Klantervaringen

Op deze pagina deel ik ervaringen van klanten. 

Oudercoaching, M. moeder van K. 10 jaar
"We hebben hulp ingeschakeld omdat onze dochter erg onzeker was. Het was heel fijn bij Kindgeluk, echt een ‘huiskamergevoel’. Daarmee was het voor onze dochter en ons ook erg fijn omdat daarmee al een stuk spanning wegviel. Onze dochter staat nu veel steviger in haar schoenen en gaat uitdagingen aan. Ik pas zelf ook het geleerde toe in de praktijk en het werkt echt en daar zijn we erg blij mee. Mijn dochter laat ik bijvoorbeeld nu meer haar eigen keuzes maken. Ik vond jou een super fijne coach. Je bent eerlijk en oprecht en je spreekt heel duidelijk uit waarom je het kind iets wilt leren ook al is dat niet leuk om te horen. Daar hadden we echt iets aan. Je begreep ons goed, dat gevoel had ik vanaf dag 1. Je denkt mee, overleg en legt uit. Je hebt een hele liefdevolle uitstraling en ik zou jou zeer zeker aanbevelen bij anderen omdat je je voor 100% en met hart en ziel inzet voor ouders en kind."

Kindercoaching, K. 10 jaar

"Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik voor mezelf op wilde leren komen. Het was daar heel leuk en we deden leuke opdrachten. Ik heb ook geleerd dat als iemand iets zegt dat ik niet overal iets van hoef te zeggen. Ik mag het ook wel eens laten gaan. Ik vind Hermina heel leuk en lief. De 1e keer vond ik het spannend en dat merkte ze en toen hielp ze me. We werkten ook met leuke kaartjes en leuke spelletjes. Dat spel wat ik samen met Mem en Hermina deed vond ik heel leuk. Ik heb echt meer zelfvertrouwen gekregen en daar ben ik heel blij mee!"

Oudercoaching, M. moeder van S. 8 jaar
"Ik heb hulp ingeschakeld omdat mijn dochter regelmatig last had van woede-aanvallen, moeite met het reguleren van haar emoties en omdat ze zich niet altijd begrepen voelde. Het was een goed traject voor haar. Ze voelde zich gehoord en heeft handvatten gekregen om verder te kunnen en ze ging met veel plezier naar Kindgeluk. Het heeft ons zeker veel opgeleverd. Ze is nu meer open over wat ze voelt en wat ze wel en niet prettig vindt. Ook kan ze haar emoties nu beter onder woorden brengen. Voor mij als ouder was het een eye opener om te zien hoe onzeker ze kan zijn. Het is goed te weten dat een groot deel van haar gedrag voortkwam uit die onzekerheid. Ik als ouder heb hier nu meer aandacht voor. Mijn dochter zit nu lekkerder in haar vel. Ze heeft veel gehad aan de oefeningen en werkvormen die ze gedaan heeft. Deze laat ze regelmatig ook terugkomen wanneer ze even een keer iets lastiger momentje heeft.

Ik vond Hermina als coach prima. Ze sloot goed aan bij wat mijn dochter nodig had. Ze stelde haar op haar gemak en ze hadden blikken naar elkaar wanneer er iets was. Ik merkte dat ze elkaar goed begrepen."

Kindercoaching, S. 8 jaar
"Ik ging naar Kindgeluk omdat ik heel boos kon zijn. Het was er heel leuk en fijn. Ook de spelletjes die we deden waren leuk. Gewoon heel leuk. Ik kan nu beter vertellen hoe ik mij voel en ik word veel minder boos. Hermina vond ik heel leuk en lief en ze zei goede dingen. De thuis-opdrachten vond ik ook heel leuk om te doen. Als andere kinderen ook heel snel boos worden dan zou ik wel gaan. Omdat het daar leuk is en het kan je helpen. Ik voel mij nu veel fijner, het heeft mij goed gedaan."

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 14 oktober 2019
Maandag 14 oktober 2019 gaf ik weer de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties bij de Kinderboekwinkel De Toverlantaarn. Het was weer een hele positieve avond, echt super om mijn kennis, tips en handvatten te mogen delen. Enkele reacties van een paar deelnemers:

"Wat een waardevolle avond, als een start voor onze dochter en onszelf om hier na te leven. Hoe we elkaars emoties begrijpen, delen en gebruiken. Het stappenplan is ook echt heel waardevol. Fijne coach ben jij! Ik voel me nu dubbel. Even onder de indruk van hoe ik het nu doe maar nu ook met energie om ermee aan de slag te gaan.”
“Een leuke en leerzame avond! De tips vond ik heel waardevol en het stappenplan ook. Je bent als coach heel spontaan en laagdrempelig. Ik voel me enthousiast en zin om hiermee bezig te gaan.”
“Een avond met inzichten en het stappenplan is ook heel waardevol. Ook fijn om te merken dat we dingen ook al goed doen en waar we nog kunnen verbeteren. Ik vond jou open en positief en ik ga gevoed naar huis.”
“Heel goed om weer even na te denken over je eigen gedrag. Ik vond het heel waardevol dat je al heel jong kunt beginnen met je kind leren om gaan met emoties. Het inzicht dat begrip belangrijk is neem ik mee. Een prima workshop. Je kunt het duidelijk uitleggen en vertellen. Fijn dat je een hand-out meegeeft. Prima verzorgd! Ik ga tevreden naar huis."

Oudercoaching, E. moeder van J. 11 jaar
"De reden dat we hulp hebben gezocht heeft te maken met de zorgen over oudste zoon die erg gevoelig is en bij wie het glas eerder halfleeg is in plaats van halfvol.

Ik heb de coaching als zeer prettig ervaren. Eigenlijk wel heel bijzonder dat een goed coaching gesprek ook via Skype kan!

Het traject heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven in het gedrag van mijn kinderen en mijn eigen aandeel daarin. Ik ben me nu veel bewuster van wat ik doe en zie het positieve verschil van wat ik deed en nu doe. Hoe ik dingen formuleerde en communiceerde bijvoorbeeld had niet dat effect wat ik wilde. Nu - met de inzichten en handvatten van Hermina - doe ik dat anders en merk ik echt positief verschil. Ik vul minder in voor de kinderen en stel meer open vragen. Er is meer begrip voor elkaar in huis. Ik heb diverse aanpassingen gedaan die voor een groot effect hebben gezorgd. Ik heb ook meer zelfvertrouwen gekregen als het gaat om opvoeden. Fijn!

De gesprekken met Hermina hebben mij nieuwe handvatten geleverd waarmee ik verder kan.Je bent mijn eerste ervaring met een coach en ik vind je echt heel verfrissend. Ik houd erg van jouw manier van aanpakken. Aanpakken is niet alleen aanpakken bij jou, maar ook doorpakken. Je verwacht ook actie van de ander, want zonder actie geen resultaat. Die stok achter de deur heb ik af en toe ook nodig. Daarnaast houd ik van je energie, positiviteit en enthousiasme.

Je begreep mij goed. Je sloeg vaak de spijker op zijn kop en wist mij tot nieuwe inzichten te brengen. Jouw grote kracht vind ik dat je heel direct en confronterend bent zonder de ander het gevoel te geven dat hij/zij faalt of dat je je als ouder aangevallen voelt. Juist heel positief en open en je brengt echt ouders verder. Je helpt de ander zijn/haar gevoel van machteloosheid weer om te zetten in kracht. Ik zou jouw oudercoaching traject (via Skype) zeker van harte aanbevelen!"

Coaching, H. vrouw, 51 jaar (persoonlijk ontwikkelingstraject)
"Ik heb Hermina als coach in de arm genomen omdat ik wilde aanleren om beter mijn grenzen aan te geven en hierdoor gelukkiger te worden.
Ik vond het heel fijn bij Kindgeluk. Iedere keer weer een warm bad. Door de opdrachten ging je echt met jezelf aan de slag. Wat je ontdekte was soms confronterend, vaak juist verhelderend. Ik heb echt geleerd meer voor mezelf op te komen, mijn grenzen beter aan te geven. Hierdoor heb ik rust voor mezelf gecreëerd. Ik ben zeker ook zelfverzekerder geworden.
Ik durf en doe meer. En ik denk een stuk positiever en voel me echt gelukkiger. Hermina is echt een fijne coach. Altijd positief, meedenkend en behulpzaam. Ze begreep mij goed.Dat merkte ik aan de antwoorden die ze gaf en de voorbeelden die ze er dan bij vertelde om het te verduidelijken. Dat was heel goed en prettig. Haar positieve uitstraling vind ik haar grote kracht. En de coachtrajecten zou ik dan ook zeker bij anderen aanbevelen. Ik weet wat ik allemaal geleerd heb en dat kan ook heel waardevol zijn voor een ander. In ieder geval voor mij! Dank je wel!"

Workshop voor moeders ‘Happy Me-Time, Happy Life’ 2 oktober 2019
"Ik vond ook deze avond weer erg leuk, heel gezellig, ontspannen en heerlijke me-time met elkaar. Waardevol ook de nieuwe inzichten. Ik mag echt wat vaker bewust met mezelf bezig zijn en bij mezelf stil staan. Ik mag mijn eigen dromen en wensen najagen. Daar mag ik bewust mee omgaan. Ik vond jou Hermina zoals elke keer lief, betrokken, gezellig en zorgzaam. En ook actief meedenkend en passievol. Een fijne avond met mooie verhalen en begrip. Ik kan hier mezelf echt zijn zonder oordeel. Een uitstekende workshop!"

Oudercoaching, J, moeder van T, 11 jaar
“Onze zoon zat niet goed in zijn vel. Hij moest vaak en snel huilen. Hij communiceerde weinig met ons en werd buitengesloten/gepest op school.

Ik vond het traject best pittig. Ik ben me veel meer bewust geworden van kinderen en hun emoties, zoals boosheid, verdriet en angsten. Ik probeer hier thuis nu ook veel meer aandacht aan te besteden. Het traject bij Kindgeluk heeft ons veel opgeleverd namelijk een zoon die beter in zijn vel zit. En ik weet zelf beter hoe ik e.e.a. bespreekbaar kan maken en hoe om te gaan met bepaalde situaties. Ik luister nu zonder direct met oplossingen te komen. Ik was best verdrietig aan het begin. Onze zoon zo te zien vond ik pittig. Ook het gesprek met zijn meester vond ik heftig. Ik ben nu echt meer ontspannen en hij laat gelukkig nu meer van zich horen.

