. Dan kan ik de tijd nemen om dingen uit te leggen en hem beter voorbereiden op (spannende) dingen die komen en met meer geduld kan reageren. Voorheen voelde ik me wel eens angstig dat het niet goed zou komen met hem, in die zin dat ik hem niet op een goede manier op kon voeden en hem daardoor misschien niet gelukkig zou zijn/worden. Nu kijk ik heel anders naar hem en ook naar wat hij nodig heeft. Ik heb er nu wel vertrouwen in dat het goed komt.

Als coach vond ik jou heel duidelijk en prettig. Je bent eerlijk en zegt hoe je tegen de dingen aan kijkt. Uiteraard kan dat wel eens confronterend zijn maar het is ook gewoon nodig om echt een verandering teweeg te brengen. Je legt alles heel duidelijk uit en je past je aan (manier van communiceren) aan wie je voor je zit. Daarnaast merk je gewoon dat je over veel kennis en ervaring beschikt. Ik geloof in je aanpak! Ik had het gevoel dat je mij goed begreep. Dat merkte ik doordat je al snel door had wie hij is en waar zijn gedrag vandaan komt. Jouw grote kracht vind ik jouw duidelijke communicatie. Je zegt zelf wel eens “het is geen hogere wiskunde”. Dit is misschien ook zo en veel dingen die je zegt zijn ook heel logisch, maar door jouw duidelijke uitleg en door de juiste vragen te stellen maak je de theorie praktisch toepasbaar voor de eigen situatie van ons als ouder of voor onze zoon. Daarnaast ben je heel benaderbaar en laagdrempelig. Je voelt je welkom en je krijgt het gevoel dat je echt wilt helpen. Ik zou dit traject zeker aanraden aan alle ouders die niet weten wat ze met hun kind aan moeten of (het gedrag van) hun kind niet begrijpen. Het laat je op een andere manier naar je eigen gedrag kijken en de invloed ervan op het gedrag van je kind. Ik denk dat dat voor veel ouders een eye opener is!
Gezinsgeluk Traject, C, moeder 38 jaar

“Onze zoon heeft geleerd dat je meer kunt dan je denkt. Dus dat niet alle nieuwe dingen spannend zijn. En als dat wel zo is dat dat helemaal niet erg is omdat ook volwassenen dat nog wel kunnen hebben. Bijvoorbeeld: Andere dingen etendan alleen maar bloemkool etc.  Steeds langer bij vriendjes thuis spelen. Hij legt steeds beter uit wat hij voelt als hij boos is en waarom en zwemles is inmiddels superleuk! Onze zoon heeft ook geleerd dat niet alle gedrag acceptabel is. Daardoor is hij nu eenvoudiger te begrenzen.”
“Het heeft mij als vader ook veel opgeleverd. Ik heb handvaten gekregen om anders naar het gedrag van onze kinderen te kijken en daar meer geduld voor op te brengen. Ik ga er nu ook anders mee om. We praten nog meer met hen dan dat we al deden, leggen dingen duidelijk uit en proberen meer rust in het contact te brengen. Dus wat het mij heeft opgeleverd dat ik mezelf de rust en de ruimte moet gunnen in het contact met mijn kinderen. Daarnaast heb ik gemerkt dat simpele beeldende dingen heel erg kunnen helpen als het gaat over emoties. Door voor de kinderen de dingen beeldend te maken kun je er makkelijker het gesprek over voeren. “Liefdevol begrenzen” is voor ons als ouders het toverwoord gebleken. Duidelijk aangeven op een liefdevolle manier wat wel mag, en wat absoluut niet mag. Daarbij ook uitleggen waarom wij vinden dat dat dan zo is.”
We zijn naar Kindgeluk gegaan omdat we moeite hadden onze zoon goed te begrijpen. Daardoor maakten we veel ruzie en moesten we in de omgang met hem soms op onze tenen lopen. Hij was snel boos en geïrriteerd en soms leek het wel alsof hij graag wilde dat we boos op hem zouden worden. Hij was snel gepikeerd en liep dan kwaad weg, dan was er echt geen land met hem te bezeilen. Straffen hielp niet en maar maakte totaal geen indruk op hem.  Hij nam finaal een loopje met mij/ons en kon je soms ook nog uitlachen. Hij at slecht en eentonig. Alle nieuwe dingen vond hij enorm spannend (doodsbenauwd voor het onbekende). Hij zei vaak dat alles zijn schuld is. Hij wilde moeilijk bij vriendjes spelen, maar altijd thuis. Zwemles leidde tot drama’s. Dit was niet fijn voor onze zoon en ook niet voor ons. Omdat we merkten dat we hier wel wat hulp bij konden gebruiken zijn we naar Kindgeluk gegaan.

Ik vond het heel prettig. Het bied je de ruimte en inzichten om anders naar dingen te kijken en je eigen patronen te doorbreken. De kinderen spiegelen vaak het gedrag van ouders, dus waar wij denken dat de kinderen iets te leren hebben, heb je zelf juist iets te leren. Dat heb ik zeker geleerd, al moet ik mezelf juist in drukke periodes goed bij de les proberen te houden. Het is soms wel verleidelijk om in het oude gedrag te vervallen. Wat uiteraard niet helpt als je dingen anders wilt gaan doen. Het heeft in ieder geval heel veel handvaten geboden waardoor het met ons en daardoor dus ook met onze zoon heel veel beter gaat.

Het heeft mij als vader ook veel opgeleverd. Ik heb handvaten gekregen om anders naar het gedrag van onze kinderen te kijken en daar meer geduld voor op te brengen. Ik ga er nu ook anders mee om. We praten nog meer met hen dan dat we al deden, leggen dingen duidelijk uit en proberen meer rust in het contact te brengen. Dus wat het mij heeft opgeleverd dat ik mezelf de rust en de ruimte moet gunnen in het contact met mijn kinderen. Daarnaast heb ik gemerkt dat simpele beeldende dingen heel erg kunnen helpen als het gaat over emoties. Door voor de kinderen de dingen beeldend te maken kun je er makkelijker het gesprek over voeren. “Liefdevol begrenzen” is voor ons als ouders het toverwoord gebleken. Duidelijk aangeven op een liefdevolle manier wat wel mag, en wat absoluut niet mag. Daarbij ook uitleggen waarom wij vinden dat dat dan zo is.

Onze zoon heeft geleerd dat je meer kunt dan je denkt. Dus dat niet alle nieuwe dingen spannend zijn. En als dat wel zo is dat dat helemaal niet erg is omdat ook volwassenen dat nog wel kunnen hebben. Bijvoorbeeld: Andere dingen eten dan alleen maar bloemkool etc.  Steeds langer bij vriendjes thuis spelen. Hij legt steeds beter uit wat hij voelt als hij boos is en waarom en zwemles is inmiddels superleuk! Onze zoon heeft ook geleerd dat niet alle gedrag acceptabel is. Daardoor is hij nu eenvoudiger te begrenzen.

Vóór het traject hadden we echt handvaten nodig om grip te krijgen op het gedrag van onze zoon. Daar waren we beide volgens mij best wel een beetje radeloos in. Een ruzie in huis is normaal en kan ook zijn functie hebben. Echter vonden we dat beide dat dit teveel gebeurde als het ging om aanvaringen met de kinderen. Aangezien de kinderen je een enorme spiegel voorhouden weet je zelf ook donders goed dat je daar zelf wat te doen hebt. Dat is volgens mij goed gelukt. In het contact met de kinderen is er veel meer rust en minder ruzie. Het codewoord daarbij is altijd “liefdevol begrenzen” gebleken. Een gezegde wat me bij zal blijven aan dit traject. Ik ben dan ook erg blij dat we dit traject samen hebben doorlopen. Ten eerste toont dit aan dat we de opvoeding serieus nemen en dat we ons richting de kinderen ook kwetsbaar hebben opgesteld door te laten zien dat wij het als ouders ook niet altijd goed weten. Dat vind ik wel een waardevol goed.

Ik vond je als coach erg inlevend, rustig en kundig. Je hebt ons veel inzichten gegeven. Ook al zijn het vaak open deuren (niet lullig bedoeld ), het is goed om het te benoemen en het er met elkaar over te hebben. Daar heb je ons enorm goed bij geholpen. We hebben er erg veel aan gehad en ik waardeer je rust in de communicatie richting de kinderen. Dat heeft mij laten zien dat ik daar nog veel te leren heb ook. Ik heb zeker het idee dat je ons begreep, en als ik het idee dat had dat je dat niet had dan voelde ik daar ook wel de vrijheid om daar op door te vragen. En andersom volgens mij ook. Jouw grote kracht vind ik je rust in je aanpak. Op momenten dat ik zag dat jij het soms ook even niet wist nam je de tijd om de juiste vragen te stellen en de ruimte om het even op je in te laten werken. In jouw vak is het volgens mij noodzakelijk om te benoemen wat je ziet en voelt, ook al kan dat confronterend zijn. Dat doe je op een respectvolle en rustige manier.

Ik zal het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen om alle hier bovenstaande redenen. Je neemt de tijd voor de kinderen en de ouders en geeft waardevolle handvaten om beweging te creëren. Het is mooi en logisch dat je in sommige situaties de link legt naar je eigen gezinssituatie in de opvoeding met jouw kinderen. Dat is heel erg goed en spreekt tot de verbeelding. Dat schept verbinding en geeft ook aan dat ook een coach ook wel eens een issue heeft in de opvoeding. En nogmaals dank voor het nieuwe motto in onze opvoeding: “Liefdevol begrenzen”
Gezinsgeluk Traject, H, vader 40 jaar

“Ik heb meer mijn eigen mening. Ik mag dingen vinden waar anderen het niet mee eens zijn. En ik voel nu dat ik het goed doe met de kinderen. Ik heb ook geleerd dat ik fouten mag maken zonder mij daar slecht over te voelen.”
Ik heb contact opgenomen met Kindgeluk omdat ik me onzeker voelde dat ik het niet goed deed met de opvoeding van de kinderen en ook wel de nodige dingen op persoonlijk vlak. Ik vind Kindgeluk en de methode super en heel laagdrempelig. Je luistert heel goed en oordeelt niet. Het heeft mij heel veel opgeleverd. Ik heb meer mijn eigen mening. Ik mag dingen vinden waar anderen het niet mee eens zijn. En ik voel nu dat ik het goed doe met de kinderen. Ik heb ook geleerd dat ik fouten mag maken zonder mij daar slecht over te voelen.

Ik vond jou als coach zeer goed. Je luistert, houdt een onwijze spiegel voor maar op een hele fijne en mooie manier. Zonder oordeel. Je begreep mij goed. Dat merkte ik aan de voorbeelden die je gaf of  je herhaalde dingen die ik zei. Jouw grote kracht Hermina is dat jij altijd het goede van alles inziet en dat je alles een positieve draai weet te geven. Ik zou jouw trajecten Oudercoaching en Persoonlijk Groeitraject zeker aanbevelen omdat je tot de kern komt en deze er uithaalt. Het is soms best wel eens confronterend geweest maar dat voelde ook wel ok omdat je bij jou echt jezelf kan zijn. De vinger legde je wel op de zere plek. Dat was nodig en goed. Ga vooral zo door lieve Hermina!
Oudercoaching en Persoonlijke Groei, Moeder M.

“Ik heb geleerd dat als ik mijn zin niet krijg dat ik dan niet zo boos hoef te doen.”
Ik vond het leuk bij Kindgeluk en alles wat we gedaan en gemaakt hebben was ook leuk. Ik heb geleerd dat als ik mijn zin niet krijg dat ik dan niet zo boos hoef te doen. Ik mag het wel jammer vinden. Ik vond jou heel lief.
Gezinsgeluk Traject, L, 6 jaar

“Ik heb hierin geleerd niet alles snel te willen, meer doseren. Onze dochter heeft geleerd meer woorden aan gevoelens te geven, bewust te zijn in verschillende manieren van denken en wat helpend daarin is.”
We hebben hulp gezocht voor onze dochter omdat we vast liepen met de aanpak wat betreft omgaan met boze buien en daarnaast wilde ik weten in hoeverre mijn ziekteperiode invloed had op haar en haar angsten en wat wij daar aan konden doen. Ik vond het geslaagd bij Kindgeluk. Een prima intake, duidelijk en uitgebreide info bij de start. Tijdens de gesprekken was er een goede sfeer en duidelijke richting in wat het doel van het gesprek was. Het heeft ons zeker veel opgeleverd. We zijn als ouders samen meer op 1 lijn gekomen door beter af te stemmen in de communicatie. We hebben bewust even stilgestaan bij de te nemen stappen in het proces van onze dochter waar ze nu in zit en waar we de focus op mogen leggen. Ik heb hierin geleerd niet alles snel te willen, meer doseren. Onze dochter heeft geleerd meer woorden aan gevoelens te geven, bewust te zijn in verschillende manieren van denken en wat helpend daarin is. Ik maakte me vooraf wel wat zorgen over de mate van invloed van mijn ziekteperiode op haar. Nu kan ik dat beter relativeren en ben ik blij dat hier aandacht voor is geweest voor haar. Ik vond jou als coach vriendelijk, open en vrolijk. Je begreep ons ook goed. Dat merkte ik doordat je regelmatig checkt of iets begrepen is. Ik vind jouw grote kracht dat je heel goed kon inspelen op de vragen die wij hadden. Ik zou Kindgeluk zeker aanbevelen bij anderen. Naast je positieve insteek en benadering ben je doelgericht bezig met het werken aan een doel: verbetering van de situatie.
Gezinsgeluk Traject, T, moeder 40 jaar

“Wat nu het verschil is dat alles makkelijker met haar gaat. Ze kan sneller schakelen en we maken ook echt stappen om haar alleen te laten slapen. Ik heb ook geleerd om constant en consequenter te zijn. Haar aan te spreken op haar gedrag en hier ook consequenties aan te verbinden.”
De reden dat we naar Kindgeluk zijn gegaan is dat onze dochter gedrag vertoonde waar wij niet blij mee waren. Ze was brutaal, snel bang en had weinig (zelf)vertrouwen. Ook was ik heel benieuwd hoe zij de ziekteperiode van haar moeder heeft ervaren. Ze praatte hier namelijk nooit over. Ik heb het traject als positief ervaren. Ik wist niet dat dit net zo goed over de ouder als het kind ging. Ik heb wel inzichten gekregen voor mezelf waar ik blij mee ben. Soms raak ik gefrusteerd maar ik besef met nu dat onze dochter nog zo jong is. Ook wat zij heeft meegemaakt zou een kind van 5 a 6 jaar niet moeten meemaken. Wat mij helpt is het benoemen, erkennen en bevestigen. Langzaam het vertrouwen weer opbouwen. Wat nu het verschil is dat alles makkelijker met haar gaat. Ze kan sneller schakelen en we maken ook echt stappen om haar alleen te laten slapen. Ik heb ook geleerd om constant en consequenter te zijn. Haar aan te spreken op haar gedrag en hier ook consequenties aan te verbinden. Je hebt mij veel goede dingen geleerd of naar boven gehaald wat ik eigenlijk ook wel wist. Wat ik ook goed vond is dat je mij iets leerde uit de voorbeelden die ik gaf. Je bent ook flexibel en wist leuke opdrachten voor onze dochter te bedenken waar ze haar creativiteit in kwijt kon. Ik had het idee dat je ons goed begreep. Met name ook door het samenvatten van de dingen die ik gezegd heb en tussendoor vragen te stellen. Ik vond het ook jouw grote kracht dat je werkt met voorbeelden en dat je werkt met leuke opdrachten voor kinderen. Onze dochter vond het erg leuk om te doen. Ik zou Kindgeluk zeker aanbevelen omdat het ons goed bevallen is. Ik zou niet iets of iemand aanbevelen als ik er zelf niet achter stond. Kindgeluk beveel ik wel aan door onze eigen goede ervaring.
Gezinsgeluk Traject, J, vader 41 jaar

"Het coachtraject heeft mij een positievere kijk gegeven op alles in het leven. Ik kijk en denk niet meer zo negatief waardoor mijn leven nu fijner is."
"Ik heb hulp gezocht voor het omgaan met mijn dochter. Ik wilde hierin sterker worden. Ik voelde me heel prettig bij Kindgeluk. Heel veilig. Er werd echt naar me geluisterd. Ik voelde me welkom. Goede opdrachten en concrete tips en handvatten. Het coachtraject heeft mij een positievere kijk gegeven op alles in het leven. Ik kijk en denk niet meer zo negatief waardoor mijn leven nu fijner is. Ik vond jou een prima coach. Je voelt je welkom. Je wordt gesteund en liefdevol gestuurd. Je speelde in op mijn ‘problemen’. Je open persoonlijkheid vind ik je grote kracht. Je staat op een prettige gelijke hoogte met je “client”. Ik zou jouw trajecten zeker aanbevelen omdat je liefdevol doch direct bent. Je voelt goed aan wat mensen nodig hebben. Ga zo door!”
Gezinsgeluk Traject, M, moeder 45 jaar