Ik vond jou als coach prettig om naar te luisteren. Je was altijd heel empathisch en geduldig. Je kunt goed woorden geven aan emoties, gevoelens en situaties. Ook heb je leuke en creatieve oplossingen.

Ik vind jouw grote kracht dat je heel goed visueel kunt uitleggen zodat het echt begrepen word. De materialen die je inzet zoals poppetjes, autootjes of steentjes maakten het echt duidelijk. T komt nog vaak met voorbeelden aan die jij hebt uitgelegd, wat mij dan ook weer helpt.

Ik zou jouw coachtrajecten zeker aanbevelen bij anderen. Het heeft ons veel inzichten gegeven die we zelf niet zagen. En ook handvatten hoe we bepaalde situaties aan konden pakken en benaderen. Het werkte! En door zelf thuis ook aantekeningen te maken, ga je zelf ook heel bewust aan de slag. Dit was heel verhelderend over hoe je zelf dingen aanpakt. En hoe dit door anderen wordt benaderd. Fijn!"

Kindercoaching, T, 11 jaar
“Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik eerst gepest werd en ik had weinig zelfvertrouwen. Het was leuk bij Kindgeluk. De oefeningen en spelletjes die we deden vond ik leuk en ook het kwartetspel vond ik leuk.

Ik heb geleerd om mijn zelfvertrouwen te vergroten. Ik durf en doe nu meer en kom beter voor mezelf op. Ik vond je een goeie coach omdat je mij goed begreep. Je herhaalde wat ik had gezegd in je eigen woorden waardoor ik wist dat je mij begreep. Ik vond de opdracht die ik met mijn gezin heb gedaan leuk omdat we samen helpende gedachtes hebben opgeschreven. Kindgeluk is ook goed voor andere kinderen omdat je bij jou je zelfvertrouwen kunt laten groeien. Ik voel me nu echt meer zelfverzekerd, positiever en met meer zelfvertrouwen."

Oudercoaching, R.J., vader van T, 11 jaar
“De reden dat we hulp hebben gezocht is om het zelfvertrouwen van onze zoon te vergroten. Hij had last van pestgedrag op school, bij het sporten en hij had niet echt vrienden. Ik vond het bij Kindgeluk heel open en betrokken. Ik heb zelf als vader voornamelijk vanaf de zijlijn meegedaan maar gedurende afgelopen periode heb ik zeker een groeiende T gezien. Hij zit nu een stuk beter in zijn vel. Fijn om te zien, ook dat hij nu zijn mening deelt. Hij laat nu meer van zich afglijden. Zelf heb ik geleerd meer geduld te hebben en me meer te verplaatsen in mijn zoon. We zijn trots op T. Hij heeft ook geleerd meer over zijn gevoel en zichzelf te praten. Wat ik zelf nu anders probeer te doen is meer tijd te nemen en me te verplaatsen in hem.

Ik heb jou als coach heel prettig ervaren, tijdens de gesprekken waar ik wel bij was. Je communiceert open en eerlijk en weet dingen goed onder woorden te brengen. Je begreep ons goed. Je kon goed verwoorden wat wij zeiden waardoor ik merkte je dat mij en ons begreep. Je positivisme vind ik jouw grote kracht. Ik zou de coachtrajecten zeker aanbevelen. Communicatie verloopt goed en ik heb een mooi resultaat gezien bij onze zoon. Aanrader? Een volmondig Ja!"

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 25 september 2019
Maandag 25 september gaf ik weer de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties in mijn praktijk. Het was weer een hele positieve avond, echt super om mijn kennis, tips en handvatten te mogen delen. Enkele reacties van een paar deelnemers:
"Ik vond de stappen die kinderen te leren hebben in het omgaan met emoties heel waardevol. Jij was heel betrokken en heel mooi dat je ook van uit je eigen ervaring vertelt. Ik ga positief gestemd naar huis.”

“Waardevol, ook de handreikingen om goed naar de emoties te kijken. Belangrijk inzicht voor mezelf mbt emoties: Nog beter herkennen en tijd nemen en maken ook om deze te bespreken. Ik ben enthousiast en hoopvol. Zin om ermee aan de slag te gaan.”

“Een leerzame avond!, de 4 stappen die kinderen te leren hebben mbt emoties vond ik heel waardevol. Inzicht dat boos zijn ook een functie heeft vond ik heel waardevol. Je bent heel betrokken en vol met fijne praktische voorbeelden die het verhelderend maken ook. Ik voel me erg goed en energiek, zin om ermee aan de slag te gaan!”

“Wat een leuke en leerzame avond! Waardevol ook. Dat er achter brutaal gedrag een of meerdere emoties zitten was een belangrijk inzicht voor mij. Ook dat alle emoties nodig zijn. Ik vond jou als coach super leuk, oprecht en enthousiast. Nu moe en blij met alle informatie en fijn de hand-out om alles rustig samen na te lezen en thuis te delen."

“Wat een plezierige avond en waardevol met mooie persoonlijke inzichten waar ik mee aan de slag kan. Je bent als coach erg aardig en rustgevend. Ik voel me nu moe en zeker ook heel voldaan."

“Ik vond de avond heel leuk, makkelijke taal en geen moeilijke termen. Begrijpbaar en praktisch, fijn! Ik vond het gedeelte over emoties van je kind opmerken heel waardevol. Het inzicht om ‘maar’ te schrappen uit mijn woordenboek neem ik ook mee naar huis 😉. Je bent heerlijk duidelijk in je uitleg, prettig!"

“Deze avond was heel prettig en in een veilige omgeving. Duidelijk verhaal met tussentijds mogelijkheid voor interactie. Heel waardevol vond ik het 4 stappenplan welke kinderen te leren hebben omtrent emoties. Mooie inzichten: kijken naar je kind, vooral niet boos worden. De emoties zien en daarbij ook wel een grens aangeven in het gedrag. Ik vond jou heel enthousiast, duidelijk en oplossingsgericht. Ik voel me nu goed en rustig. Ik ga er zeker mee aan de slag de komende tijd!"

Kindercoaching, R, 9 jaar
“Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik veel te vaak boos werd en dat mama, papa en mijn broer mij ook graag wilden helpen daarmee. Ik had niet altijd zin om te gaan maar ik vond het wel heel leuk. Het allerleukste vond ik het masseren en de opdrachten met tekenen enzo. Ik heb geleerd hoe ik op een goede manier boos kan zijn. Dat ik rustig en duidelijk mag zeggen wat ik niet leuk en fijn vind, bijvoorbeeld tegen mama, papa, mijn broer en ook tegen vrienden. Ik vond jou als coach heel leuk. Je was behulpzaam, aardig en lief. Je hebt me goed geholpen. Je luistert goed. Ik vond de opdracht van de tornado heel leuk om te doen en ook de opdracht van de landen. Andere kinderen kunnen ook wel komen hier omdat het hun misschien ook wel kan helpen. Ik voel me nu meestal heel goed gelukkig.”

Oudercoaching, H. moeder van R. 9 jaar
“De reden dat we hulp hebben gezocht voor onze zoon en onszelf is omdat er onrust en onmacht was bij ons. We waren als ouders handelingsverlegen. We wisten niet zo goed wat en hoe we het konden aanpakken als onze zoon zijn extreme frustratie en boosheid uitte.

Ik vond het mooi om te zien dat de klik tussen jou en hem er gelijk was tijdens het kennismakingsgesprek. Dat was voor mij als moeder erg fijn om te ervaren en de beslissing om te starten met dit traject was daardoor niet lastig. Ik had zelf ietsje meer tijd nodig om mijn eigen muurtje af te breken. We hebben goede stappen vooruit gemaakt. De zomervakantie die er tussen zat was iets minder prettig omdat dan het ritme thuis anders is. We hebben ons wel aan alle handvatten en tips gehouden alleen merkten we dat we in die weken toch iets achteruit gegaan ten opzichte van voor de zomervakantie. Het duurde eventjes voordat we dat weer ingehaald hadden. Dat kwam mede ook doordat wij als ouder niet op 1 lijn zaten.

We hebben mooie stappen vooruit gemaakt. Ik heb zelf het idee dat we er nog niet zijn en dat onze zoon nog wat in zich heeft wat niet goed verwerkt is. Misschien vanuit de zwangerschap en/of de start van zijn leven. We zijn als ouders aan het bespreken wie we daar nog voor kunnen vragen om dat te achterhalen. Wanneer dat “opgelost/verwerkt” is, dan kan hij hopelijk nog gelukkiger zijn en door jouw hulp kunnen we dan nog meer bereiken dan we al hebben gedaan. Het traject bij jou heeft ons zeker wat opgeleverd.

We hebben door de coaching veel meer rust gekregen. Ik heb geleerd hem eerst meer gehoor te geven. Echt laten weten dat je hebt geluisterd door zijn gevoel te bevestigen en door vooral ook de positieve momenten te benoemen. Ik heb meer rust richting onze zoon ten opzichte van de start van het traject. Het schakelen bij hem gaat daardoor beter en sneller bij veranderingen.

Ik vond jou als coach lief, begripvol, betrouwbaar. Je kunt goed luisteren. Je bent duidelijk en goed in het spiegelen van gedrag. Je begreep mij goed door serieus naar mij te luisteren en op basis daarvan tips te geven. Ik vind het mooi hoe jij de mensen serieus neemt en je hebt echt engelengeduld. Ik zou jou coachtrajecten zeker bij anderen aanbevelen want je kan van jou veel leren op pedagogisch gebied en alle tips en trucs die jij geeft zijn fijn!”

Oudercoaching, A. vader van R. 9 jaar
“De reden dat we hulp hebben gezocht is omdat we het probleem niet zelf konden oplossen en we als ouders handvatten wilden om onze zoon te kunnen helpen zich verder te ontwikkelen. Daarbij wilden we het voor ons als gezin ook leuker. Ik heb elke afspraak wel als een stap gezien, door een eigen persoonlijke ervaring uit het verleden. Dit heeft met mijn eigen zelfbeeld te maken dus zo nu en dan was het ook confronterend wat niet geheel als een verrassing kwam. Het heeft ons zeker wat opgeleverd. Door onze zoon er veel aan te herinneren hoe het anders kan weet hij precies hoe het werkt. Wanneer we de touwtjes laten vieren dan vervallen hij en ik hierdoor snel in het oude. Het kost mij als vader veel bewustwording, tijd en concentratie om hiervoor de betreffende aandacht aan mijn zoon te geven. Als ik zie waar we vandaan komen dan zie ik wel verbetering. Ikzelf zal hier heel bewust mee om moeten blijven gaan. Door het aangeven van de problematiek door ons en waar het vandaan komt is het niet vreemd dat onze zoon hier last van heeft. Je begrijpt mij heel goed en durft me daarop ook aan te spreken. Je hebt kennis van aanpakken en je kunt goed vragen stelen waar je eigenlijk het antwoord al van weet maar waarop je het antwoord van ons zelf wilt horen. Je bent ook rustgevend. Ik zou jou zeker aanbevelen vanwege de juiste aanpak en gezien hetgeen we hebben bereikt samen.”

Workshop voor moeders ‘Happy Me-Time, Happy Life’ 12 september 2019
Enkele reacties:
“Wat een fijne ontspannen me-time avond! Ik vond het maken van een moodboard heel leuk en waardevol! Wat in mijn hoofd zit aan dromen, wensen, verlangens en doelen vormgeven, te delen en actie te ondernemen. Mooie inzichten opgedaan zoals dat het goed is om stil te staan bij mijn verschillende rollen en wat ik ermee wil en daar ook daadwerkelijk iets mee te doen zodat het niet alleen in mijn hoofd blijft. Hermina je bent heel prettig in het geven van feedback en het sparren. En je bent enthousiast, warm en veilig. Het was weer een uitstekende workshop!”

”Wat een fijne en relaxte avond! Het was goed en waardevol om ‘stil te staan’ en bewust bezig te zijn met mezelf, mijn rollen, mijn leven en mijn wensen en doelen. Het visueel maken (moodboard) helpt. Bewust doelen stellen en uitwerken. Hermina je bent een fijne en relaxte coach!”

”Je krijgt energie van deze workshop! Want je krijgt er echt energie van om met je wensen en doelen bezig te zijn. Het was ook heel gezellig en gaf rust. Fijn! Mijn eigen inzicht is dat ik het kleiner mag maken. Deze ‘neem’ ik mee naar huis en mijn eigen moodboard ook natuurlijk. Ik vond jou Hermina relaxt en met een duidelijke uitleg. Een geslaagde workshop!"

Kindercoaching, W. 9 jaar
“Ik ging naar Kindgeluk omdat ik heel vaak boos was. Ik vond het heel leuk. Alles was wel leuk, ook de blokken, de spelletjes met kaartjes en Playmobil. Ik heb geleerd om niet meer zo snel en zo heel erg boos te worden en juist rustig te blijven. Ik vond jou heel leuk en je doet het heel goed”

Oudercoaching, H. moeder van W. 9 jaar
“We hebben hulp gezocht voor onze zoon omdat hij de dingen niet goed een plek kon geven en omdat hij heel vaak boos was. W. vond het heel fijn hier en wij ook. Wij hebben ook veel tips gekregen die goed hebben geholpen. Er is nu veel meer rust. W. is niet zo vaak en heftig boos meer. Het heeft mij ook rust gegeven. Hij verteld ons de dingen nu gelijk als hij thuis komt en propt de propt de dingen niet meer op. Jij bent echt een super coach. Je doet het geweldig. W. voelde zich vanaf het eerste moment erg op zijn gemak. Je begreep hem en ons goed. Je luisterde goed en je vroeg ook door. Je hebt veel geduld. Ik zou jou zeker bij anderen aanraden!”

3-delige workshop SOS Kinderen en Emoties 20 juni, 26 juni en 3 juli
“Wat een waardevolle inzichten deze 3-delige workshops! Emoties mogen er zijn en betekenen iets. Fijn om zoveel tips en concrete handvatten te krijgen. Het heeft me als moeder veel mooie inzichten en begrip naar mijn kinderen gebracht en positiviteit. Ik heb het als zeer prettig ervaren en wil het iedere ouder aanraden (dat heb ik ook al gedaan). Het is een cadeau voor jezelf en je gezin.  Ik voel me sterker, positiever en rustiger. Als coach ben jij ontzettend lief, betrokken en respectvol. Je leeft vanuit vertrouwen, verbinding en positiviteit en dat maakt je een mooi mens.”

“Wat een fijne en leerzame avonden! Fijne tips en ook de verhalen van de andere deelnemers vond ik leerzaam. Er is zoveel te leren en zo leuk! Ik heb gemerkt dat ik met jouw tips en handvatten zeker wat kan. Je bent betrokken, duidelijk, eerlijk en gezellig. Andere ouders zou ik het ook zeker aanbevelen omdat iedere ouder zich in de verhalen en situaties zich zullen herkennen. Je geeft op een ongedwongen, open en eerlijke manier je advies/mening/hulp. Heel fijn!”

“Ik heb deze 3-delige workshop als heel fijn ervaren. Ook het inzicht dat kinderen zoveel te leren hebben en dat emoties daarbij helpend zijn. De ‘negatieve’ emoties zijn een leerweg. Het gaat er ook om hoe jij als ouder je kind hierbij helpt. Ook het persoonlijke inzicht dat ik graag controle wil hebben is waardevol. Ik ben bewuster. Ik vind jou als coach vrolijk, gepassioneerd en kundig. Je workshops geven echt inzicht en je krijgt veel tips en concrete handvatten voor thuis.”

“Alle 3 avonden waren zo waardevol. Ik heb zoveel handvatten gekregen en hierdoor zelf ook meer geduld gekregen. En het heeft me ook opgeleverd dat ik met een andere bril heb leren kijken naar mijn kinderen. Veel meer begrip tonen en geduldiger blijven en ik zie en merk echt het effect en het positieve verschil in huis. Voor de start zat ik met mijn handen in het haar en wist ik niet meer hoe ik met bepaalde gevoelens van de jongens om moet gaan. Nu voel ik me echt sterker en iets meer zelfverzekerd ook en begin ik me steeds meer te beseffen dat ik het kan. Als coach ben je geweldig en positief. Al het geduld wat je hebt en het begrip dat je toont. Zo waardevol! Ik zou deze workshop absoluut aanbevelen. De handvatten, tips en trucs die jij geeft en het begrip die je toont gun ik iedereen. Wat was dit een goede zet om te doen!”

Coaching, N. vrouw, 39 jaar (Oudercoaching / Persoonlijk ontwikkelingstraject)
"Ik heb een coach gezocht om meer inzicht te krijgen in mezelf omdat ik weet dat het goed is om zo nu en dan eens kritisch naar jezelf te kijken en op basis daarvan proberen dingen anders aan te pakken. Dat is zeker gelukt bij Kindgeluk!

Ik vond het heel prettig. Hermina is een erg fijne gesprekspartner en ze heeft me echt goede inzichten gegeven. Ik heb vooral veel gehad aan het leren anders denken. Het leren omzetten van negatieve gedachtes naar positieve(re) gedachtes. Door ook goed naar mezelf te kijken, heb ik ook geleerd meer voor mezelf te kiezen. Hermina luistert erg goed, dat merkte ik heel duidelijk door de feedback die ze gaf. Ze is open, en komt mijn fijne praktische voorbeelden en ze geeft ook op een positieve manier (negatieve) feedback. Dus zonder oordeel. Ik zou Kindgeluk zeker aanbevelen – dat heb ik ook al gedaan  – omdat ze veel kennis heeft en ook heel prettig is in de omgang. Ik voel me fijn bij haar en ik ben blij met wat ik heb geleerd en de dingen die ik nu anders doe. Dat brengt mij veel!"

Workshop SOS Kinderen en Emoties bang/angsten en zelfvertrouwen 26 juni 2019
"Deze 2e avond was ook waardevol en diepgang. Wederom weer inzichten over en voor mezelf ook over mijn ‘controle’ gevoel en hoe kan ik omgaan met angst. Je bent heel betrokken en meedenkend. Moe en voldaan huiswaarts"

"Weer een mooie avond met inzichten waar ik anders niet over had nagedacht. Mooie bewustwording over hoe je anders met angst om kan gaan. Als coach was je wederom weer zo begripvol, vol enthousiasme en zo positief. Weer met handvatten naar huis, dank daarvoor!

"Een waardevolle avond met ruimte voor persoonlijke gesprekken. Mooie positieve handvatten, deze neem ik mee naar huis."

"️Wederom een fijne informatieve avond met veel tips en mooie gesprekken. Ik vind dat jij het als coach goed doet. Je geeft goede voorbeelden. Je bent eerlijk en echt liefde voor je vak. Alle informatie en tips vond ik waardevol en leerzaam.