“Geen woedeaanvallen en opgekropte emoties meer. Ze reageert nu rustiger en kalmer op bepaalde situaties. Ik kan - als moeder - nu ook beter reageren op haar gedrag.”
De reden dat we hulp hebben gezocht bij Kindgeluk was ivm de scheiding en de emoties die dat meebracht bij onze dochter. We waren op zoek naar handvatten om haar te helpen met het omgaan van alles wat bij zo’n scheiding komt kijken. We hadden een fijne klik met Hermina, onze dochter ook. Ze komt graag bij je. Het heeft ons een rustiger en fijner meisje opgeleverd. Geen woedeaanvallen en opgekropte emoties meer. Ze reageert nu rustiger en kalmer op bepaalde situaties. Ik kan - als moeder - nu ook beter reageren op haar gedrag. Ik - en mijn dochter ook - we kunnen beide nu beter onder woorden brengen wat we willen. Rust heeft dit traject ons zeker opgeleverd! Ik heb een fijne klik met je. Je bent positief en neemt ons mee in dat gevoel. Je begreep ons goed. Je positiviteit en je energie vind ik je grote kracht. Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker aanbevelen omdat het werkt. Ga vooral zo door!
Gezinsgeluk Traject, Moeder H, 48 jaar

“Het heeft mij als vader ook veel geleerd o.a. om vaker door een kinderbril naar de wereld te kijken en wat naar mezelf te kijken en de juiste communicatie (o.a. juiste vragen stellen) toe te passen. Ook kijken naar wat mijn aandeel/aanpassing kan zijn in het geluk van onze kinderen.”
We zijn naar Kindgeluk gegaan omdat we ons zorgen maakten om onze dochter. De manier van uiten naar buiten de wereld was niet meer zoals we gewend waren van haar. Vaak een woedeaanval, opgekropte emoties waar ze zich geen raad mee wist. We zagen haar vechten met zichzelf en de nieuwe situatie (de scheiding van ons als ouders). We hadden direct vanaf het begin een vertrouwd gevoel bij jou/Kindgeluk. Hier durfden wij ons kind achter te laten. We waren het als ouders er over eens dat ze bij Kindgeluk in goede handen was. Het heeft mij als vader ook veel geleerd o.a. om vaker door een kinderbril naar de wereld te kijken en wat naar mezelf te kijken en de juiste communicatie (o.a. juiste vragen stellen) toe te passen. Ook kijken naar wat mijn aandeel/aanpassing kan zijn in het geluk van onze kinderen. Ik heb de meeste oefeningen die zij als huiswerk meekreeg zelf ook gedaan en dat levert verrassent veel inzicht op. Ik vond jou als coach prettig, open, vernieuwend en met een enthousiaste energie. We zaten al snel op dezelfde golflengte. Je enthousiasme is jouw grote kracht. Ik zou het Gezinsgeluk Traject zeker bij anderen aanbevelen omdat het ons goed is bevallen.
Gezinsgeluk Traject, Vader E, 52 jaar

“Als ik nu in een situatie kom die ik niet leuk vind, dan kan ik dat nu beter aangeven. Ik kan mijn probleem beter onder woorden brengen en aangeven wat ik niet leuk vind.”
Ik had vaak een woedeaanval en wist niet zo goed wat ik daaraan moest doen. Ik kon mijn frustratie niet kwijt en mijn probleem goed onder woorden brengen. Daarom ben ik naar jou/Kindgeluk gegaan.

Ik vond het super leuk en het spel met de kaartjes  vond ik het allerleukst! Als ik nu in een situatie kom die ik niet leuk vind, dan kan ik dat nu beter aangeven. Ik kan mijn probleem beter onder woorden brengen en aangeven wat ik niet leuk vind. Ik vond jou als coach super goed en je kunt heel goed uitleggen. Je gaf ook altijd fijne antwoorden op wat ik vertelede. Ik zou andere kinderen ook aanraden om naar Kindgeluk te gaan omdat ik me heel serieus genomen voelde door jou en dat voelde heel fijn. Ik voel me nu een stuk beter en ik vertrouw nu meer op mensen".
Gezinsgeluk Traject, Kindercoaching S, 9 jaar

"Ik voel me echt een stuk zelfverzekerder. Ik stel nu duidelijk grenzen en uitdagingen ga ik aan. Ik kijk nu ook anders naar gedrag en kijk ook naar het gehele plaatje. Veel meer met een positieve blik en neutraal ipv oordelend. Dat levert zo’n verschil op. Ik voel me nu echt goed, óók een goede moeder."
"Na de coaching voor mijn zoon ben ik gestart met het Persoonlijk Groeitraject bij Hermina van Kindgeluk. Mijn kind was mijn spiegel voor de stappen die ik zelf nog te zetten had op het gebied van zelfvertrouwen, zelfliefde en grenzen stellen. Ik ben enorm gegroeid in mijn ontwikkeling tijdens dit traject. Ik voel me echt een stuk zelfverzekerder. Ik stel nu duidelijk grenzen en uitdagingen ga ik aan. Ik kijk nu ook anders naar gedrag en kijk ook naar het gehele plaatje. Veel meer met een positieve blik en neutraal ipv oordelend. Dat levert zo’n verschil op. Ik voel me nu echt goed, óók een goede moeder. Ik weet het nu niet alleen maar ik voel het ook. Onzekerheid heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen. Vertrouwen in mezelf. Ik waardeer mezelf ook meer en ik ben veel nieuwsgieriger. Ik hoef alles niet perfect te doen. Ik vond jou als coach heel open, warm, gelijkgestemd en het was fijn en ook gezellig. Wat ik nog niet in woorden kon vatten, daar kwam jij mee. De gesprekken waren bijzonder. Je grote kracht is je openheid. De voorbeelden die je in de coaching gesprekken deelde maakt het begrijpbaar en echt. Waardevol! Dit traject heeft mij ook rust en mooie inzichten gegeven. Hierdoor kan ik er ook beter zijn voor mijn zoon in de opvoeding en begeleiding en vrouw zijn voor mijn man. Geen tips, vooral zo doorgaan!"
Persoonlijk Groeitraject, J. vrouw/moeder, 40 jaar

"Ik heb heel veel geleerd, ook dat ik mijn mening mag hebben. Ik durf en doe meer. Het voelt fijner allemaal."
"Ik kwam bij Kindgeluk om wat beter voor mezelf op te komen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik vond het heel leuk allemaal, bijvoorbeeld het kletsen, het oefenen, de spelletjes. Ik heb heel veel geleerd, ook dat ik mijn mening mag hebben. Ik durf en doe meer. Het voelt fijner allemaal. Ik vond jou Hermina heel leuk. Heel enthousiast, vrolijk, lief en behulpzaam. Je had heel veel begrip voor mij en ik heb veel geleerd! "
Kindercoaching L, 11 jaar

"Van veel boos gedrag in huis naar rust en begrip!"
"Ik vond het eerst heel spannend. Onze zoon was namelijk vaak en heftig boos. Is er iets met mijn kind? Dat vroeg ik mij af. Nu weet ik dat het allemaal angst was. Angst van mij. Na dit traject bij jou kijk en luister ik meer naar mijn kind. Ik ben veel geduldiger en heb voor mezelf rust gecreëerd. Ik zie en snap nu waarom hij deed wat hij deed (vaak en heftig boos worden), de onderliggende reden van het gedrag is duidelijk en de situatie is nu veel fijner daardoor. Ik heb meer begrip voor dat wat er is en dat maakt in ons contact en de communicatie een groot positief verschil. Ik oordeel nu namelijk minder. Er is meer aandacht voor elkaar, liefde en positiviteit in ons gezin. We ervaren een heel stuk minder boos gedrag. Hij is heus nog wel eens boos maar geen buien meer en hij mag best een keer boos zijn. Dat is gezond. En hij blijft er zeker niet meer in hangen. Er is veel meer rust. Van veel boos gedrag in huis naar rust en begrip. De sfeer bij Kindgeluk is fijn, huiselijk en ontspannen. Een heel waardevol traject wat ik andere ouders ook zeker aanraad!"
Gezinsgeluk Traject, M, moeder 38 jaar

"Hermina heeft mij geleerd daar op een andere manier naar te kijken en er helpende gedachten van te maken. Ook ben ik meer gaan oefenen met dingen doen/aangaan. Zoals het begroeten van buren, een praatje maken met moeders op school. Of confrontaties op het werk of binnen de familie niet uit de weg gaan. Het heeft mij meer verbinding met de mensen om mij heen opgeleverd."
"In eerste instantie kwamen we samen voor hulp voor onze oudste dochter. Zij was in het begin van de coronatijd erg boos en opstandig en wilde totaal niet luisteren. Al snel bleek dat ik als moeder, maar ook als vrouw erg onzeker ben. Ik betrek alles negatief op mijzelf en ik denk dat niemand mij leuk vindt. Daar heb ik hulp voor gezocht. Ik vond het een leerzaam traject. Ik ben me altijd erg bewust van mijzelf en samen met mijn onzekerheid zorgt dat er vaak voor dat ik me eerst niet op mijn gemak voel. Dat had ik bij Kindgeluk eerst ook, maar al snel voelde ik me veilig en vertrouwd en kon ik echt mijzelf zijn. Ik heb geleerd te kijken naar wat voor verhaal ik mijzelf iedere keer vertel. Dat zijn vaak niet helpende gedachten. Hermina heeft mij geleerd daar op een andere manier naar te kijken en er helpende gedachten van te maken. Ook ben ik meer gaan oefenen met dingen doen/aangaan. Zoals het begroeten van buren, een praatje maken met moeders op school. Of confrontaties op het werk of binnen de familie niet uit de weg gaan. Het heeft mij meer verbinding met de mensen om mij heen opgeleverd. Jouw als coach vind ik heel behulpzaam, belangstellend, lief, geduldig en je kan goed luisteren en ook verbanden leggen. Je begreep mij ook goed. Je zei de juiste dingen op het juiste moment en je kwam met passende voorbeelden uit je eigen leven. Jouw enthousiasme en inzet voor Kindgeluk vind ik jouw grote kracht. Jouw Persoonlijk Groeitraject zou ik zeker bij anderen aanbevelen omdat je je echt bewust wordt van je eigen niet helpende gedachten/patronen. Hermina helpt je deze niet helpende gedachten/patronen te doorbreken op een effectieve, speelse en creatieve manier. Geen tips, ga vooral zo door!”
Persoonlijk Groeitraject, M. vrouw/moeder, 36 jaar

"Alle gesprekken hebben mij en mijn gezin heel veel goeds gebracht. Er is meer rust in huis. Ik voel me zoveel sterker en heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ook zijn we meer een team in de opvoeding. Ik heb echt meer zelfvertrouwen gekregen en geleerd om vervelende situaties meer aan te gaan, me uit te spreken, minder te oordelen over mezelf en anderen. Ik voel me zelfverzekerder en sta steviger in mijn schoenen"
"Ik voelde me uitgeput en was moe en onzeker geworden over de opvoeding van onze kinderen. Met name de oudste had heftige boze buien. Ook hadden mijn vriend en ik andere ideeën over de opvoeding en waren we vaak in strijd hierover. Dit waren de redenen waarom ik hulp van Kindgeluk heb ingeschakeld. Hermina is een ontzettende warme, positieve en lieve persoonlijkheid. Bij Kindgeluk voelde ik me gelijk thuis en op mijn gemak. We zijn als ouders samen gestart met oudercoaching en daarna heb ik bij Hermina het Persoonlijk Groeitraject gevolgd. Beide trajecten heb k als zeer goed en leerzaam ervaren en kom in de toekomst ook graag weer eens terug. Je bent immers nooit uitgeleerd of uit ontwikkeld. Alle gesprekken hebben mij en mijn gezin heel veel goeds gebracht. Er is meer rust in huis. Ik voel me zoveel sterker en heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ook zijn we meer een team in de opvoeding. Helemaal aan het begin voelde ik me eigenlijk compleet uitgeput. Ik heb heel veel inzicht gekregen in mijn eigen valkuilen en hoe ik denk, doe en handel. Bij eerdere coaches/therapie bleef het vooral om het voelen en ervaren van emoties gaan Of dook ik in het verleden. Bij Hermina heb ik heel veel geleerd over mezelf, mijn manier van denken en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik me fijner voel. Ook heb ik geleerd over er niet in blijven hangen en in actie komen. Het geheel maakte dat het ook makkelijker werd om dingen echt anders te gaan doen. Ik ben erg gevoelig en kon en kan daardoor lang blijven hangen in voelen of denken en piekeren. Daardoor handelde ik soms niet. Of stond ik stil en bevroor. In vervelende situaties of ervaringen die me qua emotie wat overspoelden. Ik hoor regelmatig Hermina haar zin: “Zonder actie geen resultaat” in mijn hoofd. Ik heb echt meer zelfvertrouwen gekregen en geleerd om vervelende situaties meer aan te gaan, me uit te spreken, minder te oordelen over mezelf en anderen. Ik voel me zelfverzekerder en sta steviger in mijn schoenen. Hermina ik vond jou als coach de perfecte combinatie van liefdevol en zacht en tegelijk confronterend en een aanpakker. Er hangt een hele positieve vibe om je heen. Een prachtige, warme en krachtige coach ben je! Je begreep mij goed. Dat merkte ik doordat je goed aanvoelde wat nodig was, elk moment weer. Dat je ook afweek van het plan en mee bewoog met wat ik op dat moment nodig had. Je grote kracht is je positiviteit en je enorme betrokkenheid. Dus ook meeleven en meedenken tussen de coachgesprekken door. Ik zou jouw coachtrajecten zeker aanbevelen bij ander, dat heb ik ook al gedaan 😉
Persoonlijk Groeitraject, R. vrouw/moeder

"Het is echt een stuk rustiger en prettiger geworden in huis. Ik heb de touwtjes weer in handen. Er is weer duidelijkheid en dat voelt heel goed. Ik kan de kinderen weer op een vreugdevolle manier begeleiden. Ik zie in alles nu een kans en uitdaging ipv een zwarte donkere wolk"
"Onze dochter kon wel een boost aan zelfvertrouwen gebruiken. Ze durfde niet de vinger op te steken op school of (extra) uitleg te vragen aan juf. Ook kon ze niet goed nee zeggen en was ze veel te goed voor iedereen. Ze cijferde zichzelf snel weg en vulde al van te voren in wat een ander ervan zou vinden. Dit alles belemmerde haar ontzettend in heel veel dingen. Daarom hebben we hulp gezocht bij Kindgeluk. Ik heb het traject als heel waardevol ervaren. Je hebt mij als moeder ook echt heel veel inzichten en handvatten gegeven die ik alleen niet had gezien. Onze dochter geeft nu meer haar eigen mening. Ze doet dingen nu wel gewoon. Ze heeft veel meer vertrouwen in haar zelf. En dat maakt mij als moeder heel blij. Ik heb geleerd niet te snel iets voor mijn kind in te vullen. Ze mag zelf ook iets vinden of mag ook meedenken. Dat is heel waardevol. Voordat ik dit traject in gang zette, was ik echt niet meer een blije moeder. Alles viel in mijn handen uit elkaar, zo voelde het althans. Ook ivm mijn zoontje van 8 die ontzettend gevoelig en strong-willed is. Hier heb je mij ook mee geholpen, zo fijn! Het is echt een stuk rustiger en prettiger geworden in huis. Ik heb de touwtjes weer in handen. Er is weer duidelijkheid en dat voelt heel goed. Ik kan de kinderen weer op een vreugdevolle manier begeleiden. Ik zie in alles nu een kans en uitdaging ipv een zwarte donkere wolk. Hermina, jij bent echt een lieverd. Een hele fijne coach die goed luistert, tijd voor je neemt en je respecteert zoals je bent. Blijf wie je bent lieve Hermina: je bent een mooi mens! Je begreep me goed door actief te luisteren en de persoonlijke handvatten die je gaf en die voor ons ook echt werkten. Dat jij zonder oordeel altijd het positieve in alles wilt zien en vinden, wauw dat vind ik echt jouw grote kracht. Dat is nu ook mijn drijfveer geworden. Jij kijkt en luistert écht! Ik zou jou en Kindgeluk zeker aanbevelen omdat je een kundige coach bent met een praktijk in huiselijke sfeer. Heel fijn! Ik kan bij jou echt mezelf zijn. Geen tips van mijn kant. Ga zo door, lekker doorgaan met datgene waar jij zo goed in bent en wat je leuk vindt. Je compassie klinkt in alles door! Super!”
Gezinsgeluk Traject, D, 32 jaar, moeder van M.

"Ik voel me nu fijn, blij en ik durf veel meer"
"Ik ging naar Kindgeluk omdat ik me onzeker voelde en geen hulp durfde te vragen in de klas of om bijvoorbeeld een ijsje ofzo te kopen. Ik vond veel dingen spannend en eng. Bij Kindgeluk vond ik het heel leuk. Na elke coaching mocht ik een edelsteentje uitzoeken. Hermina bewaarde ook een keer 1 speciaal voor mij omdat ik die zo mooi vond. Dat vond ik super lief. Ik heb geleerd om positiever te denken over mezelf. Als ik eerst iets niet durfde dan deed ik het ook niet. Nu denk ik positiever en dat helpt want nu durf ik iets vaak wel en zet ik ook vaker door. Hermina vond ik erg lief, aardig en leuk. Ze luistert goed. De spelletjes waren leuk om te doen en ook de opdracht met het tekenen. Voor andere kinderen is Kindgeluk ook leuk omdat het gewoon leuk is en je krijgt hulp en een leuke coach die je helpt. Ik voel me nu fijn, blij en ik durf veel meer. Dank u wel voor alles!”
Gezinsgeluk Traject, M, 11 jaar

"Vóór de coaching zat ik met de handen in het haar en nu is het goed en ontspannen. Er is meer rust thuis. Bij mijn zoon en ook voor mij en de rest van het gezin."
"Ik heb contact gezocht met Kindgeluk omdat onze middelste zoon vaak boos gedrag liet zien en hij kon er zo in blijven hangen.

De oudercoaching heb ik als heel aangenaam ervaren. Ik heb geleerd dat ik het ook anders kan benaderen en oplossen. Hij wordt nu niet meer vaak en ook niet zo heftig boos en als hij dan toch een keer boos is dan is het snel over. Ik kan het als moeder nu op een andere manier laten verlopen. Fijner voor hem, voor mij, voor ons hele gezin. Ik luister nu beter naar mijn kind. Vóór de coaching zat ik met de handen in het haar en nu is het goed en ontspannen. Er is meer rust thuis. Bij mijn zoon en ook voor mij en de rest van het gezin. Heel fijn! Hermina, jij als coach vind ik jou ook echt fijn. Je liet ons inzien wat we deden en wat dat betekent en ook wat en hoe we het anders kunnen doen. Je begrijpt ook echt wat ik moeilijk vond. Ik zou jouw coachtrajecten zeker aanbevelen omdat het echt goed is!”
Gezinsgeluk Traject, R, 42 jaar.

"Het traject heeft ons veel meer rust opgeleverd en de tips waren ook heel fijn en duidelijk waarmee we het gedrag van onze zoon en onszelf aan konden passen."
"De reden dat we hulp gezocht hebben is dat omdat onze zoon heel snel boos werd. Wij als ouders wilden graag handvaten om het gedrag van hem goed te begeleiden waardoor er meer rust in huis is. We vonden het heel prettig bij Kindgeluk. We kregen ook opdrachten mee en soms ging dat lastig door eigen vermoeidheid of de weerstand van onze zoon. Het traject heeft ons veel meer rust opgeleverd en de tips waren ook heel fijn en duidelijk waarmee we het gedrag van onze zoon en onszelf aan konden passen. Ook onze zoon heeft het duidelijkheid en rust opgeleverd. We vonden jou als coach prettig, duidelijk, lief en begripvol. Je begreep ons goed door de juiste voor ons passende oplossingen te bieden. Jouw rust en duidelijkheid is heel fijn. Je houdt mensen echt een spiegel voor op een liefdevolle manier. We bevelen jouw coachtraject zeker aaan. De duidelijke en prachtige voorbeelden die je ook gebruikt ter ondersteuning van de ‘theorie’ zijn heel waardevol en duidelijk. De passie waarmee jij je werk doet dat siert jou. Geen tips van mij, ga zo door!”
Gezinsgeluk Traject, M, 47 jaar.

"Ik heb geleerd niet meer zo snel boos te worden"
"Mijn moeder heeft hulp gezocht bij Kindgeluk omdat ik heel vaak boos werd. Ik vond het heel gezellig bij Kindgeluk, maar niet altijd. Soms wilde ik liever buiten spelen met mijn vriendjes. De spelletjes die we deden vond ik heel leuk! Ik heb geleerd niet meer zo snel boos te worden. Ik vond jou heel aardig en lief. Je begreep mij goed om dat wat je zei dat was goed. De quiz vond ik ook heel leuk om te doen. Voor andere kinderen is Kindgeluk ook fijn omdat ze dan ook minder boos worden. Dat is ook fijn voor hun. Ik voel me nu goed doordat wat jij voor mij hebt gedaan.”
Gezinsgeluk Traject, L, 8 jaar.

Oudercoaching, vader M en moeder M, van D. 4 jaar
"Wij zijn naar Kindgeluk gegaan omdat onze dochter vaak en heftig boos en opstandig was en we wisten hier geen oplossing voor. Het voelde direct heel vertrouwd bij jou bij Kindgeluk. Je bent zelf heel open en enthousiast waardoor we ons snel op ons gemak voelde en makkelijk ons verhaal konden doen. We hebben veel inzichten, concrete tips en praktische handvatten gekregen waar we echt wat aan hadden en hebben. We hebben nu een dochter die zich gezien voelt. Ze is weer vrolijkere en kan haar emoties nu ook beter benoemen en daarna handelen. We vonden jou als coach heel open, spontaan, betrokken, enthousiast, duidelijk en je hebt heel veel kennis. Je begreep ons goed. Je omschreef onze dochter – zonder haar gezien te hebben – helemaal zoals ze is en zoals wij haar ook kennen. Je empatische vermogen en je enthousiasme vinden wij jou grote kracht. We zouden dit coachtraject zeker aanbevelen bij anderen. Je hebt ons echt heel goed geholpen en het gewenste resultaat is behaald. Geen tips, ga zo door!"

Coaching, D. vrouw/moeder, 33 jaar(persoonlijk groeiraject)
"De reden dat ik naar Kindgeluk ben gegaan is dat ik er helemaal doorheen zat. Ik had hulp nodig - onder andere - om te leren om zelf hulp te vragen en te leren om ook dingen uit handen te geven. Ik wilde ook graag meer positiviteit in mijn leven en positiever reageren in mijn benadering naar anderen.Ik vond het heel fijn mijn verhaal kwijt te kunnen, inzichten op te doen en ook concrete tips en praktische handvatten te krijgen zodat ik dat kon leren. Ik voelde mij heel erg begrepen en erg op mijn gemak.Ik ben een stuk sterker ben geworden. Ik kan nu op een duidelijke en een fijne manier iemand benaderen. En ook op een positieve manier. Ik begrijp nu dingen beter en ik kan een oordeel of een mening van een ander nu achter mij laten. Ik trek het me niet meer aan.Ik vind jou als coach iemand waar je je gelijk bij op je gemak voelt. Je hebt mij echt dingen laten inzien hoe het ook anders kan en hoe ik dat dan kan doen waardoor het voor mijzelf en mijn omgeving fijner is. Het is echt ontzettend fijn om jou als coach te hebben. Je begreep mij heel goed. Je luistert echt, stelt vragen, vraagt door en hebt mij laten ontdekken hoe ik het beste kan handelen op een manier die bij mij past. Jij kunt de dingen heel goed verwoorden. Door soms dingen op een andere manier te zeggen geeft een enorm verschil, ook in het gevoel. Dat heb ik echt gemerkt. Je hebt mij echt geïnspireerd en ik heb daar veel van geleerd.Ik zou deze persoonlijk groei trajecten zeker aanbevelen. Wat kun je enorm veel leren van deze coaching. Je wordt er echt sterker door en maakt echt enorme stappen in je eigen ontwikkeling. Ga zo door Hermina! Ontzettend bedankt voor deze coaching. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet. Ik heb zoveel waardering voor wat jij doet!"

Coaching, M. vrouw, 48 jaar (persoonlijk groeiraject)
"Ik ben in eerste instantie naar Kindgeluk gegaan voor mijn zoon. Als moeder heb ik namelijk een zeer grote invloed op zijn gedrag.
Ik vond het heel fijn om bij jou in de praktijk te zijn. Op het moment dat ik een voet over de drempel zette, voelde ik een soort van rust over mij heen komen. Het traject heeft mij veel opgeleverd. Ik neem weer tijd om naar mezelf te kijken en te luisteren waardoor er meer rust in mij en mijn gezin is gekomen. Bij de start van het traject voelde ik mij heel moe. Die vermoeidheid is nu echt een stuk minder. Ik ken mijzelf en mijn valkuilen nu echt. Bij jou heb ik bewust naar mijzelf willen en kunnen kijken. Ik plan nu meer en bewuster rust momenten voor mijzelf in. Rust en duidelijkheid heeft het mij zeker opgeleverd. Ik dender niet meer door. Ik denk bewust na over wat ik denk en voel en doe de dingen ook bewuster en ook wel anders waardoor ik nu andere resultaten heb. Jij bent als coach erg prettig, oprecht en ik voel mij veilig bij jou. Je bent rechtdoor zee. Je begreep mij goed. Je luisterde goed, stelde goede vragen en vroeg ook door. Je oprechtheid en je levenservaring als mens en moeder vind ik je grote kracht. De ‘theorie’ gekoppeld aan praktijkvoorbeelden was waardevol. Ik zou jouw coachtrajecten zeker aanbevelen. Je hebt mij en ons goed geholpen, ook met goede tips. En ook omdat jij echt jezelf blijft. Geen tips van mij voor jou. Ga zo door en ik hoop dat je nog veel van dit soort persoonlijk groeitrajecten mag gaan doen!"

Oudercoaching, S. moeder van J. 5 jaar
"Onze zoon van 5 zat niet goed in zijn vel (snel en vaak boos als iets niet mag of kan, onzeker, onrustig etc) en wij als ouders wisten niet meer hoe hier mee om te gaan.
Nu is het een 5 jarige die relaxter is, meer zelfvertrouwen heeft en weet wat zijn grens is en dat nu ook meer accepteert en begrijpt. Ik vond het heel leerzaam bij Kindgeluk met ook veel handige tips en trucs die echt werken en heel veel eye openers ook naar mijn gezin. Er is nu veel meer structuur in ons gezin. Een eenheid en meer rust. Onze jongste zoon mag zijn wie hij is en hoeft niet meer tegen zijn grote broers op te boksen. Tijdens het leren begrenzen van hem en zijn broers voelde ik mij in het begin nog wel eens onrustig. Nu ben ik echt een stuk relaxter en heb veel meer zelfvertrouwen. Ik benader de kinderen nu anders en ze laat ook meer zelf nadenken over een probleem. De kinderen zijn nu een stuk minder boos en komen zelf nu ook met oplossingen. Ik vond jou als coach echt geduldig, recht door zee en uit het hart gemeend. Je begreep me goed en kwam altijd met mooie treffende en pakkende voorbeelden (ook van jezelf wel, heel leuk) waardoor het makkelijker te begrijpen was en ook om het te leren. Je bent ook heel enthousiast. De nieuwe tafelindeling is trouwens ook een groot succes! Ik zou je coachtrajecten zeker bij anderen aanbevelen omdat je er echt enorm veel van leert!"

Oudercoaching, moeder van een zoon van 13 jaar
"Ik ben naar Kindgeluk gegaan om inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag en om leren om te gaan met mijn frustraties en deze te beheersen. Ook voor het ombuigen van negatieve mindset naar het positieve. Ik vond het bij Kindgeluk heel leerzaam. Het heeft inzicht gegeven in het gedrag van mijn zoon en ook in mijn eigen gedrag en het effect daarvan. Ik stuur nu veel meer op positief gewenst gedrag en dat werkt. Ik vond jou als coach super positief. Onbevooroordeeld kijkend naar het kind en ouder. Met een enorme dosis enthousiasme en bevlogenheid. Je greep in op de juiste momenten of door terug te gaan in het gesprek naar wat er niet gezegd was maar wat jij wel zag in non verbale communicatie. Jouw grote kracht is het doorvragen, pure interesse, enthousiast en een echt blij ei, vertrouwd ook! Je hebt een professionele aanpak, goede feedback en altijd bereid om ook advies te geven. Ik ga jou/Kindgeluk zeker aanbevelen!"

Workshop ‘Zo vergroot je het zelfvertrouwen van je kind’ 26 februari 2020

❤️Leuk, Leerzaam, Herkenbaar. Heel veel waardevolle tips gekregen, ook gekoppeld aan fijne praktijkvoorbeelden. Ik vond jou als coach echt superleuk.
Ik ga nu moe naar huis maar met een heleboel handvatten erbij. Echt een uitstekende workshop over het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen!
❤️Leerzaam deze workshop en het heeft echt mijn bewustwording vergroot. Alle aanreikingen en tips vond ik heel waardevol. Je doet het echt leuk en creëert een hele prettige interactie met elkaar. Ik voel me nu ontspannen en tegelijk een heerlijk vol hoofd met heel veel informatie waar ik echt wat aan heb. Ik beoordeel deze workshop als uitstekend.
❤️Ik vond deze workshop - als ik eerlijk ben - ook wel een beetje confronterend, als een spiegel voor mijn eigen gedrag. Al jouw kennis, tips en inzichten die je hebt gedeeld zijn super waardevol. Ik vond jou als coach heel fijn, ontspannen en kundig. Ik ga nu vol inspiratie naar huis. Heel veel energie gekregen en nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik beoordeel deze workshop als ‘donkergroen’ dus als uitstekend!

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 28 januari 2020
❤️Inspirerend, veel kennis gekregen, interessant, open, praktisch en met goede tips!
❤️Fijne avond met veel waardevolle info en fijn ook om te delen met anderen!
❤️Duidelijk, betrokken, herkenning en mooie voorbeelden en fijne handvatten!
❤️Heel leerzaam, duidelijk te begrijpen en superfijn die praktische tips ook!
❤️Leuke praktische uitleg zodat het te begrijpen is, fijne concrete tips, begripvol en je brengt alles goed en rustig over en met passie!
Dit waren enkele reacties op de vraag ‘Hoe heb je de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties d.d. 28 januari jl. ervaren?’

Oudercoaching, K en A. vader/moeder van M. 10 jaar
"Onze dochter heeft de afgelopen jaren achterstand opgelopen op school. Het zelfbeeld en zelfvertrouwen van haar heeft hierdoor onder druk gestaan.
Om onze dochter hierbij te helpen zochten we iemand die goed kon aansluiten bij haar belevingswereld. Dit was jij. Dit was Kindgeluk!
Voor ons als ouders was het vooral belangrijk vertrouwen te kunnen hebben in de coach. Dit bleek meteen al het geval te zijn. De sessies waren leerzaam en leuk. Je hebt een laagdrempelige vorm van begeleiding, oplossingsgericht. Het leek net of jouw methode speciaal ontwikkeld was voor onze dochter. Verder helpt je positief ingestelde persoonlijkheid ontzettend goed om verandering bij haar in gang te zetten.
Het beeld bij ons als ouders was voorafgaand aan de oudercoaching wel een beetje: je kunt een oude hond moeilijk nieuwe trucjes leren. Dat bleek echter ook niet je insteek. Vooral het leren begrijpen van hoe dingen werken bij onze dochter heeft geleid tot gedrag waar we haar beter door kunnen helpen. Het was meer een soort van train-de-trainer.
Wat we zien en horen van onze dochter is vooral dat ze meer en meer haar eigen kracht ervaart en ontdekt wat ze nog meer kan. Meer vooruit- dan achteruit verdedigen. Ze lijkt beter voor zichzelf te durven opkomen. Erg mooi proces! Daarnaast hebben we geleerd dat de leerkrachten/school een nog belangrijkere rol hebben dan ze zelf in de gaten hebben. Ook voor hen geldt: terug naar de bedoeling van onderwijs. Niet de organisatorische sores oplossen staat voorop, maar onze dochter (en de andere kinderen) helpen de beste versie van zichzelf te kunnen zijn.
Jij, Hermina de coach was juist niet bezig met ‘meer van hetzelfde te doen’ door haar bijvoorbeeld meer te laten oefenen met leren. Veel meer was je bezig op begrijpelijke manier te vertellen wat onderliggende behoeften zijn en daarnaast te laten zien wat ze al wél goed kon of deed. En hierin ook te oefenen.
Wat we een fijne manier vinden in jouw communicatie is dat je niet alleen zegt dat je haar of ons als ouders begrijpt, maar het met voorbeelden of beelden ook duidelijk maakt. Dit werkt heel krachtig. Als je net even een steuntje in de rug nodig hebt in moeilijke tijden (op school of thuis) zou ik je zeker aanraden. Ook als ouders vonden we het erg fijn om een vertrouwd iemand nabij te hebben die op zulke momenten helpt en begeleidt. Zeker als je het als ouder ook even niet meer weet is dat erg fijn. Wij en onze dochter voelen ons echt sterker!"

Coaching K, man/vader van 3 zonen (persoonlijk ontwikkelingstraject in combinatie met ouder coaching)
"Ik heb hulp gezocht bij Kindgeluk omdat ik mijn kinderen niet goed begreep en om zelf beter om te leren gaan met mijn HSP/hooggevoeligheid. Ik heb het als zeer positief ervaren. Vooraf was ik wat sceptisch omdat ik al meerdere therapie had gehad. Het heeft me juist heel veel opgeleverd. Ik begrijp mijn kinderen nu stukken beter en er is meer rust en begrip in huis. Ik blijf rustiger en ben minder snel geneigd om mezelf negatief op te laden. Ik heb meer energie, ook avonds na het werk. Op het werk gaat het samenwerken prettiger. Het is veel plezieriger en positiever in huis. Ik vond jou als coach erg goed, je slaat de spijker op z’n kop. Je hebt heel veel begrip voor situaties en je hebt mooie praktijkvoorbeelden en metaforen waar ik veel aan heb gehad.
Ik zou de coachtrajecten zeker bij anderen aanbevelen omdat ik het als zeer positief heb ervaren en er was een goede klik. Ik ben super tevreden!"

Kindercoaching, A. 10 jaar
"Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik erg verlegen was en ik durfde niet zo goed voor mezelf op te komen. Ik vond het echt leuk bij Kindgeluk. Het lezen met elkaar vond ik leuk en de verschillende spelletjes met de kaartjes ook. Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en ook dat het niet erg is om foutjes te maken. Ik vond jou heel leuk en gezellig en je luisterde goed naar wat ik zei. De oefeningen met de landschappen vond ik ook leuk om te doen. Voor andere kinderen is het misschien ook wel leuk hier want je leert goed om voor jezelf op te komen. Dat doe ik nu wel. Ik durf nu meer te zeggen en voor mezelf op te komen."