Coaching, M. vrouw, 39 jaar (persoonlijk ontwikkelingstraject)
"Ik werkte in een functie en bij een organisatie die niet bij mij pasten. Ik heb besloten te stoppen met de betreffende functie. In de rust die dit gaf, kwamen allerlei gevoelens los: gevoelens van mislukking, schaamte, onzekerheid en verdriet. Maar ook waren er opluchting en rust, het gevoel voor het eerst in lange tijd weer ‘open’ vooruit te kunnen kijken naar een nieuw begin / een ander pad. Omdat de eerst genoemde gevoelens overheersten, maar ik dit wél wilde veranderen, heb ik besloten hulp te zoeken bij Kindgeluk. Dit om te proberen helderheid te scheppen in mijn situatie en vanuit een positievere houding t.o.v. mijzelf en de toekomst verder te kunnen.
Ik heb het traject als erg prettig ervaren. Als persoon heb ik een echte klik met Hermina, hetgeen erg waardevol is wanneer je werkt met een coach. Het Kindgeluk ‘kantoor’ vond ik een lichte, vrolijke en prettige ruimte om te zijn en praten. Veilig en gezellig met een kopje thee en iets lekkers. Daarnaast is de Kindgeluk methode naar mijn beleving een heel prettige, actieve vorm om bepaalde patronen te herkennen en om gedachten en gevoelens om te vormen. Dit zorgt er geleidelijk voor dat je als vanzelf met een positievere kijk en vanuit positievere gedachten naar situaties kijkt. In mijn geval voel ik mij hierdoor rustiger, positiever en meer vol van vertrouwen. Zo fijn! Het is een weg met ups en downs en bij tegenslagen is het soms echt wel even lastig om dit vast te houden. Maar de adviezen helpen om piekergedrag sneller te stoppen, te kijken naar wat je wél kunt veranderen en hierin acties te ondernemen. Ik ben heel blij dat ik dit traject heb doorlopen.
De intensieve start van het traject, de concrete oefeningen en de zelfreflectie hebben geholpen om open en zonder oordeel naar mijzelf, mijn talenten en mijn levensverhaal te kijken. Dit maakt dat ik positiever in het leven sta met minder oordeel naar en over mijzelf. Ik merk dat ik nu leef en keuzes maak vanuit veel meer (zelf)vertrouwen en positiviteit naar mijzelf toe. Ik sta veel meer los van de visie en het (mogelijk) ‘oordeel’ van anderen. Ik ben me bewust van de indeling van mijn leven, wat mij energie geeft en wat/wie energie vragen en maar hier keuzes in die voor mij goed voelen. Er is nog genoeg te ‘doen’ en leren, maar ik vertrouw erop dat het mij gaat lukken hierin mijn weg te vinden omdat er iets is veranderd in de basis van mijn denken en persoonlijkheid. Ik accepteer mijzelf en wil vanuit mijn eigen talenten mijn leven vormgeven, met genoeg ruimte voor mijzelf naast mijn toekomstige werk: dit is iets dat ik nodig heb en dat mij energie geeft. Ik ben gestopt om mijzelf constant te vergelijken met anderen, wat ook een enorm verschil maakt. Ik ben ik, ik doe dingen op mijn manier, ik ben super zoals ik ben en stap voor stap gaat het mij lukken mijn leven vorm te geven op de manier die bij mij past, met degenen die ik liefheb om mij heen. Ik kom er wel!
Hermina, ik vind je een enorm open, enthousiast en positief persoon. Je luistert goed, en je manier van communiceren vind ik zeer prettig. Dat was al vanaf het eerste belmomentje het geval. Je bent betrokken, ‘echt’ en ik voelde mij als cliënt bij jou altijd vertrouwd en gerespecteerd. Dit respect en vertrouwen vormen een perfecte basis om feedback en advies geven. Je kunt zo enorm goed helpen om inzicht te krijgen in iemands persoonlijkheid, gedachten, ervaringen en in hoe deze invloed hebben op het gevoel en gedrag van de cliënt. Als ik door mijn persoonlijke omstandigheden even in een dipje zat, was er ook altijd de mogelijkheid om daarover even mijn hart te luchten, dat vond ik heel fijn. Ik kom altijd vrolijk en positief bij de coaching vandaan! Ik had het idee dat je me goed begreep. Ik hoefde iets nooit meerdere malen uit te leggen of te verhelderen. Je luistert goed en mocht iets niet duidelijk zijn bij je, vraag je door. Je vat samen en toetst in de gesprekken ook bij de cliënt jouw interpretatie van het verhaal klopt. Je grote kracht is je enthousiasme, je openheid en je talent om mensen aan te voelen. Gesprekstechnieken en psychologische methodieken zijn aan te leren, maar een persoonlijkheid breng je zelf mee. Ik denk dat jij de perfecte persoonlijkheid hebt om als coach te werken. Daarbij straal je ook uit hoeveel plezier je hier zelf in hebt. Voor mij maakte dit de gesprekken bijzonder en extra waardevol! Om bovengenoemde redenen zou ik je trajecten zeker bij anderen aanbevelen!"

Workshop SOS Kinderen en Emoties Boosheid 20 juni 2019
"Een fijne avond met volop ruimte om je eigen ervaringen te delen en daarvoor ook gelijk concrete tips en handvatten te krijgen. Je bent betrokken en dat voelt heel prettig. Positief gevoel!"

"Verhelderend en waardevol! Als coach ben je positief behulpzaam coachend! Nu moe van alles en heel voldaan!" 

"Yes, veel handvatten. Waardevol vond ik ook alle informatie en de openheid van iedereen. Je geeft de workshop prettig, open en enthousiast. Het voelt goed om begrip en handvatten te krijgen."

"️Wat een waardevolle avond met veel tips. Fijn dat je zo luistert naar ons en begrip toont. Ik voelde me echt gehoord en krijg hier positieve energie van en wil er gauw mee aan de slag thuis." 

Oudercoaching, M, vader van L, 5 jaar
"Wij hebben hulp gezocht bij Kindgeluk om te leren hoe we met de frustratie en boosheid van onze dochter om konden gaan. Ik heb Hermina ervaren als rustig en duidelijk. Leerzaam voor de kinderen en ons. Tijdens de oudercoaching hebben wij geleerd hoe we op de juiste manier konden communiceren naar onze dochter. Dit hebben we snel opgepakt. We hebben veel punten besproken en behandeld waardoor er in huis meer begrip en rust is gekomen. Rustig blijven luisteren en het is belangrijk om ook consequent te zijn. Onze dochter heeft geleerd dat nee nee is en dat ze zeker frustratie en boosheid mag tonen. De verwerking en er mee omgaan is daarom nu ook vele malen sneller omdat ze nu door heeft wat een uiting betekent. Ik vond jou als coach prettig, toegankelijk en duidelijk. Alle vragen die we stelden pakte je goed op. Je kunt dingen prettig duidelijk maken en de rust die je uitstraalt is fijn."

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 8 mei 2019
Woensdagavond 8 mei gaf ik weer de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties in mijn praktijk. Het was weer een hele positieve avond, echt super om mijn kennis, tips en handvatten te mogen delen.

Enkele reacties van een paar deelnemers:
”Wat een fijne avond, met heerlijke eye openers. De informatie en tips vond ik heel waardevol”

”Ik vond de avond heel positief en leerzaam. En de tips hoe je het beste kunt reageren vond ik heel waardevol. De handvatten die je vanavond vertelde, daar word ik blij van en kan ik wat mee.”

”Een hele interessante avond! Wat is het waardevol om met begrip met onze emoties om te gaan, mooi inzicht!”

Oudercoaching, P, moeder van D, 11 jaar
"We hebben hulp voor onze zoon gezocht omdat hij erg angstig was voor dingen en snel boos werd. Hij vond veel dingen spannend en eng. Hierdoor werden wij als ouders vaak beperkt in onze vrijheid. Ook hadden we vaak onderbroken nachten.Dit zorgde voor onrust in ons gezin en onze relatie.

Ik voelde me vertrouwd bij Hermina, ondanks dat we elkaar eerst nog niet kenden. De afspraken vond ik heel soms ook wel een beetje confronterend want het gaat niet alleen om je kind. Onze zoon heeft vanaf de 1e afspraak gelijk enorme stappen gemaakt. Dit maakt mij heel trots en geeft veel vertrouwen. Ik voel mezelf soms nog wat onzeker, mijn zoon durft en doet nu van alles, ook alleen. Ik vond Hermina een lieve en duidelijke coach. Ze begreep D. en ons erg goed. Ze had snel door hoe e.e.a. zat waardoor we ook gelijk stappen hebben gemaakt. Je hebt een enorme passie voor je vak en door je kennis en vaardigheden in combinatie met je enthousiasme help je mensen enorm, heel positief. Ik zou jouw coachtrajecten dan ook  zeker bij anderen aanbevelen. Ik zag meteen vooruitgang. Het werkt en dat zien en merken we aan alles  bij D. en ook als gezin samen."

Oudercoaching, D, vader van D, 11 jaar
"We zijn naar Kindgeluk gegaan zodat D. meer zelfvertrouwen zou krijgen. Minder angstig en boos en meer durven en doen. Hij vond heel veel dingen spannend en eng. Bij Kindgeluk vond ik het fijn. Een leuke gezellige sfeer. Open. Een goed traject met goede resultaten. D. durft nu meer dingen te ondernemen, individueel en samen. Als ouder heb ik ook bepaalde bewustwordingen en inzichten opgedaan voor mezelf. En ook handvatten hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan. Er is nu meer rust thuis. Ik vind Hermina een goede begripvolle coach, vakkundig! Ik had het idee dat ze ons goed begreep. Dat merkte ik door de terugkoppelingen die ze gaf in het gesprek. Je herkende de situaties in de gesprekken met ons en als ouders kregen we inzichten en handvatten. Ik vind je erg spontaan, open en je kunt erg goed luisteren en hebt een snelle en goede oriëntatie van de situaties. Kortom: een hele goede ervaring, de trajecten zijn zeker aan te raden!"

Kindercoaching, D, 11 jaar
"Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik heel veel dingen eng vond en ik werd heel snel boos. Ik vond het erg leuk bij Kindgeluk. Vooral het schatgraven spel. Ik heb veel geleerd. Ik reageer nu rustiger. Ik zeg nu wat ik wil of wat ik vind. En enge dingen probeer ik nu wel en daardoor vind ik het daarna minder eng. Ik vind Hermina erg aardig. Ze luisterde goed naar mij en ze hielp mij om de dingen die ik lastig vond toch te proberen.  Ik vond de opdrachten erg leuk, ook die van ‘dichterbij laten komen’ en de opdracht toen ik op de bank mocht staan. Voor andere kinderen is dit ook leuk en fijn. Want het gaat met mij nu echt heel veel beter. Ik voel me nu heel goed en blij. Ik durf meer. En ik ben niet zo snel meer boos."

Oudercoaching, J, vader van H, 6 jaar
"Onze zoon was onzeker, soms wat depri ook. Hangerig en voelde zich soms alleen. Hij durfde niet zoveel, bijv. fietsen en bij anderen spelen.