Oudercoaching, D en G. vader/moeder van A. 10 jaar
"We zijn naar Kindgeluk gegaan omdat onze dochter niet lekker in haar vel zat. Ze was erg onzeker en vond het lastig om voor zichzelf op te komen. Ik vond het een leerzaam en leuk traject. Het heeft ons en onze dochter zeker wat opgeleverd. Ze heeft meer zelfvertrouwen en ze heeft geleerd dat ze op verschillende manieren met problemen om kan gaan. Zelf hebben we geleerd om soms op een andere manier met situaties om te gaan. Ik voel me zekerder bij bepaalde situaties nu. Ik wacht nu ook vaker af tot de kinderen zelf met een oplossing komen. Je bent als coach leuk en toegankelijk en je begreep ons goed. Je hebt een open blik wat voor kinderen heel fijn is. Ze voelen zich snel op hun gemak bij jou. Verder kun je goed luisteren en de kinderen motiveren. Zo’n traject zou voor elk kind goed zijn want op deze manier krijgt een kind veel meer inzicht in hoe ze is en mag zijn."

Kindercoaching, M. 9 jaar
"Ik ging naar Kindgeluk omdat ik snel boos werd, mijn hoofd zo vol was, me onzeker voelde en omdat ik het moeilijk vond om keuzes te maken. Ik vond het heel leuk bij Kindgeluk.Het werken met de kaartjes vond ik leuk en steentjes uitzoeken ook. En de al-mijn-kwaliteiten-in-een-potje-oefening vond ik het allerleukst. Ik heb heel veel geleerd bij Kindgeluk: Om nee te zeggen, om keuzes te maken, mijn houding, praten met een praatstem en praten over hoe ik me voel. Ik heb nu fijnere en positievere gedachtes: Van oefenen word je beter – Ik ben goed zoals ik ben – Ik leer van fouten – Ik mag om hulp vragen – Ik probeer het gewoon. Jij bent superlief. Je begrijpt me goed en hebt altijd passende spelletjes waarvan ik leerde. Ik zou andere kinderen zeker aanraden om naar Kindgeluk te gaan omdat je me goed begrijpt, omdat ik me fijn voel bij jou en je leert me hoe ik met mijn problemen om kan gaan. Ik zit nu lekker in mijn vel!"

Oudercoaching, J, moeder van M. 9 jaar
"We hebben hulp ingeschakeld omdat onze dochter enorme woede-aanvallen had. We wilden haar graag helpen met haar ‘volle hoofd’ en hoe om te gaan met HSP (hooggevoeligheid). Ik vond het bij Kindgeluk zeer leerzaam, heel veel handvatten gekregen en ik heb geleerd om op een andere manier om te gaan met ‘problemen’. Het was echt een fijne tijd! Het heeft ons heel veel opgeleverd: Een blij kind en ik voel me ook blij. Een dochter die enthousiast is, verhalen verteld en deelt. Er is rust in huis! Een enorme groei in haar sociaal emotionele ontwikkeling en ook voor mezelf. Er is meer begrip en we benaderen ‘problemen’ nu heel anders. Ik vond jou als coach echt top, top, top! Je brengt zoveel rust en begrip. Erg fijn om van jou te leren. Soms erg confronterend maar wat heb je dit goed aangepakt! Je begreep ons heel goed. Absoluut! Dat merkte ik aan de bewoording die je eraan geeft. En de voorbeelden, ook vanuit je eigen gezin. Ik vind het heel mooi dat je laat zien dat je ook gewoon mens bent. De rust en het geduld dat je hebt, vind ik jou grote kracht want dat moet je in jouw werk zeker hebben. Ik zou jouw coaching zeker aanbevelen. Dat heb ik reeds ook gedaan. Je wilt iedereen laten zien hoe ‘wij’ zijn gegroeid. Deze woorden passen bij jou: Vertrouwen, rust, humor, begrip, ❤️ voor je beroep. Geen tips, top en ga zo door!"

Oudercoaching, W en W. vader/moeder van D. 8 jaar
"We zagen dat onze zoon moeite had met het omgaan met zijn emoties. Hij kreeg hier in het dagelijks leven ook last van. Daarom hebben we hulp gezocht bij Kindgeluk. Kindgeluk is een hele plezierige en veilige omgeving. Het traject is voorbij gevlogen. We hebben heel veel inzichten in het gedrag van onze zoon gekregen. Ook heel veel handvatten en handelingsperspectieven. Het is fijn dat we zijn gedrag beter begrijpen en daar mee kunnen handelen. Dit geeft thuis heel veel rust. Ik vond jou als coach heel prettig, enthousiast en zeer kundig. Een ook flexibel richting onze zoon. Je begreep ons goed. We konden goed levelen. Je begrijpt de kinderen en straalt rust, vertrouwen, geduld en liefde uit. Geen tips van ons, ga vooral zo door! We zouden Kindgeluk zeker weten aanbevelen!"

Kindercoaching, H. 11 jaar
"Ik ben naar Kindgeluk gegaan om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook om te leren hoe ik met andere kinderen kan omgaan en wat ik kan doen wanneer ik gepest word. Het was leuk bij Kindgeluk, met leuke spelletjes. Ik heb geleerd om hoe ik kan omgaan met andere kinderen en hoe en wat ik kan doen als ik gepest wordt. Dat gaat nu echt super goed. Ik heb ook echt meer zelfvertrouwen. Ik vond jou heel leuk en leuk om dingen samen te doen. Het is ook leuk voor andere kinderen omdat je echt veel spelletjes doet en je kan over je gevoelens praten. Ik zit nu echt lekker in mijn vel. Het samen spelen en werken gaat veel beter met andere kinderen. Ik ben er heel erg blij mee."

Oudercoaching, S en K. vader/moeder van H. 11 jaar
"We hebben hulp gezocht voor onze zoon omdat hij vastliep met emoties. Ook die van anderen.
Hij is hoogsensitief/hooggevoelig, daar kwamen net achter. We vonden het fijn en goed bij Kindgeluk. Soms ook wel confronterend omdat je dingen van jezelf terugziet. Het heeft ons zeker veel opgeleverd. Het is rustiger. Hij kan zijn emoties van school en thuis beter uiten en een plek geven. Wij als ouders maken ons nu ook minder zorgen om hem.
Want we hebben nu met elkaar fijne gesprekken. Jij bent als coach enthousiast en geeft een duidelijke uitleg. Je begreep ons goed. Je pakte in situaties gelijk een duidelijk voorbeeld erbij. Dat was prettig en hielp ons. Je bent heel enthousiast en je voelde ons en onze zoon ook goed aan. Ik zou het coachtraject zeker aanbevelen bij anderen want je krijgt er een nog mooier en sterker kind voor terug die zich meer begrepen voelt en wij als ouders zijn rustiger geworden. Ga vooral zo door! Je bent een prachtig mens die de wereld weer kleur geeft!"

Oudercoaching, M. moeder van K. 10 jaar
"We hebben hulp ingeschakeld omdat onze dochter erg onzeker was. Het was heel fijn bij Kindgeluk, echt een ‘huiskamergevoel’. Daarmee was het voor onze dochter en ons ook erg fijn omdat daarmee al een stuk spanning wegviel. Onze dochter staat nu veel steviger in haar schoenen en gaat uitdagingen aan. Ik pas zelf ook het geleerde toe in de praktijk en het werkt echt en daar zijn we erg blij mee. Mijn dochter laat ik bijvoorbeeld nu meer haar eigen keuzes maken. Ik vond jou een super fijne coach. Je bent eerlijk en oprecht en je spreekt heel duidelijk uit waarom je het kind iets wilt leren ook al is dat niet leuk om te horen. Daar hadden we echt iets aan. Je begreep ons goed, dat gevoel had ik vanaf dag 1. Je denkt mee, overleg en legt uit. Je hebt een hele liefdevolle uitstraling en ik zou jou zeer zeker aanbevelen bij anderen omdat je je voor 100% en met hart en ziel inzet voor ouders en kind."

Kindercoaching, K. 10 jaar

"Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik voor mezelf op wilde leren komen. Het was daar heel leuk en we deden leuke opdrachten. Ik heb ook geleerd dat als iemand iets zegt dat ik niet overal iets van hoef te zeggen. Ik mag het ook wel eens laten gaan. Ik vind Hermina heel leuk en lief. De 1e keer vond ik het spannend en dat merkte ze en toen hielp ze me. We werkten ook met leuke kaartjes en leuke spelletjes. Dat spel wat ik samen met Mem en Hermina deed vond ik heel leuk. Ik heb echt meer zelfvertrouwen gekregen en daar ben ik heel blij mee!"

Oudercoaching, M. moeder van S. 8 jaar
"Ik heb hulp ingeschakeld omdat mijn dochter regelmatig last had van woede-aanvallen, moeite met het reguleren van haar emoties en omdat ze zich niet altijd begrepen voelde. Het was een goed traject voor haar. Ze voelde zich gehoord en heeft handvatten gekregen om verder te kunnen en ze ging met veel plezier naar Kindgeluk. Het heeft ons zeker veel opgeleverd. Ze is nu meer open over wat ze voelt en wat ze wel en niet prettig vindt. Ook kan ze haar emoties nu beter onder woorden brengen. Voor mij als ouder was het een eye opener om te zien hoe onzeker ze kan zijn. Het is goed te weten dat een groot deel van haar gedrag voortkwam uit die onzekerheid. Ik als ouder heb hier nu meer aandacht voor. Mijn dochter zit nu lekkerder in haar vel. Ze heeft veel gehad aan de oefeningen en werkvormen die ze gedaan heeft. Deze laat ze regelmatig ook terugkomen wanneer ze even een keer iets lastiger momentje heeft.Ik vond Hermina als coach prima. Ze sloot goed aan bij wat mijn dochter nodig had. Ze stelde haar op haar gemak en ze hadden blikken naar elkaar wanneer er iets was. Ik merkte dat ze elkaar goed begrepen."

Kindercoaching, S. 8 jaar
"Ik ging naar Kindgeluk omdat ik heel boos kon zijn. Het was er heel leuk en fijn. Ook de spelletjes die we deden waren leuk. Gewoon heel leuk. Ik kan nu beter vertellen hoe ik mij voel en ik word veel minder boos. Hermina vond ik heel leuk en lief en ze zei goede dingen. De thuis-opdrachten vond ik ook heel leuk om te doen. Als andere kinderen ook heel snel boos worden dan zou ik wel gaan. Omdat het daar leuk is en het kan je helpen. Ik voel mij nu veel fijner, het heeft mij goed gedaan."

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 14 oktober 2019
Maandag 14 oktober 2019 gaf ik weer de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties bij de Kinderboekwinkel De Toverlantaarn. Het was weer een hele positieve avond, echt super om mijn kennis, tips en handvatten te mogen delen. Enkele reacties van een paar deelnemers:"Wat een waardevolle avond, als een start voor onze dochter en onszelf om hier na te leven. Hoe we elkaars emoties begrijpen, delen en gebruiken. Het stappenplan is ook echt heel waardevol. Fijne coach ben jij! Ik voel me nu dubbel. Even onder de indruk van hoe ik het nu doe maar nu ook met energie om ermee aan de slag te gaan.”
“Een leuke en leerzame avond! De tips vond ik heel waardevol en het stappenplan ook. Je bent als coach heel spontaan en laagdrempelig. Ik voel me enthousiast en zin om hiermee bezig te gaan.”
“Een avond met inzichten en het stappenplan is ook heel waardevol. Ook fijn om te merken dat we dingen ook al goed doen en waar we nog kunnen verbeteren. Ik vond jou open en positief en ik ga gevoed naar huis.”
“Heel goed om weer even na te denken over je eigen gedrag. Ik vond het heel waardevol dat je al heel jong kunt beginnen met je kind leren om gaan met emoties. Het inzicht dat begrip belangrijk is neem ik mee. Een prima workshop. Je kunt het duidelijk uitleggen en vertellen. Fijn dat je een hand-out meegeeft. Prima verzorgd! Ik ga tevreden naar huis."

Oudercoaching, E. moeder van J. 11 jaar
"De reden dat we hulp hebben gezocht heeft te maken met de zorgen over oudste zoon die erg gevoelig is en bij wie het glas eerder halfleeg is in plaats van halfvol.
Ik heb de coaching als zeer prettig ervaren. Eigenlijk wel heel bijzonder dat een goed coaching gesprek ook via Skype kan!Het traject heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven in het gedrag van mijn kinderen en mijn eigen aandeel daarin. Ik ben me nu veel bewuster van wat ik doe en zie het positieve verschil van wat ik deed en nu doe. Hoe ik dingen formuleerde en communiceerde bijvoorbeeld had niet dat effect wat ik wilde. Nu - met de inzichten en handvatten van Hermina - doe ik dat anders en merk ik echt positief verschil. Ik vul minder in voor de kinderen en stel meer open vragen. Er is meer begrip voor elkaar in huis. Ik heb diverse aanpassingen gedaan die voor een groot effect hebben gezorgd. Ik heb ook meer zelfvertrouwen gekregen als het gaat om opvoeden. Fijn!De gesprekken met Hermina hebben mij nieuwe handvatten geleverd waarmee ik verder kan.Je bent mijn eerste ervaring met een coach en ik vind je echt heel verfrissend. Ik houd erg van jouw manier van aanpakken. Aanpakken is niet alleen aanpakken bij jou, maar ook doorpakken. Je verwacht ook actie van de ander, want zonder actie geen resultaat. Die stok achter de deur heb ik af en toe ook nodig. Daarnaast houd ik van je energie, positiviteit en enthousiasme.Je begreep mij goed. Je sloeg vaak de spijker op zijn kop en wist mij tot nieuwe inzichten te brengen. Jouw grote kracht vind ik dat je heel direct en confronterend bent zonder de ander het gevoel te geven dat hij/zij faalt of dat je je als ouder aangevallen voelt. Juist heel positief en open en je brengt echt ouders verder. Je helpt de ander zijn/haar gevoel van machteloosheid weer om te zetten in kracht. Ik zou jouw oudercoaching traject (via Skype) zeker van harte aanbevelen!"

Coaching, H. vrouw, 51 jaar (persoonlijk ontwikkelingstraject)
"Ik heb Hermina als coach in de arm genomen omdat ik wilde aanleren om beter mijn grenzen aan te geven en hierdoor gelukkiger te worden.
Ik vond het heel fijn bij Kindgeluk. Iedere keer weer een warm bad. Door de opdrachten ging je echt met jezelf aan de slag. Wat je ontdekte was soms confronterend, vaak juist verhelderend. Ik heb echt geleerd meer voor mezelf op te komen, mijn grenzen beter aan te geven. Hierdoor heb ik rust voor mezelf gecreëerd. Ik ben zeker ook zelfverzekerder geworden.
Ik durf en doe meer. En ik denk een stuk positiever en voel me echt gelukkiger. Hermina is echt een fijne coach. Altijd positief, meedenkend en behulpzaam. Ze begreep mij goed.Dat merkte ik aan de antwoorden die ze gaf en de voorbeelden die ze er dan bij vertelde om het te verduidelijken. Dat was heel goed en prettig. Haar positieve uitstraling vind ik haar grote kracht. En de coachtrajecten zou ik dan ook zeker bij anderen aanbevelen. Ik weet wat ik allemaal geleerd heb en dat kan ook heel waardevol zijn voor een ander. In ieder geval voor mij! Dank je wel!"

Workshop voor moeders ‘Happy Me-Time, Happy Life’ 2 oktober 2019
"Ik vond ook deze avond weer erg leuk, heel gezellig, ontspannen en heerlijke me-time met elkaar. Waardevol ook de nieuwe inzichten. Ik mag echt wat vaker bewust met mezelf bezig zijn en bij mezelf stil staan. Ik mag mijn eigen dromen en wensen najagen. Daar mag ik bewust mee omgaan. Ik vond jou Hermina zoals elke keer lief, betrokken, gezellig en zorgzaam. En ook actief meedenkend en passievol. Een fijne avond met mooie verhalen en begrip. Ik kan hier mezelf echt zijn zonder oordeel. Een uitstekende workshop!"

Oudercoaching, J, moeder van T, 11 jaar
“Onze zoon zat niet goed in zijn vel. Hij moest vaak en snel huilen. Hij communiceerde weinig met ons en werd buitengesloten/gepest op school.Ik vond het traject best pittig. Ik ben me veel meer bewust geworden van kinderen en hun emoties, zoals boosheid, verdriet en angsten. Ik probeer hier thuis nu ook veel meer aandacht aan te besteden. Het traject bij Kindgeluk heeft ons veel opgeleverd namelijk een zoon die beter in zijn vel zit. En ik weet zelf beter hoe ik e.e.a. bespreekbaar kan maken en hoe om te gaan met bepaalde situaties. Ik luister nu zonder direct met oplossingen te komen. Ik was best verdrietig aan het begin. Onze zoon zo te zien vond ik pittig. Ook het gesprek met zijn meester vond ik heftig. Ik ben nu echt meer ontspannen en hij laat gelukkig nu meer van zich horen.Ik vond jou als coach prettig om naar te luisteren. Je was altijd heel empathisch en geduldig. Je kunt goed woorden geven aan emoties, gevoelens en situaties. Ook heb je leuke en creatieve oplossingen.Ik vind jouw grote kracht dat je heel goed visueel kunt uitleggen zodat het echt begrepen word. De materialen die je inzet zoals poppetjes, autootjes of steentjes maakten het echt duidelijk. T komt nog vaak met voorbeelden aan die jij hebt uitgelegd, wat mij dan ook weer helpt.Ik zou jouw coachtrajecten zeker aanbevelen bij anderen. Het heeft ons veel inzichten gegeven die we zelf niet zagen. En ook handvatten hoe we bepaalde situaties aan konden pakken en benaderen. Het werkte! En door zelf thuis ook aantekeningen te maken, ga je zelf ook heel bewust aan de slag. Dit was heel verhelderend over hoe je zelf dingen aanpakt. En hoe dit door anderen wordt benaderd. Fijn!"