In de afspraken was er snel verbetering merkbaar. Dat was fijn. Onze zoon heeft geleerd dat regels ook in zijn voordeel kunnen werken en niet alleen negatief zijn. Regels en duidelijkheid in het opvoeden maken wel een verschil. We zijn als gezin ook meer in control en dat voelt ook erg prettig. Je was als coach rustig en duidelijk, met hele fijn concrete handvatten. Je begreep ons heel goed. Het leek bijna of je hem kende. Door een paar simpele omschrijvingen van ons had je gelijk een beeld en ‘spot on’ waren je tips en handvatten. Ik zou oudercoaching zeker aanbevelen. Grote opbrengt met weinig bezoeken, daarna kun je zelf verder. Heel fijn en prettig!"

Oudercoaching, S, moeder van H, 6 jaar
"We hebben voor onze zoon hulp gezocht omdat hij niet lekker in zijn vel zat. Hij was snel verdrietig en erg onzeker. Ik vond het heel fijn om met je te sparren en super ook de vele praktische tips. Ik heb geleerd hoe we hem beter kunnen motiveren. Ook dat we duidelijker mochten zijn in wat de regels zijn. H. voelt zich duidelijker beter hierdoor. Hij is vrolijker en doet meer uit zichtzelf (initiatief tot spelen) en is positiever.

Je luistert goed als coach en geeft goede praktische handvatten. Je begreep ons goed en snel waardoor we snel de juiste tips kregen waarmee we gelijk aan de slag konden en direct resultaten boekten. Ik vind dat je snel kon toespitsen op wat het ‘probleem’ is. Ik zou je coachtrajecten zeker aanbevelen want naast je deskundigheid ben je ook erg enthousiast en betrokken."

Oudercoaching, J, moeder van L, 9 jaar
"We hebben hulp ingeschakeld omdat we merkten dat onze dochter in bepaalde situaties het moeilijk vond om voor zichzelf op te komen. Ook had ze regelmatig last van piekergedrag. Ze was gauw angstig en bezorgd wat ook bij mij zelf gauw het geval was. Dat heb ik ook weer uit mijn eigen opvoeding e.d.

We hadden meteen een hele goede klik met elkaar en je begreep haar heel snel. Het was voor ons ook leerzaam:  hoe kunnen we haar (nog) beter ondersteunen? Hiervoor hebben we veel tools gekregen die werkten en waar we echt mee verder kunnen. Voor mezelf heeft het ook veel opgeleverd, mooie inzichten: Pas op met please gedrag (voor haar en voor mezelf), Niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen opvoeden. Laat haar zelf ook keuzes maken en ook dat je kind je spiegelt, dus zorg ook goed voor jezelf!

Ik vond jou echt een super goede coach. Je werkt heel oplossingsgericht, bent erg betrokken en weet precies waar je het over hebt. Je leest je echt in, en ook mooi dat je met onze input vaak oefeningen ging doen met haar. Dat werkte echt,  daar leerde ze veel van. Je hebt ons als ouders ook echt geholpen want je merkte al snel dat wij ook een steuntje in de rug nodig hadden en die heb je ook heel fijn gegeven met diverse inzichten, concrete tips en handvatten. Je positiviteit, humor en tomeloze energie maken je een goede ondersteunende coach. Ook leuk je gesproken berichtjes via de app, super leuk!

Ik zou de coaching dan ook zeker bij anderen aanbevelen. Je passie voor je vak straalt er van af. Je geeft je voor de volle 100%!”

3-delige workshop SOS Kinderen en Emoties Maart 2019
"Ik heb deze 3-delige workshop als heel waardevol ervaren. Veel informatie en handvatten gekregen en nu ga ik verder met het eigen maken. Ik ben me meer bewust en dat is helpend. Ik luister en kijk nu meer naar mijn kinderen, naar wat ze nodig hebben. Ik vind je als coach duidelijk, eerlijk, oprecht en vol passie. Ik zou deze workshop zeker aanrader en merk ook dat je vaak genoemd wordt. Je bestaat en wordt gezien. Geen tips van mij, een uitstekende workshop, vooral zo doorgaan!"

"Wat een fijne workshop zeg! Positief, gezellig en leerzaam. Ik vond zowel de workshop zelf als ok de groep waardevol. Ik weet dat ik nu fouten mag en kan maken. Ik ben er blanco ingestapt en het heeft mij een heel positief gevoel opgeleverd. Ik ben begonnen met kleine stapjes en probeer ook echt ‘rustiger’ te blijven. Het levert mij een fijner en rustiger gevoel op. Je bent als coach fijn, positief, rustig, prettig, duidelijk en echt jezelf. Ik zou deze workshop zeker aanbevelen omdat ik het gevoel heb dat ik er echt wat mee kan en jij een fijne, positieve coach bent. Geen tips, ga zo door, mooi mens!"

"Wat een leuke, inspirerende waardevolle workshop met veel praktische tips ook. Fijn om me te verdiepen in de inhoud en bewust aandacht voor te hebben. Ik ben geïnspireerd en ook om er verder mee aan de slag te gaan. Je bent een top coach, helder, relaxed en je geeft leuke en goede praktische tips waar je mee aan de slag kunt. Mooi ook dat je deelt uit eigen ervaring als moeder en als coach. Ik zou deze workshop zeker aanbevelen. Het creëert  bewustzijn en je kennis wordt vergroot. Dit zorgt voor beweging. Het is leerzaam en fijn voor je kinderen en je gezin. Verder geen tips, een uitstekende workshop. Ik vond de doe-dingen ook heel leuk tijdens de avonden. Lekker zo doorgaan, dit is helemaal jouw ding!"

"Het waren drie fijne avonden. Ik maak nu bewuster keuzes in wat ik aandacht geef. Ik voel zelf ook meer fundament. Ik heb meer vertrouwen. Je bent als coach helpend, duidelijk, steunend en met een goede dosis humor. Ik zou deze workshop absoluut bij anderen aanbevelen omdat het zo belangrijk is om handvatten te hebben en bij te dragen aan de basis van kinderen. Ook als ouder naar je eigen houding kunnen kijken zonder veroordeling. In korte tijd veel meer bewustwording en verandering. Een uitstekende workshop!"

"Deze workshop geeft je veel informatie en ook heb ik veel handvatten ontvangen. Als coach ben je duidelijk en geef je veel voorbeelden. Dat is prettig. Verder: Gestructureerd en afwisselend. Je kunt goed luisteren en leidt de gesprekken in goede banen zonder af te kappen. Ik zou deze workshop zeker aanbevelen omdat het inzicht geeft in emoties en gedrag."

Oudercoaching, J, vader van L, 9 jaar
"Onze dochter kon moeilijk nee zeggen, ook tegen vriendinnen en ze zat veel te piekeren. Mijn ervaring met Kindgeluk is heel positief en leerzaam. Zowel voor ons als voor onze dochter. Het heeft ons veel opgeleverd. Onze dochter zit nu heerlijk in haar vel en heeft veel geleerd (zelfvertrouwen/weerbaarheid/assertiviteit/emoties). Ik zelf heb ingezien dat hoe wij als ouders in ons vel zitten dat dat ook doorwerkt op onze dochter en omgekeerd. Wij mochten leren consequenter te zijn en daarnaast ook wat meer loslaten. We kijken nu ook veel mee naar de positieve punten.

Ik vind jou een hele fijne coach met echt passie voor je vak. Onze dochter voelde zich echt heel erg op haar gemak bij jou. Je bent echt een bonk energie. En je wist alles heel goed te verwoorden naar ons. Je begreep ons goed en je had altijd mooie treffende voorbeelden klaar. Ik zou je dan ook zeker aanbevelen bij anderen: professioneel, laagdrempelig en verstand van zaken!"

Kindercoaching, L. 9 jaar
"Ik ging naar Kindgeluk omdat ik niet zo goed voor mezelf kon opkomen. En ik had last van prikkels af en toe. Ik vond het altijd heel leuk om te komen. Het is leerzaam en gezellig. Met de play mobile poppetjes was heel leuk en het lezen en werken met verschillende leuke leesboeken. Ook het tekenen vond ik leuk om te doen.

Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen. En dat ik mijn mening mag zeggen en om mezelf te blijven. Ik vond jou super goed, lief, leuk en grappig. Je snapte vaak wat ik moeilijk vond en hielp mij hierbij. Ik kan nu heel goed nee zeggen tegen vriendinnen bijvoorbeeld. Ik voelde me snel op mijn gemak bij jou en ik denk dat andere kinderen dat ook hebben want je bent vaak grappig. Ik voel me nu supergoed en sterk en het lukt me echt steeds vaker om mijn grenzen aan te geven. Daar ben ik erg blij mee."

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 6 februari 2019
Woensdagavond 6 februari gaf ik weer de Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties in mijn praktijk. 
Het was weer een interessante en waardevolle avond met fijne reacties van de deelnemers:

"Wat fijn om meer te weten over emoties bij kinderen en de tips die je gaf!"

"Met het stappenplan ga ik zeker aan de slag, fijn om dat zo onder elkaar te zien."

"Bedankt voor deze fijne avond en het delen van je kennis, tips en handvatten. Waardevol!"

"Weer met frisse energie verder met het opvoeden. Ik ga blij en dankbaar naar huis en met meer zelfvertrouwen in het opvoeden."

"Fijn die herkenning dat meerdere ouders dit ook (soms) lastig vinden."

"Het was fijn en ontspannen. Leuk om onder professionele begeleiding te praten over alledaagse zaken die soms echt pittig zijn."

"Leerzaam, veel informatie, wil er nog wel meer over weten. Ik ga blij en enthousiast naar huis!"

"Dit smaakt naar meer, ik ga de 3-delige workshop zeker volgen!"

Kindgeluk-High-Tea 30 januari 2019 met 6 leuke moeders
“Ik ga met een goed, voldaan en fijn gevoel naar huis. Een lekker gevuld buikje ook.

Mooie inzichten gekregen vanavond: open zijn, delen en zijn wie je bent. Het heeft mij heel veel gezelligheid opgeleverd met onbekende moeders.

Het is fijn om met elkaar dingen te kunnen delen."

“Wauw, wat heerlijk om zo’n fijne avond te hebben en mooie dingen te mogen ervaren. Met een goed gevoel ga ik nu naar huis. Je mag zijn wie je bent, dat wist ik ook al wel maar het voelt nu veel sterker. Fijn dat ik niet alleen er in sta, alle moeders ervaren dezelfde dingen. Fijn om het daarover te kunnen hebben en tips uit te wisselen. Ik wil dit wel veel vaker doen zo’n high tea."