Kindercoaching, T, 11 jaar
“Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik eerst gepest werd en ik had weinig zelfvertrouwen. Het was leuk bij Kindgeluk. De oefeningen en spelletjes die we deden vond ik leuk en ook het kwartetspel vond ik leuk.Ik heb geleerd om mijn zelfvertrouwen te vergroten. Ik durf en doe nu meer en kom beter voor mezelf op. Ik vond je een goeie coach omdat je mij goed begreep. Je herhaalde wat ik had gezegd in je eigen woorden waardoor ik wist dat je mij begreep. Ik vond de opdracht die ik met mijn gezin heb gedaan leuk omdat we samen helpende gedachtes hebben opgeschreven. Kindgeluk is ook goed voor andere kinderen omdat je bij jou je zelfvertrouwen kunt laten groeien. Ik voel me nu echt meer zelfverzekerd, positiever en met meer zelfvertrouwen."

Oudercoaching, R.J., vader van T, 11 jaar
“De reden dat we hulp hebben gezocht is om het zelfvertrouwen van onze zoon te vergroten. Hij had last van pestgedrag op school, bij het sporten en hij had niet echt vrienden. Ik vond het bij Kindgeluk heel open en betrokken. Ik heb zelf als vader voornamelijk vanaf de zijlijn meegedaan maar gedurende afgelopen periode heb ik zeker een groeiende T gezien. Hij zit nu een stuk beter in zijn vel. Fijn om te zien, ook dat hij nu zijn mening deelt. Hij laat nu meer van zich afglijden. Zelf heb ik geleerd meer geduld te hebben en me meer te verplaatsen in mijn zoon. We zijn trots op T. Hij heeft ook geleerd meer over zijn gevoel en zichzelf te praten. Wat ik zelf nu anders probeer te doen is meer tijd te nemen en me te verplaatsen in hem.

Ik heb jou als coach heel prettig ervaren, tijdens de gesprekken waar ik wel bij was. Je communiceert open en eerlijk en weet dingen goed onder woorden te brengen. Je begreep ons goed. Je kon goed verwoorden wat wij zeiden waardoor ik merkte je dat mij en ons begreep. Je positivisme vind ik jouw grote kracht. Ik zou de coachtrajecten zeker aanbevelen. Communicatie verloopt goed en ik heb een mooi resultaat gezien bij onze zoon. Aanrader? Een volmondig Ja!"

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 25 september 2019
Maandag 25 september gaf ik weer de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties in mijn praktijk. Het was weer een hele positieve avond, echt super om mijn kennis, tips en handvatten te mogen delen. Enkele reacties van een paar deelnemers:
"Ik vond de stappen die kinderen te leren hebben in het omgaan met emoties heel waardevol. Jij was heel betrokken en heel mooi dat je ook van uit je eigen ervaring vertelt. Ik ga positief gestemd naar huis.”“Waardevol, ook de handreikingen om goed naar de emoties te kijken. Belangrijk inzicht voor mezelf mbt emoties: Nog beter herkennen en tijd nemen en maken ook om deze te bespreken. Ik ben enthousiast en hoopvol. Zin om ermee aan de slag te gaan.”“Een leerzame avond!, de 4 stappen die kinderen te leren hebben mbt emoties vond ik heel waardevol. Inzicht dat boos zijn ook een functie heeft vond ik heel waardevol. Je bent heel betrokken en vol met fijne praktische voorbeelden die het verhelderend maken ook. Ik voel me erg goed en energiek, zin om ermee aan de slag te gaan!”“Wat een leuke en leerzame avond! Waardevol ook. Dat er achter brutaal gedrag een of meerdere emoties zitten was een belangrijk inzicht voor mij. Ook dat alle emoties nodig zijn. Ik vond jou als coach super leuk, oprecht en enthousiast. Nu moe en blij met alle informatie en fijn de hand-out om alles rustig samen na te lezen en thuis te delen."“Wat een plezierige avond en waardevol met mooie persoonlijke inzichten waar ik mee aan de slag kan. Je bent als coach erg aardig en rustgevend. Ik voel me nu moe en zeker ook heel voldaan."“Ik vond de avond heel leuk, makkelijke taal en geen moeilijke termen. Begrijpbaar en praktisch, fijn! Ik vond het gedeelte over emoties van je kind opmerken heel waardevol. Het inzicht om ‘maar’ te schrappen uit mijn woordenboek neem ik ook mee naar huis 😉. Je bent heerlijk duidelijk in je uitleg, prettig!"“Deze avond was heel prettig en in een veilige omgeving. Duidelijk verhaal met tussentijds mogelijkheid voor interactie. Heel waardevol vond ik het 4 stappenplan welke kinderen te leren hebben omtrent emoties. Mooie inzichten: kijken naar je kind, vooral niet boos worden. De emoties zien en daarbij ook wel een grens aangeven in het gedrag. Ik vond jou heel enthousiast, duidelijk en oplossingsgericht. Ik voel me nu goed en rustig. Ik ga er zeker mee aan de slag de komende tijd!"

Kindercoaching, R, 9 jaar
“Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik veel te vaak boos werd en dat mama, papa en mijn broer mij ook graag wilden helpen daarmee. Ik had niet altijd zin om te gaan maar ik vond het wel heel leuk. Het allerleukste vond ik het masseren en de opdrachten met tekenen enzo. Ik heb geleerd hoe ik op een goede manier boos kan zijn. Dat ik rustig en duidelijk mag zeggen wat ik niet leuk en fijn vind, bijvoorbeeld tegen mama, papa, mijn broer en ook tegen vrienden. Ik vond jou als coach heel leuk. Je was behulpzaam, aardig en lief. Je hebt me goed geholpen. Je luistert goed. Ik vond de opdracht van de tornado heel leuk om te doen en ook de opdracht van de landen. Andere kinderen kunnen ook wel komen hier omdat het hun misschien ook wel kan helpen. Ik voel me nu meestal heel goed gelukkig.”

Oudercoaching, H. moeder van R. 9 jaar
“De reden dat we hulp hebben gezocht voor onze zoon en onszelf is omdat er onrust en onmacht was bij ons. We waren als ouders handelingsverlegen. We wisten niet zo goed wat en hoe we het konden aanpakken als onze zoon zijn extreme frustratie en boosheid uitte. Ik vond het mooi om te zien dat de klik tussen jou en hem er gelijk was tijdens het kennismakingsgesprek. Dat was voor mij als moeder erg fijn om te ervaren en de beslissing om te starten met dit traject was daardoor niet lastig. Ik had zelf ietsje meer tijd nodig om mijn eigen muurtje af te breken. We hebben goede stappen vooruit gemaakt. De zomervakantie die er tussen zat was iets minder prettig omdat dan het ritme thuis anders is. We hebben ons wel aan alle handvatten en tips gehouden alleen merkten we dat we in die weken toch iets achteruit gegaan ten opzichte van voor de zomervakantie. Het duurde eventjes voordat we dat weer ingehaald hadden. Dat kwam mede ook doordat wij als ouder niet op 1 lijn zaten.
We hebben mooie stappen vooruit gemaakt. Ik heb zelf het idee dat we er nog niet zijn en dat onze zoon nog wat in zich heeft wat niet goed verwerkt is. Misschien vanuit de zwangerschap en/of de start van zijn leven. We zijn als ouders aan het bespreken wie we daar nog voor kunnen vragen om dat te achterhalen. Wanneer dat “opgelost/verwerkt” is, dan kan hij hopelijk nog gelukkiger zijn en door jouw hulp kunnen we dan nog meer bereiken dan we al hebben gedaan. Het traject bij jou heeft ons zeker wat opgeleverd. We hebben door de coaching veel meer rust gekregen. Ik heb geleerd hem eerst meer gehoor te geven. Echt laten weten dat je hebt geluisterd door zijn gevoel te bevestigen en door vooral ook de positieve momenten te benoemen. Ik heb meer rust richting onze zoon ten opzichte van de start van het traject. Het schakelen bij hem gaat daardoor beter en sneller bij veranderingen. Ik vond jou als coach lief, begripvol, betrouwbaar. Je kunt goed luisteren. Je bent duidelijk en goed in het spiegelen van gedrag. Je begreep mij goed door serieus naar mij te luisteren en op basis daarvan tips te geven. Ik vind het mooi hoe jij de mensen serieus neemt en je hebt echt engelengeduld. Ik zou jou coachtrajecten zeker bij anderen aanbevelen want je kan van jou veel leren op pedagogisch gebied en alle tips en trucs die jij geeft zijn fijn!”

Oudercoaching, A. vader van R. 9 jaar
“De reden dat we hulp hebben gezocht is omdat we het probleem niet zelf konden oplossen en we als ouders handvatten wilden om onze zoon te kunnen helpen zich verder te ontwikkelen. Daarbij wilden we het voor ons als gezin ook leuker. Ik heb elke afspraak wel als een stap gezien, door een eigen persoonlijke ervaring uit het verleden. Dit heeft met mijn eigen zelfbeeld te maken dus zo nu en dan was het ook confronterend wat niet geheel als een verrassing kwam. Het heeft ons zeker wat opgeleverd. Door onze zoon er veel aan te herinneren hoe het anders kan weet hij precies hoe het werkt. Wanneer we de touwtjes laten vieren dan vervallen hij en ik hierdoor snel in het oude. Het kost mij als vader veel bewustwording, tijd en concentratie om hiervoor de betreffende aandacht aan mijn zoon te geven. Als ik zie waar we vandaan komen dan zie ik wel verbetering. Ikzelf zal hier heel bewust mee om moeten blijven gaan. Door het aangeven van de problematiek door ons en waar het vandaan komt is het niet vreemd dat onze zoon hier last van heeft. Je begrijpt mij heel goed en durft me daarop ook aan te spreken. Je hebt kennis van aanpakken en je kunt goed vragen stelen waar je eigenlijk het antwoord al van weet maar waarop je het antwoord van ons zelf wilt horen. Je bent ook rustgevend. Ik zou jou zeker aanbevelen vanwege de juiste aanpak en gezien hetgeen we hebben bereikt samen.”

Workshop voor moeders ‘Happy Me-Time, Happy Life’ 12 september 2019
Enkele reacties:
“Wat een fijne ontspannen me-time avond! Ik vond het maken van een moodboard heel leuk en waardevol! Wat in mijn hoofd zit aan dromen, wensen, verlangens en doelen vormgeven, te delen en actie te ondernemen. Mooie inzichten opgedaan zoals dat het goed is om stil te staan bij mijn verschillende rollen en wat ik ermee wil en daar ook daadwerkelijk iets mee te doen zodat het niet alleen in mijn hoofd blijft. Hermina je bent heel prettig in het geven van feedback en het sparren. En je bent enthousiast, warm en veilig. Het was weer een uitstekende workshop!””Wat een fijne en relaxte avond! Het was goed en waardevol om ‘stil te staan’ en bewust bezig te zijn met mezelf, mijn rollen, mijn leven en mijn wensen en doelen. Het visueel maken (moodboard) helpt. Bewust doelen stellen en uitwerken. Hermina je bent een fijne en relaxte coach!””Je krijgt energie van deze workshop! Want je krijgt er echt energie van om met je wensen en doelen bezig te zijn. Het was ook heel gezellig en gaf rust. Fijn! Mijn eigen inzicht is dat ik het kleiner mag maken. Deze ‘neem’ ik mee naar huis en mijn eigen moodboard ook natuurlijk. Ik vond jou Hermina relaxt en met een duidelijke uitleg. Een geslaagde workshop!"

Kindercoaching, W. 9 jaar
“Ik ging naar Kindgeluk omdat ik heel vaak boos was. Ik vond het heel leuk. Alles was wel leuk, ook de blokken, de spelletjes met kaartjes en Playmobil. Ik heb geleerd om niet meer zo snel en zo heel erg boos te worden en juist rustig te blijven. Ik vond jou heel leuk en je doet het heel goed”

Oudercoaching, H. moeder van W. 9 jaar
“We hebben hulp gezocht voor onze zoon omdat hij de dingen niet goed een plek kon geven en omdat hij heel vaak boos was. W. vond het heel fijn hier en wij ook. Wij hebben ook veel tips gekregen die goed hebben geholpen. Er is nu veel meer rust. W. is niet zo vaak en heftig boos meer. Het heeft mij ook rust gegeven. Hij verteld ons de dingen nu gelijk als hij thuis komt en propt de propt de dingen niet meer op. Jij bent echt een super coach. Je doet het geweldig. W. voelde zich vanaf het eerste moment erg op zijn gemak. Je begreep hem en ons goed. Je luisterde goed en je vroeg ook door. Je hebt veel geduld. Ik zou jou zeker bij anderen aanraden!”

3-delige workshop SOS Kinderen en Emoties 20 juni, 26 juni en 3 juli
“Wat een waardevolle inzichten deze 3-delige workshops! Emoties mogen er zijn en betekenen iets. Fijn om zoveel tips en concrete handvatten te krijgen. Het heeft me als moeder veel mooie inzichten en begrip naar mijn kinderen gebracht en positiviteit. Ik heb het als zeer prettig ervaren en wil het iedere ouder aanraden (dat heb ik ook al gedaan). Het is een cadeau voor jezelf en je gezin.  Ik voel me sterker, positiever en rustiger. Als coach ben jij ontzettend lief, betrokken en respectvol. Je leeft vanuit vertrouwen, verbinding en positiviteit en dat maakt je een mooi mens.”

“Wat een fijne en leerzame avonden! Fijne tips en ook de verhalen van de andere deelnemers vond ik leerzaam. Er is zoveel te leren en zo leuk! Ik heb gemerkt dat ik met jouw tips en handvatten zeker wat kan. Je bent betrokken, duidelijk, eerlijk en gezellig. Andere ouders zou ik het ook zeker aanbevelen omdat iedere ouder zich in de verhalen en situaties zich zullen herkennen. Je geeft op een ongedwongen, open en eerlijke manier je advies/mening/hulp. Heel fijn!”

“Ik heb deze 3-delige workshop als heel fijn ervaren. Ook het inzicht dat kinderen zoveel te leren hebben en dat emoties daarbij helpend zijn. De ‘negatieve’ emoties zijn een leerweg. Het gaat er ook om hoe jij als ouder je kind hierbij helpt. Ook het persoonlijke inzicht dat ik graag controle wil hebben is waardevol. Ik ben bewuster. Ik vind jou als coach vrolijk, gepassioneerd en kundig. Je workshops geven echt inzicht en je krijgt veel tips en concrete handvatten voor thuis.”

“Alle 3 avonden waren zo waardevol. Ik heb zoveel handvatten gekregen en hierdoor zelf ook meer geduld gekregen. En het heeft me ook opgeleverd dat ik met een andere bril heb leren kijken naar mijn kinderen. Veel meer begrip tonen en geduldiger blijven en ik zie en merk echt het effect en het positieve verschil in huis. Voor de start zat ik met mijn handen in het haar en wist ik niet meer hoe ik met bepaalde gevoelens van de jongens om moet gaan. Nu voel ik me echt sterker en iets meer zelfverzekerd ook en begin ik me steeds meer te beseffen dat ik het kan. Als coach ben je geweldig en positief. Al het geduld wat je hebt en het begrip dat je toont. Zo waardevol! Ik zou deze workshop absoluut aanbevelen. De handvatten, tips en trucs die jij geeft en het begrip die je toont gun ik iedereen. Wat was dit een goede zet om te doen!”

Coaching, N. vrouw, 39 jaar (Oudercoaching / Persoonlijk ontwikkelingstraject)
"Ik heb een coach gezocht om meer inzicht te krijgen in mezelf omdat ik weet dat het goed is om zo nu en dan eens kritisch naar jezelf te kijken en op basis daarvan proberen dingen anders aan te pakken. Dat is zeker gelukt bij Kindgeluk!

Ik vond het heel prettig. Hermina is een erg fijne gesprekspartner en ze heeft me echt goede inzichten gegeven. Ik heb vooral veel gehad aan het leren anders denken. Het leren omzetten van negatieve gedachtes naar positieve(re) gedachtes. Door ook goed naar mezelf te kijken, heb ik ook geleerd meer voor mezelf te kiezen. Hermina luistert erg goed, dat merkte ik heel duidelijk door de feedback die ze gaf. Ze is open, en komt mijn fijne praktische voorbeelden en ze geeft ook op een positieve manier (negatieve) feedback. Dus zonder oordeel. Ik zou Kindgeluk zeker aanbevelen – dat heb ik ook al gedaan  – omdat ze veel kennis heeft en ook heel prettig is in de omgang. Ik voel me fijn bij haar en ik ben blij met wat ik heb geleerd en de dingen die ik nu anders doe. Dat brengt mij veel!"

Workshop SOS Kinderen en Emoties bang/angsten en zelfvertrouwen 26 juni 2019
"Deze 2e avond was ook waardevol en diepgang. Wederom weer inzichten over en voor mezelf ook over mijn ‘controle’ gevoel en hoe kan ik omgaan met angst. Je bent heel betrokken en meedenkend. Moe en voldaan huiswaarts"

"Weer een mooie avond met inzichten waar ik anders niet over had nagedacht. Mooie bewustwording over hoe je anders met angst om kan gaan. Als coach was je wederom weer zo begripvol, vol enthousiasme en zo positief. Weer met handvatten naar huis, dank daarvoor!

"Een waardevolle avond met ruimte voor persoonlijke gesprekken. Mooie positieve handvatten, deze neem ik mee naar huis."