“Ik vond het een hele leuke avond en houd er een goed gevoel aan over. Leuk ook om met onbekende mensen contact te krijgen. Iedereen heeft zijn eigen ‘dingen’.

Dat is fijn inzicht dat ik meeneem. Bijzonder om te zien hoe we allemaal anders zijn en toch ook weer niet. Ik vond het echt erg leuk!”

“Met nieuwe inzichten en met een goed gevoel kijk ik terug op de Kindgeluk-High-Tea. Het is eigenlijk allemaal ok, dat inzicht neem ik mee. Het was een hele gezellige avond met een open gesprek over verschillende onderwerpen!”

“Het was echt erg leuk en leerzaam. Vooral met andere moeders praten en ervaringen uitwisselen. Een goed gevoel heb ik over deze avond. Ik mag soms onzeker zijn over mezelf, dat is ok. Het was een leuke ontspannen avond!”

“Met een fijn gevoel ga ik naar huis, voldaan en blij dat ik geweest ben. Mooie inzichten neem ik mee. Dat iedereen een uniek verhaal met zich meedraagt, en dat verbinding om de hoek ligt. Het leren ‘kennen’ van 5 hele mooie vrouwen heeft deze avond mij opgeleverd. Waardevol! Ga vooral door met het organiseren van deze avonden!"

Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties 23 januari 2019
De Introductieworkshop SOS Kinderen en Emoties van woensdag 23 januari was zeer geslaagd! Wat een fijne moeders en een toffe vader. Heerlijk, ik heb echt genoten! De reacties waren ook zo gaaf:

"Inspirerend, prikkelend!

"Interessant, echt leerzaam en waardevol!"

"’Oud’ geleerde dingen die onder de oppervlakte lagen zijn weer aangewakkerd: aan de slag!"

"Hermina, ik vind dat je heel duidelijk bent en op er een prettige en rustige manier de workshop geeft."

"Ik ga positief naar huis en met een fijn gevoel. Ik ben blij dat we alle informatie ook op papier hebben meegekregen."

"Fijne workshop met weer nieuwe inzichten, tips en handvatten!"

"Ik vond het een leerzame avond die me gaat helpen me meer bewust te zijn van mijn eigen emoties en die van de kinderen. Ik ga positief gestemd naar huis, vol optimisme dat ik meer bewust van het moment bezig kan zijn met opvoeden. Ook fijn om te horen dat veel ouders tegen vergelijkbare ‘problemen’ aanlopen. Dank je wel!"

Oudercoaching, A, moeder van M (2) en N (10 maanden)
"Wij hebben hulp gezocht omdat wij tegen een aantal dingen aanliepen met betrekking tot onze
peuter. Met name op het gebied van grenzen aangeven, tijd voor onszelf nemen, driftbuien en hoe daarmee om te gaan. Wij hadden ook vragen over de dynamiek tussen onze peuter en onze jongste van 1.

Direct bij de eerste kennismaking hadden wij een goed gevoel bij Kindgeluk. Ik vond Hermina een hele gezellige warme vrouw. En daardoor voelde ik mij direct op mijn gemak. Ook begreep ze heel snel onze hulpvraag wat erg fijn was.

Tijdens het ouder coaching traject heb ik geleerd dat grenzen aangeven niet staat tot afwijzing van een kind. Ook hebben wij veel praktische handvatten en tips gekregen en deze ook gebruikt. Onze zoon reageert daar erg goed op. Ik merk dat de strijd in huis veel minder is geworden. Ik heb geleerd hoe ik duidelijk moet zijn zonder geïrriteerd over te komen.  

Ik vond Hermina als coach erg prettig en zelfverzekerd. Ik vond de sfeer in haar praktijk huiselijk, lekker een bakje koffie erbij, een kaarsje aan….dat was erg fijn. Ik had ook altijd het gevoel dat ze oprecht luisterde naar ons verhaal en ze kwam snel to the point. Ze is heel praktisch en oplossingsgericht in haar werkwijze en geeft je ook echt handvatten, wat ik ook erg fijn vond.  

Ik had het idee dat Hermina ons goed begreep. Dat merkte ik door de manier waarop ze ons verhaal koppelde aan bijvoorbeeld andere hulpvragen en voorbeelden die ze in haar praktijk voorbij ziet komen. Ook begreep ze de emotie goed, wat ik merkte door de manier waarop ze empathie toonde, of door  de emotie te herhalen in andere woorden. Wat verder nog bijdroeg aan dit gevoel is dat ze goed schakelde tussen mij en mijn man. En tot slot was ze ook niet bang om haar kijk op de dingen te geven. Uiteraard konden wij het hier wel of niet mee eens zijn, maar het zet je in ieder geval aan het denken.  

Hermina is heel erg energiek. Ze staat voor wat ze gelooft, ze komt zelfverzekerd over en tegelijkertijd gaf ze ons, terwijl wij op dat moment minder zeker waren, niet het gevoel dat dit vreemd zou zijn. Of dat dit anders zou moeten zijn. De onzekerheid mocht er gewoon zijn terwijl de voordelen van een andere aanpak besproken werden. Ze is ook erg toegankelijk, ik heb nooit afstand gevoeld, en ik heb daardoor het idee dat ze geen coach is die van “bovenaf” werkt, maar echt met de ouders samen. Ze kwam ook heel positief op mij over, gedreven in wat ze doet, echt iemand die een verschil kan maken. 

Ik zou Kindgeluk zeker bij anderen aanbevelen omdat ik denk dat iedere ouder baat kan hebben bij een dergelijk traject. Ook omdat iedere ouder tegen dingen aanloopt, al gaat het nog zo goed. Ik geloof zelf heel erg in zelfgroei tijdens het ouderschap en denk dat dit het grootste cadeau is dat een ouder een kind kan geven".  

Kindercoaching, D, 8 jaar
"Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik heel snel boos werd en om durven vragen te stellen. In het begin vond ik het wel eventjes spannend en daarna heel leuk. We deden leuke spelletjes en de helpende gedachte kaartjes vond ik heel leuk ook. De opdracht met de playmobilpoppetjes vond ik het allerleuks. Ik durf nu wel vragen te stellen. Ik vraag nu een vriendje om te spelen en ik heb geleerd om nu wel vragen te stellen aan juf. Ook heb ik nu wel speelafspraakjes bij vriendjes thuis. Dat durfde ik eerst niet. Ik word niet meer zo snel boos en zeg niet meer zo vaak ‘Ik weet het niet’. Ik vind Hermina heel aardig en ze doet leuke dingen. Ik ben altijd heel vrolijk als ik terugkom van Kindgeluk"!

Oudercoaching, L, moeder van D, 8 jaar
"We hebben hulp voor onze zoon gezocht omdat hij erg onzeker was. Hij vond alles spannend en zei snel ‘Ik weet het niet”. Hij durfde dingen niet te vragen bijv. een speelafspraakje en hij durfde ook niet ergens anders te spelen. Hij was snel boos, verdrietig, kon geen keuzes maken en niet tegen zijn verlies.

Ik vond het als moeder heel prettig bij Kindgeluk. Ik heb veel geleerd; inzichten en handvatten gekregen en thuis dingen toegepast en het werkte. We zagen snel verandering. Hij is een stuk zekerder, ook met spelen en op school. Hij durft en doet meer en wil meer leren. Ook het spelen met zijn oudere broer gaat beter. D kan beter tegen zijn verlies ook.  

Naast de goede concrete handvatten en tips waar we thuis gelijk mee aan de slag zijn gegaan, heb ik geleerd onze zoon anders te benaderen in bepaalde situaties. Ik ben bewuster en denk eerst na voordat ik reageer en bedenk dan hoe ik het beste kan reageren. Dat werkt, met de handvatten die ik hiervoor gekregen heb. En ook weten dat het niet altijd wil of lukt. Ik heb ingezien dat ik meer tijd vrij mag maken en we hebben nu een andere planning thuis. Dit geeft zo veel meer rust bij de kinderen en ook bij ons als ouders.

Hermina vind ik een prettige, rustige coach en de concrete tips en handvatten waar ik thuis gelijk mee aan de slag kon, vond ik super. Hermina begreep mij, dat merkte ik aan de samenvatting die ze elke keer gaf en ze herhaalt wat ik aangeef. Prettig! Wat ik super waardevol vond, is dat Hermina werkt met voorbeelden uit de eigen praktijk van ons. Dat hielp echt. Ik zou Kindgeluk zeker aanbevelen omdat Hermina heel prettig is in de omgang en we hebben zelf ervaren dat er snel positieve veranderingen kwamen bij onze zoon. Super"!

Kindgeluk-High-Tea 21 november 2018 met 6 leuke moeders
"Ik ben heel blij dat ik me heb aangemeld want het was heel gezellig om zo eens van gedachten te wisselen met andere moeders. Het is fijn te merken dat ik niet alleen ben die zo nu en dan haar twijfels en onzekerheden heeft maar dat iedereen wel ergens tegen aanloopt of ergens mee zit. Mooi inzicht gekregen om meer vanuit vertrouwen te gaan leven ipv uit angst. Ik vond het best wel spannend om te komen, weer even uit mijn comfort zone gestapt. Ik heb mezelf een compliment gegeven hiervoor, dat ik toch mezelf laat zien. Kwestbaarheid mag! Wat leuk dat je die kaartjes met vragen er in gooide, laagdrempelig en ontspannen. Super hoe je een fijne ontspannen sfeer weet te creëren en iedereen in haar waarde laat, en wat een kennis heb jij: een vakvrouw met passie!”

“Ik ga nu heel ontspannen en gemotiveerd naar huis. Mooie inzichten gekregen over positief opvoeden en het was gewoon ook een hele gezellige avond met heel veel lekkere dingen. Ik vind dat je het super leuk doet en vanuit een hele positieve houding en zonder oordeel geef je handvaten en tips. Heel waardevol”.

“Wat heerlijk om te voelen dat ik niet die enige ben die worstelt en wat fijn dat ik nu meer weet om mijn kids te kunnen helpen. Ik ben me nu bewuster dat het belangrijk is dat ik ook aan mezelf denk

“Wat heerlijk om je positiviteit van jou te voelen en je merkt aan alles dat het echt je passie is. Wat een gezellige avond, veel delen en met een heel goed gevoel en een volle buik ga ik naar huis”.