"️Wederom een fijne informatieve avond met veel tips en mooie gesprekken. Ik vind dat jij het als coach goed doet. Je geeft goede voorbeelden. Je bent eerlijk en echt liefde voor je vak. Alle informatie en tips vond ik waardevol en leerzaam.

Coaching, M. vrouw, 39 jaar (persoonlijk ontwikkelingstraject)
"Ik werkte in een functie en bij een organisatie die niet bij mij pasten. Ik heb besloten te stoppen met de betreffende functie. In de rust die dit gaf, kwamen allerlei gevoelens los: gevoelens van mislukking, schaamte, onzekerheid en verdriet. Maar ook waren er opluchting en rust, het gevoel voor het eerst in lange tijd weer ‘open’ vooruit te kunnen kijken naar een nieuw begin / een ander pad. Omdat de eerst genoemde gevoelens overheersten, maar ik dit wél wilde veranderen, heb ik besloten hulp te zoeken bij Kindgeluk. Dit om te proberen helderheid te scheppen in mijn situatie en vanuit een positievere houding t.o.v. mijzelf en de toekomst verder te kunnen.
Ik heb het traject als erg prettig ervaren. Als persoon heb ik een echte klik met Hermina, hetgeen erg waardevol is wanneer je werkt met een coach. Het Kindgeluk ‘kantoor’ vond ik een lichte, vrolijke en prettige ruimte om te zijn en praten. Veilig en gezellig met een kopje thee en iets lekkers. Daarnaast is de Kindgeluk methode naar mijn beleving een heel prettige, actieve vorm om bepaalde patronen te herkennen en om gedachten en gevoelens om te vormen. Dit zorgt er geleidelijk voor dat je als vanzelf met een positievere kijk en vanuit positievere gedachten naar situaties kijkt. In mijn geval voel ik mij hierdoor rustiger, positiever en meer vol van vertrouwen. Zo fijn! Het is een weg met ups en downs en bij tegenslagen is het soms echt wel even lastig om dit vast te houden. Maar de adviezen helpen om piekergedrag sneller te stoppen, te kijken naar wat je wél kunt veranderen en hierin acties te ondernemen. Ik ben heel blij dat ik dit traject heb doorlopen.
De intensieve start van het traject, de concrete oefeningen en de zelfreflectie hebben geholpen om open en zonder oordeel naar mijzelf, mijn talenten en mijn levensverhaal te kijken. Dit maakt dat ik positiever in het leven sta met minder oordeel naar en over mijzelf. Ik merk dat ik nu leef en keuzes maak vanuit veel meer (zelf)vertrouwen en positiviteit naar mijzelf toe. Ik sta veel meer los van de visie en het (mogelijk) ‘oordeel’ van anderen. Ik ben me bewust van de indeling van mijn leven, wat mij energie geeft en wat/wie energie vragen en maar hier keuzes in die voor mij goed voelen. Er is nog genoeg te ‘doen’ en leren, maar ik vertrouw erop dat het mij gaat lukken hierin mijn weg te vinden omdat er iets is veranderd in de basis van mijn denken en persoonlijkheid. Ik accepteer mijzelf en wil vanuit mijn eigen talenten mijn leven vormgeven, met genoeg ruimte voor mijzelf naast mijn toekomstige werk: dit is iets dat ik nodig heb en dat mij energie geeft. Ik ben gestopt om mijzelf constant te vergelijken met anderen, wat ook een enorm verschil maakt. Ik ben ik, ik doe dingen op mijn manier, ik ben super zoals ik ben en stap voor stap gaat het mij lukken mijn leven vorm te geven op de manier die bij mij past, met degenen die ik liefheb om mij heen. Ik kom er wel!
Hermina, ik vind je een enorm open, enthousiast en positief persoon. Je luistert goed, en je manier van communiceren vind ik zeer prettig. Dat was al vanaf het eerste belmomentje het geval. Je bent betrokken, ‘echt’ en ik voelde mij als cliënt bij jou altijd vertrouwd en gerespecteerd. Dit respect en vertrouwen vormen een perfecte basis om feedback en advies geven. Je kunt zo enorm goed helpen om inzicht te krijgen in iemands persoonlijkheid, gedachten, ervaringen en in hoe deze invloed hebben op het gevoel en gedrag van de cliënt. Als ik door mijn persoonlijke omstandigheden even in een dipje zat, was er ook altijd de mogelijkheid om daarover even mijn hart te luchten, dat vond ik heel fijn. Ik kom altijd vrolijk en positief bij de coaching vandaan! Ik had het idee dat je me goed begreep. Ik hoefde iets nooit meerdere malen uit te leggen of te verhelderen. Je luistert goed en mocht iets niet duidelijk zijn bij je, vraag je door. Je vat samen en toetst in de gesprekken ook bij de cliënt jouw interpretatie van het verhaal klopt. Je grote kracht is je enthousiasme, je openheid en je talent om mensen aan te voelen. Gesprekstechnieken en psychologische methodieken zijn aan te leren, maar een persoonlijkheid breng je zelf mee. Ik denk dat jij de perfecte persoonlijkheid hebt om als coach te werken. Daarbij straal je ook uit hoeveel plezier je hier zelf in hebt. Voor mij maakte dit de gesprekken bijzonder en extra waardevol! Om bovengenoemde redenen zou ik je trajecten zeker bij anderen aanbevelen!"

Workshop SOS Kinderen en Emoties Boosheid 20 juni 2019
"Een fijne avond met volop ruimte om je eigen ervaringen te delen en daarvoor ook gelijk concrete tips en handvatten te krijgen. Je bent betrokken en dat voelt heel prettig. Positief gevoel!"

"Verhelderend en waardevol! Als coach ben je positief behulpzaam coachend! Nu moe van alles en heel voldaan!" 

"Yes, veel handvatten. Waardevol vond ik ook alle informatie en de openheid van iedereen. Je geeft de workshop prettig, open en enthousiast. Het voelt goed om begrip en handvatten te krijgen."

"️Wat een waardevolle avond met veel tips. Fijn dat je zo luistert naar ons en begrip toont. Ik voelde me echt gehoord en krijg hier positieve energie van en wil er gauw mee aan de slag thuis." 

Oudercoaching, M, vader van L, 5 jaar
"Wij hebben hulp gezocht bij Kindgeluk om te leren hoe we met de frustratie en boosheid van onze dochter om konden gaan. Ik heb Hermina ervaren als rustig en duidelijk. Leerzaam voor de kinderen en ons. Tijdens de oudercoaching hebben wij geleerd hoe we op de juiste manier konden communiceren naar onze dochter. Dit hebben we snel opgepakt. We hebben veel punten besproken en behandeld waardoor er in huis meer begrip en rust is gekomen. Rustig blijven luisteren en het is belangrijk om ook consequent te zijn. Onze dochter heeft geleerd dat nee nee is en dat ze zeker frustratie en boosheid mag tonen. De verwerking en er mee omgaan is daarom nu ook vele malen sneller omdat ze nu door heeft wat een uiting betekent. Ik vond jou als coach prettig, toegankelijk en duidelijk. Alle vragen die we stelden pakte je goed op. Je kunt dingen prettig duidelijk maken en de rust die je uitstraalt is fijn."

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 8 mei 2019
Woensdagavond 8 mei gaf ik weer de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties in mijn praktijk. Het was weer een hele positieve avond, echt super om mijn kennis, tips en handvatten te mogen delen.

Enkele reacties van een paar deelnemers:
”Wat een fijne avond, met heerlijke eye openers. De informatie en tips vond ik heel waardevol”

”Ik vond de avond heel positief en leerzaam. En de tips hoe je het beste kunt reageren vond ik heel waardevol. De handvatten die je vanavond vertelde, daar word ik blij van en kan ik wat mee.”

”Een hele interessante avond! Wat is het waardevol om met begrip met onze emoties om te gaan, mooi inzicht!”

Oudercoaching, P, moeder van D, 11 jaar
"We hebben hulp voor onze zoon gezocht omdat hij erg angstig was voor dingen en snel boos werd. Hij vond veel dingen spannend en eng. Hierdoor werden wij als ouders vaak beperkt in onze vrijheid. Ook hadden we vaak onderbroken nachten.Dit zorgde voor onrust in ons gezin en onze relatie.

Ik voelde me vertrouwd bij Hermina, ondanks dat we elkaar eerst nog niet kenden. De afspraken vond ik heel soms ook wel een beetje confronterend want het gaat niet alleen om je kind. Onze zoon heeft vanaf de 1e afspraak gelijk enorme stappen gemaakt. Dit maakt mij heel trots en geeft veel vertrouwen. Ik voel mezelf soms nog wat onzeker, mijn zoon durft en doet nu van alles, ook alleen. Ik vond Hermina een lieve en duidelijke coach. Ze begreep D. en ons erg goed. Ze had snel door hoe e.e.a. zat waardoor we ook gelijk stappen hebben gemaakt. Je hebt een enorme passie voor je vak en door je kennis en vaardigheden in combinatie met je enthousiasme help je mensen enorm, heel positief. Ik zou jouw coachtrajecten dan ook  zeker bij anderen aanbevelen. Ik zag meteen vooruitgang. Het werkt en dat zien en merken we aan alles  bij D. en ook als gezin samen."

Oudercoaching, D, vader van D, 11 jaar
"We zijn naar Kindgeluk gegaan zodat D. meer zelfvertrouwen zou krijgen. Minder angstig en boos en meer durven en doen. Hij vond heel veel dingen spannend en eng. Bij Kindgeluk vond ik het fijn. Een leuke gezellige sfeer. Open. Een goed traject met goede resultaten. D. durft nu meer dingen te ondernemen, individueel en samen. Als ouder heb ik ook bepaalde bewustwordingen en inzichten opgedaan voor mezelf. En ook handvatten hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan. Er is nu meer rust thuis. Ik vind Hermina een goede begripvolle coach, vakkundig! Ik had het idee dat ze ons goed begreep. Dat merkte ik door de terugkoppelingen die ze gaf in het gesprek. Je herkende de situaties in de gesprekken met ons en als ouders kregen we inzichten en handvatten. Ik vind je erg spontaan, open en je kunt erg goed luisteren en hebt een snelle en goede oriëntatie van de situaties. Kortom: een hele goede ervaring, de trajecten zijn zeker aan te raden!"

Kindercoaching, D, 11 jaar
"Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik heel veel dingen eng vond en ik werd heel snel boos. Ik vond het erg leuk bij Kindgeluk. Vooral het schatgraven spel. Ik heb veel geleerd. Ik reageer nu rustiger. Ik zeg nu wat ik wil of wat ik vind. En enge dingen probeer ik nu wel en daardoor vind ik het daarna minder eng. Ik vind Hermina erg aardig. Ze luisterde goed naar mij en ze hielp mij om de dingen die ik lastig vond toch te proberen.  Ik vond de opdrachten erg leuk, ook die van ‘dichterbij laten komen’ en de opdracht toen ik op de bank mocht staan. Voor andere kinderen is dit ook leuk en fijn. Want het gaat met mij nu echt heel veel beter. Ik voel me nu heel goed en blij. Ik durf meer. En ik ben niet zo snel meer boos."

Oudercoaching, J, vader van H, 6 jaar
"Onze zoon was onzeker, soms wat depri ook. Hangerig en voelde zich soms alleen. Hij durfde niet zoveel, bijv. fietsen en bij anderen spelen.

In de afspraken was er snel verbetering merkbaar. Dat was fijn. Onze zoon heeft geleerd dat regels ook in zijn voordeel kunnen werken en niet alleen negatief zijn. Regels en duidelijkheid in het opvoeden maken wel een verschil. We zijn als gezin ook meer in control en dat voelt ook erg prettig. Je was als coach rustig en duidelijk, met hele fijn concrete handvatten. Je begreep ons heel goed. Het leek bijna of je hem kende. Door een paar simpele omschrijvingen van ons had je gelijk een beeld en ‘spot on’ waren je tips en handvatten. Ik zou oudercoaching zeker aanbevelen. Grote opbrengt met weinig bezoeken, daarna kun je zelf verder. Heel fijn en prettig!"

Oudercoaching, S, moeder van H, 6 jaar
"We hebben voor onze zoon hulp gezocht omdat hij niet lekker in zijn vel zat. Hij was snel verdrietig en erg onzeker. Ik vond het heel fijn om met je te sparren en super ook de vele praktische tips. Ik heb geleerd hoe we hem beter kunnen motiveren. Ook dat we duidelijker mochten zijn in wat de regels zijn. H. voelt zich duidelijker beter hierdoor. Hij is vrolijker en doet meer uit zichtzelf (initiatief tot spelen) en is positiever.

Je luistert goed als coach en geeft goede praktische handvatten. Je begreep ons goed en snel waardoor we snel de juiste tips kregen waarmee we gelijk aan de slag konden en direct resultaten boekten. Ik vind dat je snel kon toespitsen op wat het ‘probleem’ is. Ik zou je coachtrajecten zeker aanbevelen want naast je deskundigheid ben je ook erg enthousiast en betrokken."

Oudercoaching, J, moeder van L, 9 jaar
"We hebben hulp ingeschakeld omdat we merkten dat onze dochter in bepaalde situaties het moeilijk vond om voor zichzelf op te komen. Ook had ze regelmatig last van piekergedrag. Ze was gauw angstig en bezorgd wat ook bij mij zelf gauw het geval was. Dat heb ik ook weer uit mijn eigen opvoeding e.d.

We hadden meteen een hele goede klik met elkaar en je begreep haar heel snel. Het was voor ons ook leerzaam:  hoe kunnen we haar (nog) beter ondersteunen? Hiervoor hebben we veel tools gekregen die werkten en waar we echt mee verder kunnen. Voor mezelf heeft het ook veel opgeleverd, mooie inzichten: Pas op met please gedrag (voor haar en voor mezelf), Niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen opvoeden. Laat haar zelf ook keuzes maken en ook dat je kind je spiegelt, dus zorg ook goed voor jezelf!

Ik vond jou echt een super goede coach. Je werkt heel oplossingsgericht, bent erg betrokken en weet precies waar je het over hebt. Je leest je echt in, en ook mooi dat je met onze input vaak oefeningen ging doen met haar. Dat werkte echt,  daar leerde ze veel van. Je hebt ons als ouders ook echt geholpen want je merkte al snel dat wij ook een steuntje in de rug nodig hadden en die heb je ook heel fijn gegeven met diverse inzichten, concrete tips en handvatten. Je positiviteit, humor en tomeloze energie maken je een goede ondersteunende coach. Ook leuk je gesproken berichtjes via de app, super leuk!

Ik zou de coaching dan ook zeker bij anderen aanbevelen. Je passie voor je vak straalt er van af. Je geeft je voor de volle 100%!”

3-delige workshop SOS Kinderen en Emoties Maart 2019
"Ik heb deze 3-delige workshop als heel waardevol ervaren. Veel informatie en handvatten gekregen en nu ga ik verder met het eigen maken. Ik ben me meer bewust en dat is helpend. Ik luister en kijk nu meer naar mijn kinderen, naar wat ze nodig hebben. Ik vind je als coach duidelijk, eerlijk, oprecht en vol passie. Ik zou deze workshop zeker aanrader en merk ook dat je vaak genoemd wordt. Je bestaat en wordt gezien. Geen tips van mij, een uitstekende workshop, vooral zo doorgaan!"

"Wat een fijne workshop zeg! Positief, gezellig en leerzaam. Ik vond zowel de workshop zelf als ok de groep waardevol. Ik weet dat ik nu fouten mag en kan maken. Ik ben er blanco ingestapt en het heeft mij een heel positief gevoel opgeleverd. Ik ben begonnen met kleine stapjes en probeer ook echt ‘rustiger’ te blijven. Het levert mij een fijner en rustiger gevoel op. Je bent als coach fijn, positief, rustig, prettig, duidelijk en echt jezelf. Ik zou deze workshop zeker aanbevelen omdat ik het gevoel heb dat ik er echt wat mee kan en jij een fijne, positieve coach bent. Geen tips, ga zo door, mooi mens!"

"Wat een leuke, inspirerende waardevolle workshop met veel praktische tips ook. Fijn om me te verdiepen in de inhoud en bewust aandacht voor te hebben. Ik ben geïnspireerd en ook om er verder mee aan de slag te gaan. Je bent een top coach, helder, relaxed en je geeft leuke en goede praktische tips waar je mee aan de slag kunt. Mooi ook dat je deelt uit eigen ervaring als moeder en als coach. Ik zou deze workshop zeker aanbevelen. Het creëert  bewustzijn en je kennis wordt vergroot. Dit zorgt voor beweging. Het is leerzaam en fijn voor je kinderen en je gezin. Verder geen tips, een uitstekende workshop. Ik vond de doe-dingen ook heel leuk tijdens de avonden. Lekker zo doorgaan, dit is helemaal jouw ding!"

"Het waren drie fijne avonden. Ik maak nu bewuster keuzes in wat ik aandacht geef. Ik voel zelf ook meer fundament. Ik heb meer vertrouwen. Je bent als coach helpend, duidelijk, steunend en met een goede dosis humor. Ik zou deze workshop absoluut bij anderen aanbevelen omdat het zo belangrijk is om handvatten te hebben en bij te dragen aan de basis van kinderen. Ook als ouder naar je eigen houding kunnen kijken zonder veroordeling. In korte tijd veel meer bewustwording en verandering. Een uitstekende workshop!"

"Deze workshop geeft je veel informatie en ook heb ik veel handvatten ontvangen. Als coach ben je duidelijk en geef je veel voorbeelden. Dat is prettig. Verder: Gestructureerd en afwisselend. Je kunt goed luisteren en leidt de gesprekken in goede banen zonder af te kappen. Ik zou deze workshop zeker aanbevelen omdat het inzicht geeft in emoties en gedrag."