“Het was een hele ontspannen, relaxte avond. Ik vond het heel gezellig. Deze avond heeft me zeker wat opgeleverd. Fijn om te merken dat ik niet alleen sta, in de zin van vragen waar je mee loopt. Ook veel tips en trucs. Ook mooi om te merken dat andere moeders weer andere vragen hebben waar ze mee rondlopen, daar waar ik bijvoorbeeld wel goed in ben. Dat gaf me vertrouwen, zeker als ik daar hen tips over kon geven. Het kaartjesspel vond ik ook heel leuk. Hermina, je bent een topper!”

“Ik ga heel positief naar huis en de tips neem ik mee. Het was ook heel gezellig. Het was een leuke avond met moeders om ervaringen te delen, maar ook om handvaten te krijgen. Hermina je doet het onwijs goed! Ik ben trots op je en blijf dit doen”.

Kindercoaching, E, 8 jaar
Ik ging naar Kindgeluk om te leren rekening te houden met anderen en om dingen te overleggen. Ik vond het leuk en fijn bij Kindgeluk. Met Kapla spelen vond ik leuk, het spelletje met de kaartjes en spelen met de play mobile poppetjes. Ik heb geleerd om om anderen te denken (rekening te houden) en dingen te overleggen, ook met mijn zusje. Ik heb ook geleerd te denken: Ik ga ervoor!’, als er een keer iets niet goed gaat. En ook heb ik geleerd om te kletsen. Ik vond Hermina aardig en leuk omdat ze alles heeft uitgelegd. Ik ben 4 keer bij Kindgeluk geweest. Voor andere kinderen is Kindgeluk ook leuk omdat je daar meer leert. Ik voel me goed en fijn dat ik Hermina ken. In mijn hart voel ik dat ik het goed gedaan heb. En wanneer het eens niet lukt dan ga ik er gewoon weer voor. Dat heb ik geleerd!".

Kinder- en oudercoaching, J, vader van E 8 jaar
We hebben contact gezocht met Hermina omdat wij zagen dat E. moeite heeft om in een grote groep bij de les te blijven. Daarnaast ging E. gemakkelijk over andermans grenzen zonder daar goed over na te denken. Helemaal aan het begin kon ik moeilijk de lijn zien van hoe het traject gestalte moest krijgen. Later wel toen Hermina met E. een fysieke oefening ging doen over het ‘grenzen aangeven’. Dit was een hele goede oefening voor E. en paste ook goed bij zijn belevingswereld. Toen en ook daarna kwamen we voor mij bij de kern en ook de vijfde afspraak was voor mij zeker een eye-opener.
Het heeft mij dan ook zeker wat opgeleverd. Het opnieuw stil staan bij en bewustwording van hoe E. is en de moeite die hij ervaart. Dat E. ook op zijn manier benaderd moet worden. Ik heb het idee dat E. wel heeft meegekregen om zijn gedrag te koppelen aan de gedane oefeningen. Soms achteraf en steeds meer vooraf. Door het opnieuw stilstaan bij en bewustwording van, ervaar ik meer acceptatie van hoe E. is.
Ik vond Hermina als coach prettig en meelevend die goed contact weet te maken met het kind. Ik had het idee dat je mij goed begreep, mede door de non-verbale communicatie. Haar open en toegankelijke houding en betrokkenheid bij ons vraagstuk vond ik erg prettig en waardevol. Ik zou het coaching traject bij anderen aanbevelen omdat ik een verandering ervaar bij E. zijn houding en ook bij mij persoonlijk".

Kinder- en oudercoaching, N, moeder van E 8 jaar
Ik heb Kindgeluk gebeld omdat ik een soort van onmacht voelde en ik liep vast voor mijn gevoel. De eerdere gesprekken op school hadden tot dusver weinig opgeleverd en de vooruitgang van onze zoon stagneerde. Ik voelde me bij Hermina gehoord en begrepen. Ik heb ook weer tools en een flinke dosis goede moed meegekregen waardoor ik er als een moederleeuwin weer tegen kan. Ik merkte dat Hermina mij begreep want ze vatte samen wat ik zei en bevestigde mij dat ik met mijn gevoel goed zat. Ik bewaak de grenzen van onze kinderen nu meer waardoor er meer structuur is thuis. Ik merk dat er bij de kinderen een makkelijkere overgave en begrip is bij een nee boodschap. Ik communiceer nu duidelijker en tegelijkertijd liefdevol. Ik ben dankzij het traject bij Kindgeluk van een passieve naar een actieve houding gegaan.

Ik vond Hermina als coach duidelijk, ze had een luisterend oor en ook aanvoelend wat bij E. wel en niet werkte en daar vlot op anticiperend. Ik vond het erg fijn dat ze goed kon levelen met E. en visuele oefeningen toepaste die passen bij zijn belevingswereld.  Ik heb met mijn omgeving veel over de training volgens de KindGELUK methode gesproken en het levert echt iets goeds op. Aanrader!"

Kindercoaching K, jongen 8 jaar
Ik ben bij Kindgeluk gekomen omdat ik heel graag wilde leren om minder snel boos te worden. Ook wilde ik iets aan het bonken doen wat ik al jaren elke avond en ochtend in bed deed. Ik vond het leuk bij Kindgeluk en ik vond het fijn dat Hermina mij geholpen heeft. Als papa en mama even met jou gingen praten mocht ik even met de bal spelen. Dat vond ik leuk want dat praten van jullie vind ik saai. Ik ben heel blij dat ik nu bijna niet meer hoef te bonken en nu kan ik ook makkelijker ergens logeren. Ik ben ook heel blij dat het met mijn boosheid ook heel veel beter gaat. Er zijn best veel dingen veranderd in mij en dat komt omdat je mij goed snapte. Als er nu iets gebeurd dan merk ik wel dat ik veranderd ben want ik word nu niet meer zo snel boos. Ook ben ik heel erg blij dat ik (bijna) niet meer hoef te bonken na al die jaren!!! Het maken van tekeningen vond ik leuk en ook het uitzoeken van kaartjes met gedachten. Ik vind je heel fijn en lief, omdat je bij jou heel veel kunt leren en je hebt heel veel geholpen".

Coaching F, vrouw/moeder (persoonlijk ontwikkelingstraject)
Ik heb hulp gezocht omdat het me allemaal teveel werd, een druk gezin wat ook de nodige aandacht nodig heeft. Ik vond het fijn bij Kindgeluk omdat ik mijn verhaal echt kwijt kon. Het was een leerzame ervaring en de skype gesprekken hebben mij echt mooie inzichten gegeven. Ik kies meer voor mezelf en durf nu meer nee te zeggen en pak zo meer tijd voor mezelf. Er zit veel meer rust in mij, in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik ben relaxter en mopper minder. Ik praat meer over wat me dwarszit en hou het niet allemaal meer voor mezelf. Ik ben bewuster en denk bewuster na bij wat ik zeg en doe voor mezelf en voor mijn gezin. Mijn partner ziet ook dat ik positief veranderd ben en mijn omgeving zegt ook dat ik er weer beter uit zie. Dat zie en voel ik zelf ook zo.

Ik vond het heel prettig dat je goed naar me luisterde, mij serieus nam en vragen stelde en ook concrete tips en handvatten gegeven hebt. Die hebben mij zeker veel opgeleverd. Ik vind dat jij echt heel goed een luisterend oor kunt bieden en je bezit een enorme positiviteit. Ik zou jou zeker aanbevelen bij anderen!"

Kinder- en oudercoaching N, moeder van K, 8 jaar
“We hebben contact gezocht met Kindgeluk voor onze zoon om meerdere redenen. Hij had vaak moeite met het omgaan met zijn emoties, met name boosheid. Daar kon hij moeilijk mee omgaan en bleef hij vaak in hangen. Een ander ‘ding’ was het bonken avonds en ochtends in bed, dit deed hij al vanaf dat hij 9 maanden oud is.

Hermina is een heel prettige gesprekspartner die ons meteen thuis liet voelen. Dat creëert een veilige omgeving waarin je je vertrouwd voelt en dingen durft te bespreken. En ik had ook echt het gevoel dat ze ons goed begreep. Ze luisterde goed naar ons, door de adviezen en tips bleek dat ook, die sloten goed aan op ons. Verder voelde ook onze zoon zich meteen thuis en wij ook. Dat was voor mij heel belangrijk.

Ik vond het heel fijn bij Kindgeluk. Hermina is een heel open en warme persoonlijkheid! De training heb ik echt als positief ervaren. Ze heeft ons echt heel erg geholpen. Naast de coaching voor onze zoon, heeft ze ons ook heel veel praktische tips aangereikt. Het is ook heel prettig om eens kritisch naar je eigen aandeel in het geheel te kijken.

We hebben er allemaal veel aan gehad. Voor mezelf om duidelijke grenzen aan te geven bij hem. Hij had en heeft veel meer behoefte aan duidelijkheid en structuur. We hebben ook veel bruikbare tips gekregen die ook voor onze zoon goed te begrijpen waren en waar we nu ook regelmatig gebruik van maken. Onze zoon kan nu goed met zijn emotie boosheid omgaan en ook het bonken hebben we goed aangepakt. Ik had zelf niet gedacht dat hier iets aan te doen was, maar het tegendeel bleek waar bij Kindgeluk!

Kortom: een hele positieve ervaring met Hermina/Kindgeluk, het heeft ons echt veel opgeleverd!

Kinder- en oudercoaching D, vader van S. 10 jaar
“Wij hebben als ouders hulp gezocht voor onze dochter om haar beter leren om te gaan met haar emoties en het gedrag wat ze daarbij liet zien. Ook wilden we graag handvatten hoe wij als ouders hiermee om kunnen gaan om haar beter te begrijpen. Ik heb mij vanaf het eerste moment thuis en veilig gevoeld bij Kindgeluk. Hermina is een stralende vrouw en bracht dit over op ons. Onze dochter en ook wij vonden het gelijk fijn, leuk en echt leerzaam bij Kindgeluk. Ook met een duidelijk en concreet stappenplan en met snel resultaat! Het zelfvertrouwen van onze dochter is enorm gegroeid. Onze dochter is als een lichtpuntje gaan stralen. Ze heeft meer zelfvertrouwen, is vrolijker en praat meer over wat ze fijn vindt en wat niet. In ons gezin begrijpen we elkaar nu beter en als ouders hebben we geleerd duidelijker te zijn. Er is meer rust, gezelligheid en verbinding in ons gezin.”