Oudercoaching, J, vader van L, 9 jaar
"Onze dochter kon moeilijk nee zeggen, ook tegen vriendinnen en ze zat veel te piekeren. Mijn ervaring met Kindgeluk is heel positief en leerzaam. Zowel voor ons als voor onze dochter. Het heeft ons veel opgeleverd. Onze dochter zit nu heerlijk in haar vel en heeft veel geleerd (zelfvertrouwen/weerbaarheid/assertiviteit/emoties). Ik zelf heb ingezien dat hoe wij als ouders in ons vel zitten dat dat ook doorwerkt op onze dochter en omgekeerd. Wij mochten leren consequenter te zijn en daarnaast ook wat meer loslaten. We kijken nu ook veel mee naar de positieve punten.

Ik vind jou een hele fijne coach met echt passie voor je vak. Onze dochter voelde zich echt heel erg op haar gemak bij jou. Je bent echt een bonk energie. En je wist alles heel goed te verwoorden naar ons. Je begreep ons goed en je had altijd mooie treffende voorbeelden klaar. Ik zou je dan ook zeker aanbevelen bij anderen: professioneel, laagdrempelig en verstand van zaken!"

Kindercoaching, L. 9 jaar
"Ik ging naar Kindgeluk omdat ik niet zo goed voor mezelf kon opkomen. En ik had last van prikkels af en toe. Ik vond het altijd heel leuk om te komen. Het is leerzaam en gezellig. Met de play mobile poppetjes was heel leuk en het lezen en werken met verschillende leuke leesboeken. Ook het tekenen vond ik leuk om te doen.

Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen. En dat ik mijn mening mag zeggen en om mezelf te blijven. Ik vond jou super goed, lief, leuk en grappig. Je snapte vaak wat ik moeilijk vond en hielp mij hierbij. Ik kan nu heel goed nee zeggen tegen vriendinnen bijvoorbeeld. Ik voelde me snel op mijn gemak bij jou en ik denk dat andere kinderen dat ook hebben want je bent vaak grappig. Ik voel me nu supergoed en sterk en het lukt me echt steeds vaker om mijn grenzen aan te geven. Daar ben ik erg blij mee."

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 6 februari 2019
Woensdagavond 6 februari gaf ik weer de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties in mijn praktijk. 
Het was weer een interessante en waardevolle avond met fijne reacties van de deelnemers:

"Wat fijn om meer te weten over emoties bij kinderen en de tips die je gaf!"

"Met het stappenplan ga ik zeker aan de slag, fijn om dat zo onder elkaar te zien."

"Bedankt voor deze fijne avond en het delen van je kennis, tips en handvatten. Waardevol!"

"Weer met frisse energie verder met het opvoeden. Ik ga blij en dankbaar naar huis en met meer zelfvertrouwen in het opvoeden."

"Fijn die herkenning dat meerdere ouders dit ook (soms) lastig vinden."

"Het was fijn en ontspannen. Leuk om onder professionele begeleiding te praten over alledaagse zaken die soms echt pittig zijn."

"Leerzaam, veel informatie, wil er nog wel meer over weten. Ik ga blij en enthousiast naar huis!"

"Dit smaakt naar meer, ik ga de 3-delige workshop zeker volgen!"

Kindgeluk-High-Tea 30 januari 2019 met 6 leuke moeders
“Ik ga met een goed, voldaan en fijn gevoel naar huis. Een lekker gevuld buikje ook.

Mooie inzichten gekregen vanavond: open zijn, delen en zijn wie je bent. Het heeft mij heel veel gezelligheid opgeleverd met onbekende moeders.

Het is fijn om met elkaar dingen te kunnen delen."

“Wauw, wat heerlijk om zo’n fijne avond te hebben en mooie dingen te mogen ervaren. Met een goed gevoel ga ik nu naar huis. Je mag zijn wie je bent, dat wist ik ook al wel maar het voelt nu veel sterker. Fijn dat ik niet alleen er in sta, alle moeders ervaren dezelfde dingen. Fijn om het daarover te kunnen hebben en tips uit te wisselen. Ik wil dit wel veel vaker doen zo’n high tea."

“Ik vond het een hele leuke avond en houd er een goed gevoel aan over. Leuk ook om met onbekende mensen contact te krijgen. Iedereen heeft zijn eigen ‘dingen’.

Dat is fijn inzicht dat ik meeneem. Bijzonder om te zien hoe we allemaal anders zijn en toch ook weer niet. Ik vond het echt erg leuk!”

“Met nieuwe inzichten en met een goed gevoel kijk ik terug op de Kindgeluk-High-Tea. Het is eigenlijk allemaal ok, dat inzicht neem ik mee. Het was een hele gezellige avond met een open gesprek over verschillende onderwerpen!”

“Het was echt erg leuk en leerzaam. Vooral met andere moeders praten en ervaringen uitwisselen. Een goed gevoel heb ik over deze avond. Ik mag soms onzeker zijn over mezelf, dat is ok. Het was een leuke ontspannen avond!”

“Met een fijn gevoel ga ik naar huis, voldaan en blij dat ik geweest ben. Mooie inzichten neem ik mee. Dat iedereen een uniek verhaal met zich meedraagt, en dat verbinding om de hoek ligt. Het leren ‘kennen’ van 5 hele mooie vrouwen heeft deze avond mij opgeleverd. Waardevol! Ga vooral door met het organiseren van deze avonden!"

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 23 januari 2019
De Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties van woensdag 23 januari was zeer geslaagd! Wat een fijne moeders en een toffe vader. Heerlijk, ik heb echt genoten! De reacties waren ook zo gaaf:

"Inspirerend, prikkelend!

"Interessant, echt leerzaam en waardevol!"

"’Oud’ geleerde dingen die onder de oppervlakte lagen zijn weer aangewakkerd: aan de slag!"

"Hermina, ik vind dat je heel duidelijk bent en op er een prettige en rustige manier de workshop geeft."

"Ik ga positief naar huis en met een fijn gevoel. Ik ben blij dat we alle informatie ook op papier hebben meegekregen."

"Fijne workshop met weer nieuwe inzichten, tips en handvatten!"

"Ik vond het een leerzame avond die me gaat helpen me meer bewust te zijn van mijn eigen emoties en die van de kinderen. Ik ga positief gestemd naar huis, vol optimisme dat ik meer bewust van het moment bezig kan zijn met opvoeden. Ook fijn om te horen dat veel ouders tegen vergelijkbare ‘problemen’ aanlopen. Dank je wel!"

Oudercoaching, A, moeder van M (2) en N (10 maanden)
"Wij hebben hulp gezocht omdat wij tegen een aantal dingen aanliepen met betrekking tot onze
peuter. Met name op het gebied van grenzen aangeven, tijd voor onszelf nemen, driftbuien en hoe daarmee om te gaan. Wij hadden ook vragen over de dynamiek tussen onze peuter en onze jongste van 1.

Direct bij de eerste kennismaking hadden wij een goed gevoel bij Kindgeluk. Ik vond Hermina een hele gezellige warme vrouw. En daardoor voelde ik mij direct op mijn gemak. Ook begreep ze heel snel onze hulpvraag wat erg fijn was.

Tijdens het ouder coaching traject heb ik geleerd dat grenzen aangeven niet staat tot afwijzing van een kind. Ook hebben wij veel praktische handvatten en tips gekregen en deze ook gebruikt. Onze zoon reageert daar erg goed op. Ik merk dat de strijd in huis veel minder is geworden. Ik heb geleerd hoe ik duidelijk moet zijn zonder geïrriteerd over te komen.  

Ik vond Hermina als coach erg prettig en zelfverzekerd. Ik vond de sfeer in haar praktijk huiselijk, lekker een bakje koffie erbij, een kaarsje aan….dat was erg fijn. Ik had ook altijd het gevoel dat ze oprecht luisterde naar ons verhaal en ze kwam snel to the point. Ze is heel praktisch en oplossingsgericht in haar werkwijze en geeft je ook echt handvatten, wat ik ook erg fijn vond.  

Ik had het idee dat Hermina ons goed begreep. Dat merkte ik door de manier waarop ze ons verhaal koppelde aan bijvoorbeeld andere hulpvragen en voorbeelden die ze in haar praktijk voorbij ziet komen. Ook begreep ze de emotie goed, wat ik merkte door de manier waarop ze empathie toonde, of door  de emotie te herhalen in andere woorden. Wat verder nog bijdroeg aan dit gevoel is dat ze goed schakelde tussen mij en mijn man. En tot slot was ze ook niet bang om haar kijk op de dingen te geven. Uiteraard konden wij het hier wel of niet mee eens zijn, maar het zet je in ieder geval aan het denken.  

Hermina is heel erg energiek. Ze staat voor wat ze gelooft, ze komt zelfverzekerd over en tegelijkertijd gaf ze ons, terwijl wij op dat moment minder zeker waren, niet het gevoel dat dit vreemd zou zijn. Of dat dit anders zou moeten zijn. De onzekerheid mocht er gewoon zijn terwijl de voordelen van een andere aanpak besproken werden. Ze is ook erg toegankelijk, ik heb nooit afstand gevoeld, en ik heb daardoor het idee dat ze geen coach is die van “bovenaf” werkt, maar echt met de ouders samen. Ze kwam ook heel positief op mij over, gedreven in wat ze doet, echt iemand die een verschil kan maken. 

Ik zou Kindgeluk zeker bij anderen aanbevelen omdat ik denk dat iedere ouder baat kan hebben bij een dergelijk traject. Ook omdat iedere ouder tegen dingen aanloopt, al gaat het nog zo goed. Ik geloof zelf heel erg in zelfgroei tijdens het ouderschap en denk dat dit het grootste cadeau is dat een ouder een kind kan geven".  

Kindercoaching, D, 8 jaar
"Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik heel snel boos werd en om durven vragen te stellen. In het begin vond ik het wel eventjes spannend en daarna heel leuk. We deden leuke spelletjes en de helpende gedachte kaartjes vond ik heel leuk ook. De opdracht met de playmobilpoppetjes vond ik het allerleuks. Ik durf nu wel vragen te stellen. Ik vraag nu een vriendje om te spelen en ik heb geleerd om nu wel vragen te stellen aan juf. Ook heb ik nu wel speelafspraakjes bij vriendjes thuis. Dat durfde ik eerst niet. Ik word niet meer zo snel boos en zeg niet meer zo vaak ‘Ik weet het niet’. Ik vind Hermina heel aardig en ze doet leuke dingen. Ik ben altijd heel vrolijk als ik terugkom van Kindgeluk"!

Oudercoaching, L, moeder van D, 8 jaar
"We hebben hulp voor onze zoon gezocht omdat hij erg onzeker was. Hij vond alles spannend en zei snel ‘Ik weet het niet”. Hij durfde dingen niet te vragen bijv. een speelafspraakje en hij durfde ook niet ergens anders te spelen. Hij was snel boos, verdrietig, kon geen keuzes maken en niet tegen zijn verlies.

Ik vond het als moeder heel prettig bij Kindgeluk. Ik heb veel geleerd; inzichten en handvatten gekregen en thuis dingen toegepast en het werkte. We zagen snel verandering. Hij is een stuk zekerder, ook met spelen en op school. Hij durft en doet meer en wil meer leren. Ook het spelen met zijn oudere broer gaat beter. D kan beter tegen zijn verlies ook.  

Naast de goede concrete handvatten en tips waar we thuis gelijk mee aan de slag zijn gegaan, heb ik geleerd onze zoon anders te benaderen in bepaalde situaties. Ik ben bewuster en denk eerst na voordat ik reageer en bedenk dan hoe ik het beste kan reageren. Dat werkt, met de handvatten die ik hiervoor gekregen heb. En ook weten dat het niet altijd wil of lukt. Ik heb ingezien dat ik meer tijd vrij mag maken en we hebben nu een andere planning thuis. Dit geeft zo veel meer rust bij de kinderen en ook bij ons als ouders.

Hermina vind ik een prettige, rustige coach en de concrete tips en handvatten waar ik thuis gelijk mee aan de slag kon, vond ik super. Hermina begreep mij, dat merkte ik aan de samenvatting die ze elke keer gaf en ze herhaalt wat ik aangeef. Prettig! Wat ik super waardevol vond, is dat Hermina werkt met voorbeelden uit de eigen praktijk van ons. Dat hielp echt. Ik zou Kindgeluk zeker aanbevelen omdat Hermina heel prettig is in de omgang en we hebben zelf ervaren dat er snel positieve veranderingen kwamen bij onze zoon. Super"!

Kindgeluk-High-Tea 21 november 2018 met 6 leuke moeders
"Ik ben heel blij dat ik me heb aangemeld want het was heel gezellig om zo eens van gedachten te wisselen met andere moeders. Het is fijn te merken dat ik niet alleen ben die zo nu en dan haar twijfels en onzekerheden heeft maar dat iedereen wel ergens tegen aanloopt of ergens mee zit. Mooi inzicht gekregen om meer vanuit vertrouwen te gaan leven ipv uit angst. Ik vond het best wel spannend om te komen, weer even uit mijn comfort zone gestapt. Ik heb mezelf een compliment gegeven hiervoor, dat ik toch mezelf laat zien. Kwestbaarheid mag! Wat leuk dat je die kaartjes met vragen er in gooide, laagdrempelig en ontspannen. Super hoe je een fijne ontspannen sfeer weet te creëren en iedereen in haar waarde laat, en wat een kennis heb jij: een vakvrouw met passie!”

“Ik ga nu heel ontspannen en gemotiveerd naar huis. Mooie inzichten gekregen over positief opvoeden en het was gewoon ook een hele gezellige avond met heel veel lekkere dingen. Ik vind dat je het super leuk doet en vanuit een hele positieve houding en zonder oordeel geef je handvaten en tips. Heel waardevol”.

“Wat heerlijk om te voelen dat ik niet die enige ben die worstelt en wat fijn dat ik nu meer weet om mijn kids te kunnen helpen. Ik ben me nu bewuster dat het belangrijk is dat ik ook aan mezelf denk

“Wat heerlijk om je positiviteit van jou te voelen en je merkt aan alles dat het echt je passie is. Wat een gezellige avond, veel delen en met een heel goed gevoel en een volle buik ga ik naar huis”.

“Het was een hele ontspannen, relaxte avond. Ik vond het heel gezellig. Deze avond heeft me zeker wat opgeleverd. Fijn om te merken dat ik niet alleen sta, in de zin van vragen waar je mee loopt. Ook veel tips en trucs. Ook mooi om te merken dat andere moeders weer andere vragen hebben waar ze mee rondlopen, daar waar ik bijvoorbeeld wel goed in ben. Dat gaf me vertrouwen, zeker als ik daar hen tips over kon geven. Het kaartjesspel vond ik ook heel leuk. Hermina, je bent een topper!”

“Ik ga heel positief naar huis en de tips neem ik mee. Het was ook heel gezellig. Het was een leuke avond met moeders om ervaringen te delen, maar ook om handvaten te krijgen. Hermina je doet het onwijs goed! Ik ben trots op je en blijf dit doen”.

Kindercoaching, E, 8 jaar
Ik ging naar Kindgeluk om te leren rekening te houden met anderen en om dingen te overleggen. Ik vond het leuk en fijn bij Kindgeluk. Met Kapla spelen vond ik leuk, het spelletje met de kaartjes en spelen met de play mobile poppetjes. Ik heb geleerd om om anderen te denken (rekening te houden) en dingen te overleggen, ook met mijn zusje. Ik heb ook geleerd te denken: Ik ga ervoor!’, als er een keer iets niet goed gaat. En ook heb ik geleerd om te kletsen. Ik vond Hermina aardig en leuk omdat ze alles heeft uitgelegd. Ik ben 4 keer bij Kindgeluk geweest. Voor andere kinderen is Kindgeluk ook leuk omdat je daar meer leert. Ik voel me goed en fijn dat ik Hermina ken. In mijn hart voel ik dat ik het goed gedaan heb. En wanneer het eens niet lukt dan ga ik er gewoon weer voor. Dat heb ik geleerd!".

Kinder- en oudercoaching, J, vader van E 8 jaar
We hebben contact gezocht met Hermina omdat wij zagen dat E. moeite heeft om in een grote groep bij de les te blijven. Daarnaast ging E. gemakkelijk over andermans grenzen zonder daar goed over na te denken. Helemaal aan het begin kon ik moeilijk de lijn zien van hoe het traject gestalte moest krijgen. Later wel toen Hermina met E. een fysieke oefening ging doen over het ‘grenzen aangeven’. Dit was een hele goede oefening voor E. en paste ook goed bij zijn belevingswereld. Toen en ook daarna kwamen we voor mij bij de kern en ook de vijfde afspraak was voor mij zeker een eye-opener.
Het heeft mij dan ook zeker wat opgeleverd. Het opnieuw stil staan bij en bewustwording van hoe E. is en de moeite die hij ervaart. Dat E. ook op zijn manier benaderd moet worden. Ik heb het idee dat E. wel heeft meegekregen om zijn gedrag te koppelen aan de gedane oefeningen. Soms achteraf en steeds meer vooraf. Door het opnieuw stilstaan bij en bewustwording van, ervaar ik meer acceptatie van hoe E. is.
Ik vond Hermina als coach prettig en meelevend die goed contact weet te maken met het kind. Ik had het idee dat je mij goed begreep, mede door de non-verbale communicatie. Haar open en toegankelijke houding en betrokkenheid bij ons vraagstuk vond ik erg prettig en waardevol. Ik zou het coaching traject bij anderen aanbevelen omdat ik een verandering ervaar bij E. zijn houding en ook bij mij persoonlijk".

Kinder- en oudercoaching, N, moeder van E 8 jaar
Ik heb Kindgeluk gebeld omdat ik een soort van onmacht voelde en ik liep vast voor mijn gevoel. De eerdere gesprekken op school hadden tot dusver weinig opgeleverd en de vooruitgang van onze zoon stagneerde. Ik voelde me bij Hermina gehoord en begrepen. Ik heb ook weer tools en een flinke dosis goede moed meegekregen waardoor ik er als een moederleeuwin weer tegen kan. Ik merkte dat Hermina mij begreep want ze vatte samen wat ik zei en bevestigde mij dat ik met mijn gevoel goed zat. Ik bewaak de grenzen van onze kinderen nu meer waardoor er meer structuur is thuis. Ik merk dat er bij de kinderen een makkelijkere overgave en begrip is bij een nee boodschap. Ik communiceer nu duidelijker en tegelijkertijd liefdevol. Ik ben dankzij het traject bij Kindgeluk van een passieve naar een actieve houding gegaan.

Ik vond Hermina als coach duidelijk, ze had een luisterend oor en ook aanvoelend wat bij E. wel en niet werkte en daar vlot op anticiperend. Ik vond het erg fijn dat ze goed kon levelen met E. en visuele oefeningen toepaste die passen bij zijn belevingswereld.  Ik heb met mijn omgeving veel over de training volgens de KindGELUK methode gesproken en het levert echt iets goeds op. Aanrader!"

Kindercoaching K, jongen 8 jaar
Ik ben bij Kindgeluk gekomen omdat ik heel graag wilde leren om minder snel boos te worden. Ook wilde ik iets aan het bonken doen wat ik al jaren elke avond en ochtend in bed deed. Ik vond het leuk bij Kindgeluk en ik vond het fijn dat Hermina mij geholpen heeft. Als papa en mama even met jou gingen praten mocht ik even met de bal spelen. Dat vond ik leuk want dat praten van jullie vind ik saai. Ik ben heel blij dat ik nu bijna niet meer hoef te bonken en nu kan ik ook makkelijker ergens logeren. Ik ben ook heel blij dat het met mijn boosheid ook heel veel beter gaat. Er zijn best veel dingen veranderd in mij en dat komt omdat je mij goed snapte. Als er nu iets gebeurd dan merk ik wel dat ik veranderd ben want ik word nu niet meer zo snel boos. Ook ben ik heel erg blij dat ik (bijna) niet meer hoef te bonken na al die jaren!!! Het maken van tekeningen vond ik leuk en ook het uitzoeken van kaartjes met gedachten. Ik vind je heel fijn en lief, omdat je bij jou heel veel kunt leren en je hebt heel veel geholpen".

Coaching F, vrouw/moeder (persoonlijk ontwikkelingstraject)
Ik heb hulp gezocht omdat het me allemaal teveel werd, een druk gezin wat ook de nodige aandacht nodig heeft. Ik vond het fijn bij Kindgeluk omdat ik mijn verhaal echt kwijt kon. Het was een leerzame ervaring en de skype gesprekken hebben mij echt mooie inzichten gegeven. Ik kies meer voor mezelf en durf nu meer nee te zeggen en pak zo meer tijd voor mezelf. Er zit veel meer rust in mij, in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik ben relaxter en mopper minder. Ik praat meer over wat me dwarszit en hou het niet allemaal meer voor mezelf. Ik ben bewuster en denk bewuster na bij wat ik zeg en doe voor mezelf en voor mijn gezin. Mijn partner ziet ook dat ik positief veranderd ben en mijn omgeving zegt ook dat ik er weer beter uit zie. Dat zie en voel ik zelf ook zo.

Ik vond het heel prettig dat je goed naar me luisterde, mij serieus nam en vragen stelde en ook concrete tips en handvatten gegeven hebt. Die hebben mij zeker veel opgeleverd. Ik vind dat jij echt heel goed een luisterend oor kunt bieden en je bezit een enorme positiviteit. Ik zou jou zeker aanbevelen bij anderen!"

Kinder- en oudercoaching N, moeder van K, 8 jaar
“We hebben contact gezocht met Kindgeluk voor onze zoon om meerdere redenen. Hij had vaak moeite met het omgaan met zijn emoties, met name boosheid. Daar kon hij moeilijk mee omgaan en bleef hij vaak in hangen. Een ander ‘ding’ was het bonken avonds en ochtends in bed, dit deed hij al vanaf dat hij 9 maanden oud is.

Hermina is een heel prettige gesprekspartner die ons meteen thuis liet voelen. Dat creëert een veilige omgeving waarin je je vertrouwd voelt en dingen durft te bespreken. En ik had ook echt het gevoel dat ze ons goed begreep. Ze luisterde goed naar ons, door de adviezen en tips bleek dat ook, die sloten goed aan op ons. Verder voelde ook onze zoon zich meteen thuis en wij ook. Dat was voor mij heel belangrijk.

Ik vond het heel fijn bij Kindgeluk. Hermina is een heel open en warme persoonlijkheid! De training heb ik echt als positief ervaren. Ze heeft ons echt heel erg geholpen. Naast de coaching voor onze zoon, heeft ze ons ook heel veel praktische tips aangereikt. Het is ook heel prettig om eens kritisch naar je eigen aandeel in het geheel te kijken.

We hebben er allemaal veel aan gehad. Voor mezelf om duidelijke grenzen aan te geven bij hem. Hij had en heeft veel meer behoefte aan duidelijkheid en structuur. We hebben ook veel bruikbare tips gekregen die ook voor onze zoon goed te begrijpen waren en waar we nu ook regelmatig gebruik van maken. Onze zoon kan nu goed met zijn emotie boosheid omgaan en ook het bonken hebben we goed aangepakt. Ik had zelf niet gedacht dat hier iets aan te doen was, maar het tegendeel bleek waar bij Kindgeluk!

Kortom: een hele positieve ervaring met Hermina/Kindgeluk, het heeft ons echt veel opgeleverd!

Kinder- en oudercoaching D, vader van S. 10 jaar
“Wij hebben als ouders hulp gezocht voor onze dochter om haar beter leren om te gaan met haar emoties en het gedrag wat ze daarbij liet zien. Ook wilden we graag handvatten hoe wij als ouders hiermee om kunnen gaan om haar beter te begrijpen. Ik heb mij vanaf het eerste moment thuis en veilig gevoeld bij Kindgeluk. Hermina is een stralende vrouw en bracht dit over op ons. Onze dochter en ook wij vonden het gelijk fijn, leuk en echt leerzaam bij Kindgeluk. Ook met een duidelijk en concreet stappenplan en met snel resultaat! Het zelfvertrouwen van onze dochter is enorm gegroeid. Onze dochter is als een lichtpuntje gaan stralen. Ze heeft meer zelfvertrouwen, is vrolijker en praat meer over wat ze fijn vindt en wat niet. In ons gezin begrijpen we elkaar nu beter en als ouders hebben we geleerd duidelijker te zijn. Er is meer rust, gezelligheid en verbinding in ons gezin.”

Kindercoaching, S. 10 jaar
“Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik snel boos werd. Ik vond het heel leuk bij Kindgeluk. We deden allerlei leuke spelletjes en ik mocht altijd een edelsteentje uitzoeken. Ik heb geleerd om minder snel boos te worden en ik ben van mijn duimen af. Ik voel me rustiger en sterker. Ook heb ik geleerd meer te overleggen met anderen en aan te geven als ik iets niet leuk of fijn vind. Ik kan nu ook dingen beter plannen. Ik doe meer dingen zelf en dat voelt goed. Hermina is super lief, aardig en leuk! Ze begrijpt mij goed. Dat merk ik aan de dingen die ze doet en hoe het voelt. Voor andere kinderen is Kindgeluk ook heel leuk omdat het gewoon super leuk is en je wordt weer heel gelukkig. Ik voel me na 4 afspraken super goed!”

Kinder- en oudercoaching D, moeder van S. 10 jaar
“Onze dochter werd ’s ochtends vaak chagrijnig wakker en ze werd snel en vaak boos. Met deze hulpvraag kwamen we bij Kindgeluk. We zijn samen met onze dochter 4 keer geweest en we hebben ook 2 oudercoaching gesprekken gehad met Hermina. Dat was heel fijn en erg leerzaam voor ons allemaal. Hermina kan goed luisteren, komt snel tot de kern zodat we mooie inzichtenhebben gekregen. Ze zet dit ook om in praktische tips en geeft concrete handvatten. We boekten mega snel resultaat.

Hermina haar werkwijze is fijn en duidelijk. Ze is een pracht mens vol passie voor kinderen. Ze voelt iedereen goed aan en heeft ons dichter bij elkaar gebracht.
Er is meer rust en verbinding in het gezin. Onze dochter is rustiger, blijer en vrolijker. Ze heeft geleerd om meer te communiceren. Ook heeft ze het duimen afgeleerd. Als ouder heb ik geleerd meer duidelijk te zijn en goed te overleggen.
We zijn Hermina erg dankbaar, onze dochter is enorm verandert, ze is weer gelukkig en wij als gezin zijn erg gegroeid! Echt een aanrader!”

Kindercoaching D, vader van dochter L. 11 jaar
“Onze dochter L. was vaak zenuwachtig en gespannen. Ze legde zichzelf continue druk op. Wij wilden haar hiermee helpen om te gaan en te kijken wat wij anders of beter kunnen doen . Daarom hebben wij L. en ons opgegeven voor een training bij Kindgeluk. De training volgens de KindGELUK methode heb ik als zeer positief en prettig ervaren. Fijne open gesprekken waar ook ruimte was voor vragen. Ook was er altijd ruimte voor uitweiding van onderwerpen en verdieping mogelijk. De praktijk straalt rust uit. We zijn 4 keer met L. samen geweest en 2 keer hebben we een ouder coachingsgesprek gehad. Dit traject heeft ons veel opgeleverd:

Leah is nu rustiger en voelt zich vrijer om te praten en zichzelf te kunnen zijn. Ze weet beter met spanningen om te gaan. Ik herken beter wanneer L. gestrest is. Ik ben me meer bewust van mijn handelen en mijn eigen rol is nu beter zichtbaar voor mij. Ook heb ik geleerd iets meer op de achtergrond te gaan zitten en weet beter hoe ik situaties kan de-escaleren. Door een keuze te maken tussen 2 topsportactiviteiten – zwemmen en judo – is er bij iedereen in het gezin meer rust en plezier gekomen. Hermina heb ik als coach heel fijn ervaren. Ze is slim, rustig, oprecht en een goede gesprekspartner. Hermina haar kracht ligt ook in het snel herkennen van de knelpunten en tijdens onze gesprekken kwamen we samen tot concrete goede  oplossingen die werken. Ook haar rust is een grote kracht. We voelen ons goed en snel begrepen door Hermina doordat ze onze gesprekken duidelijk samenvat. Hermina heeft een zeer goede klik met Leah, dat was mooi om te zien. Ik zou praktijk Kindgeluk zeker aanbevelen bij anderen, gewoon omdat het werkt!”

Kindercoaching E, moeder van L. 11 jaar
“Ik heb een gesprekje gehad met de juffen en beiden zijn erg tevreden met L haar nieuwe (werk)houding. Ze is open, enthousiast, maakt meer en echt contact met de juffen en de kinderen en L. betrekt de juffen meer in haar belevingswereld. Ook neemt ze nu meer tijd voor haar werk (onder andere Cito toetsen). Dus niet meer snel snel afmaken en op naar de volgende klus. De juffen zien ook – net als wij thuis merken – dat ze een stuk beter in haar vel zit en daardoor is ze ook met grote sprongen vooruit gegaan op school. Zo fijn!”

Gezinscoaching D. man/vader, 35 jaar
“Ik vind het heel fijn en leerzaam hier, prettig en ookIn de praktijkconfronterend voor mezelf. Het maakt me bewust, geeft me inzichten waar ik iets mee kan. Ik zie mijn dochter veranderen, het gaat zoveel beter met haar. Ze straalt weer! En dan gaat het met mij als vader ook goed”.

Coaching R. man/vader, 36 jaar
Hermina en ik hebben elkaar ontmoet op vakantie waar wij met onze gezinnen op dezelfde bestemming waren. Ik weet nog goed dat zij, op haar zo tactvolle en verbindende manier, contact maakte met een kind dat in het zwembad zat. Op die manier raakten wij aan het praten en dat was het begin van heel veel moois.

Niet alleen hebben we de hele vakantie door goede gesprekken gevoerd, maar ze maakte ook moeilijke kwesties of onduidelijkheden op een liefdevolle, maar deskundige en professionele manier tastbaar. Daarbij geholpen door haar kennis, intuïtie en haar vermogen om te voelen wat er (bij jou) speelt. De laagdrempeligheid en de openheid (“alles mag er zijn”, zegt ze dan) werkte bij mij enorm bevrijdend en heb ik als bijzonder plezierig ervaren.

Ik heb Hermina leren kennen als een wijze, empathische vrouw die vanuit liefde en verbinding contact legt en oprecht interesse toont in jou én datgene wat jou bezig houdt.

Voor veel mensen is naar een coach stappen toch altijd een beetje spannend. Dit hoeft niet. Net zoals het gebruikelijk is om in de sportwereld een coach te hebben, is het voor mij ook niet meer dan normaal om in de ‘echte wereld’ ook een coach te hebben. Iemand die er is voor je, waarbij je je veilig voelt om je kwetsbaar op te stellen en dingen te delen. Iemand waarbij je leert, je wordt uitgedaagd en die je laat inzien, laat voelen.

Hermina heeft die kennis en het vermogen! Ik weet zeker dat je je bij haar thuis voelt. Ik beveel haar daarom ook echt van harte aan.

Oudercoaching L. vrouw/moeder, 40 jaar
Met Hermina heb ik veel gesproken over onze 2 prachtige zonen en in het bijzonder over onze oudste. Bas is een heerlijk en gevoelig joch wiens pad niet geheel rimpelloos verloopt. Hij voelt zoveel om hem heen en van anderen, maar voelt zichzelf daarentegen soms helemaal niet. Daarnaast doet hij de dingen op zijn manier en in zijn eigen tempo. Geen probleem en dikke prima zou je zeggen maar helaas brengen onze maatschappij en ons onderwijssysteem druk met zich mee.

Bas is faalangstig, sociaal soms wat onhandig en tilt (zoals zijn juf laatst zo treffend formuleerde) aan de zwaarste kant van de balk. Maar wauw wat is hij creatief, heerlijk andersdenkend en empatisch.
Als ouders willen wij maar 1 ding en dat is dat Bas wordt wie hij is. Maar hoe doe je dat? Wat laat je uit vertrouwen los en wanneer zet je ondersteuning in? En welke ondersteuning dan? En wanneer is t genoeg? En welk onderwijs past het beste bij hem? En last but beslist niet least: wat spiegelt hij ons, waarop mogen wij leren? En hoe doen we het als gezin?

Hermina heeft mij geholpen bij het komen tot antwoorden en inzichten. Door open te staan en echt te luisteren, vormt ze een beeld, stelt ze vragen en geeft ze zetjes. Ook confronteert ze, maar altijd vanuit een open warm hart en integer. Daarnaast is ze zeer sensitief en intuïtief, pikt ze van alles op en durft dit uit te spreken. Dat zijn de momenten waarop ik altijd extra op let. Tot slot is ze oplossingsgericht en noem ik haar een echte ‘makelaar’, want ze weet in haar netwerk altijd de juiste matches in ondersteuning te vinden. Waardevol!

Coaching, K. vrouw, 32 jaar (persoonlijk ontwikkelingstraject)
Toen ik eind deze zomer (2017) begon met de coaching, voelde ik me een vrouw die “te veel” wou, een goede moeder zijn, een goede echtgenoot, een goede zus, vriendin, collega. Daardoor liep ik mezelf voorbij. Het voelde alsof er aan alle kanten aan mij werd getrokken. Ik wou te veel, kon geen nee zeggen en als ik dat wel deed, had ik het gevoel dat ik faalde of iemand te kort zou doen. Ik wou heel graag meer voor mezelf kiezen. Niet mezelf wegcijferen en doen wat anderen van mij willen. Ik wil doen wat mij en mijn gezinnetje gelukkig maakt.

Ik ben in september begonnen met de coaching en ik voel me nu al heel anders. Ik heb in korte tijd al grote stappen gemaakt. Ik doe nu wat ik zelf wil en wat goed is voor mijn gezin. Ook al zijn sommige veranderingen heel lastig, voor mij maar ook voor degenen die gewend zijn dat ik altijd maar doe wat er gevraagd wordt. Dit is een leerproces maar het gaat steeds beter. En de omging went er vanzelf wel aan.

Hermina heeft (en nu nog steeds) mij super geholpen. De manier van coachen is heel fijn. De skypesessies waar ze alle tijd voor uittrekt. En daarnaast de opdrachten. Hierdoor blijf je tussen de sessies in beweging. Ik vind dit heel waardevol. Ik zou geen andere coach willen en kan haar iedereen aanbevelen. Ik ben haar al heel dankbaar voor wat ik nu al heb bereikt!

Maak nu een afspraakOntvang de Gelukkig opvoeden inspiratie en tips mail!


Kindgeluk • Hermina Terpstra • Japik Hepkemawei 1 • 8915 HE Leeuwarden • 06 - 289 77 969 • info@kindgeluk.com