Kindercoaching, S. 10 jaar
“Ik ben naar Kindgeluk gegaan omdat ik snel boos werd. Ik vond het heel leuk bij Kindgeluk. We deden allerlei leuke spelletjes en ik mocht altijd een edelsteentje uitzoeken. Ik heb geleerd om minder snel boos te worden en ik ben van mijn duimen af. Ik voel me rustiger en sterker. Ook heb ik geleerd meer te overleggen met anderen en aan te geven als ik iets niet leuk of fijn vind. Ik kan nu ook dingen beter plannen. Ik doe meer dingen zelf en dat voelt goed. Hermina is super lief, aardig en leuk! Ze begrijpt mij goed. Dat merk ik aan de dingen die ze doet en hoe het voelt. Voor andere kinderen is Kindgeluk ook heel leuk omdat het gewoon super leuk is en je wordt weer heel gelukkig. Ik voel me na 4 afspraken super goed!”

Kinder- en oudercoaching D, moeder van S. 10 jaar
“Onze dochter werd ’s ochtends vaak chagrijnig wakker en ze werd snel en vaak boos. Met deze hulpvraag kwamen we bij Kindgeluk. We zijn samen met onze dochter 4 keer geweest en we hebben ook 2 oudercoaching gesprekken gehad met Hermina. Dat was heel fijn en erg leerzaam voor ons allemaal. Hermina kan goed luisteren, komt snel tot de kern zodat we mooie inzichtenhebben gekregen. Ze zet dit ook om in praktische tips en geeft concrete handvatten. We boekten mega snel resultaat.

Hermina haar werkwijze is fijn en duidelijk. Ze is een pracht mens vol passie voor kinderen. Ze voelt iedereen goed aan en heeft ons dichter bij elkaar gebracht.
Er is meer rust en verbinding in het gezin. Onze dochter is rustiger, blijer en vrolijker. Ze heeft geleerd om meer te communiceren. Ook heeft ze het duimen afgeleerd. Als ouder heb ik geleerd meer duidelijk te zijn en goed te overleggen.
We zijn Hermina erg dankbaar, onze dochter is enorm verandert, ze is weer gelukkig en wij als gezin zijn erg gegroeid! Echt een aanrader!”

Kindercoaching D, vader van dochter L. 11 jaar
“Onze dochter L. was vaak zenuwachtig en gespannen. Ze legde zichzelf continue druk op. Wij wilden haar hiermee helpen om te gaan en te kijken wat wij anders of beter kunnen doen . Daarom hebben wij L. en ons opgegeven voor een training bij Kindgeluk. De training volgens de KindGELUK methode heb ik als zeer positief en prettig ervaren. Fijne open gesprekken waar ook ruimte was voor vragen. Ook was er altijd ruimte voor uitweiding van onderwerpen en verdieping mogelijk. De praktijk straalt rust uit. We zijn 4 keer met L. samen geweest en 2 keer hebben we een ouder coachingsgesprek gehad. Dit traject heeft ons veel opgeleverd:

Leah is nu rustiger en voelt zich vrijer om te praten en zichzelf te kunnen zijn. Ze weet beter met spanningen om te gaan. Ik herken beter wanneer L. gestrest is. Ik ben me meer bewust van mijn handelen en mijn eigen rol is nu beter zichtbaar voor mij. Ook heb ik geleerd iets meer op de achtergrond te gaan zitten en weet beter hoe ik situaties kan de-escaleren. Door een keuze te maken tussen 2 topsportactiviteiten – zwemmen en judo – is er bij iedereen in het gezin meer rust en plezier gekomen. Hermina heb ik als coach heel fijn ervaren. Ze is slim, rustig, oprecht en een goede gesprekspartner. Hermina haar kracht ligt ook in het snel herkennen van de knelpunten en tijdens onze gesprekken kwamen we samen tot concrete goede  oplossingen die werken. Ook haar rust is een grote kracht. We voelen ons goed en snel begrepen door Hermina doordat ze onze gesprekken duidelijk samenvat. Hermina heeft een zeer goede klik met Leah, dat was mooi om te zien. Ik zou praktijk Kindgeluk zeker aanbevelen bij anderen, gewoon omdat het werkt!”

Kindercoaching E, moeder van L. 11 jaar
“Ik heb een gesprekje gehad met de juffen en beiden zijn erg tevreden met L haar nieuwe (werk)houding. Ze is open, enthousiast, maakt meer en echt contact met de juffen en de kinderen en L. betrekt de juffen meer in haar belevingswereld. Ook neemt ze nu meer tijd voor haar werk (onder andere Cito toetsen). Dus niet meer snel snel afmaken en op naar de volgende klus. De juffen zien ook – net als wij thuis merken – dat ze een stuk beter in haar vel zit en daardoor is ze ook met grote sprongen vooruit gegaan op school. Zo fijn!”

Gezinscoaching D. man/vader, 35 jaar
“Ik vind het heel fijn en leerzaam hier, prettig en ookIn de praktijkconfronterend voor mezelf. Het maakt me bewust, geeft me inzichten waar ik iets mee kan. Ik zie mijn dochter veranderen, het gaat zoveel beter met haar. Ze straalt weer! En dan gaat het met mij als vader ook goed”.

Coaching R. man/vader, 36 jaar
Hermina en ik hebben elkaar ontmoet op vakantie waar wij met onze gezinnen op dezelfde bestemming waren. Ik weet nog goed dat zij, op haar zo tactvolle en verbindende manier, contact maakte met een kind dat in het zwembad zat. Op die manier raakten wij aan het praten en dat was het begin van heel veel moois.

Niet alleen hebben we de hele vakantie door goede gesprekken gevoerd, maar ze maakte ook moeilijke kwesties of onduidelijkheden op een liefdevolle, maar deskundige en professionele manier tastbaar. Daarbij geholpen door haar kennis, intuïtie en haar vermogen om te voelen wat er (bij jou) speelt. De laagdrempeligheid en de openheid (“alles mag er zijn”, zegt ze dan) werkte bij mij enorm bevrijdend en heb ik als bijzonder plezierig ervaren.

Ik heb Hermina leren kennen als een wijze, empathische vrouw die vanuit liefde en verbinding contact legt en oprecht interesse toont in jou én datgene wat jou bezig houdt.

Voor veel mensen is naar een coach stappen toch altijd een beetje spannend. Dit hoeft niet. Net zoals het gebruikelijk is om in de sportwereld een coach te hebben, is het voor mij ook niet meer dan normaal om in de ‘echte wereld’ ook een coach te hebben. Iemand die er is voor je, waarbij je je veilig voelt om je kwetsbaar op te stellen en dingen te delen. Iemand waarbij je leert, je wordt uitgedaagd en die je laat inzien, laat voelen.

Hermina heeft die kennis en het vermogen! Ik weet zeker dat je je bij haar thuis voelt. Ik beveel haar daarom ook echt van harte aan.

Oudercoaching L. vrouw/moeder, 40 jaar
Met Hermina heb ik veel gesproken over onze 2 prachtige zonen en in het bijzonder over onze oudste. Bas is een heerlijk en gevoelig joch wiens pad niet geheel rimpelloos verloopt. Hij voelt zoveel om hem heen en van anderen, maar voelt zichzelf daarentegen soms helemaal niet. Daarnaast doet hij de dingen op zijn manier en in zijn eigen tempo. Geen probleem en dikke prima zou je zeggen maar helaas brengen onze maatschappij en ons onderwijssysteem druk met zich mee.

Bas is faalangstig, sociaal soms wat onhandig en tilt (zoals zijn juf laatst zo treffend formuleerde) aan de zwaarste kant van de balk. Maar wauw wat is hij creatief, heerlijk andersdenkend en empatisch.
Als ouders willen wij maar 1 ding en dat is dat Bas wordt wie hij is. Maar hoe doe je dat? Wat laat je uit vertrouwen los en wanneer zet je ondersteuning in? En welke ondersteuning dan? En wanneer is t genoeg? En welk onderwijs past het beste bij hem? En last but beslist niet least: wat spiegelt hij ons, waarop mogen wij leren? En hoe doen we het als gezin?

Hermina heeft mij geholpen bij het komen tot antwoorden en inzichten. Door open te staan en echt te luisteren, vormt ze een beeld, stelt ze vragen en geeft ze zetjes. Ook confronteert ze, maar altijd vanuit een open warm hart en integer. Daarnaast is ze zeer sensitief en intuïtief, pikt ze van alles op en durft dit uit te spreken. Dat zijn de momenten waarop ik altijd extra op let. Tot slot is ze oplossingsgericht en noem ik haar een echte ‘makelaar’, want ze weet in haar netwerk altijd de juiste matches in ondersteuning te vinden. Waardevol!

Coaching, K. vrouw, 32 jaar (persoonlijk ontwikkelingstraject)
Toen ik eind deze zomer (2017) begon met de coaching, voelde ik me een vrouw die “te veel” wou, een goede moeder zijn, een goede echtgenoot, een goede zus, vriendin, collega. Daardoor liep ik mezelf voorbij. Het voelde alsof er aan alle kanten aan mij werd getrokken. Ik wou te veel, kon geen nee zeggen en als ik dat wel deed, had ik het gevoel dat ik faalde of iemand te kort zou doen. Ik wou heel graag meer voor mezelf kiezen. Niet mezelf wegcijferen en doen wat anderen van mij willen. Ik wil doen wat mij en mijn gezinnetje gelukkig maakt.

Ik ben in september begonnen met de coaching en ik voel me nu al heel anders. Ik heb in korte tijd al grote stappen gemaakt. Ik doe nu wat ik zelf wil en wat goed is voor mijn gezin. Ook al zijn sommige veranderingen heel lastig, voor mij maar ook voor degenen die gewend zijn dat ik altijd maar doe wat er gevraagd wordt. Dit is een leerproces maar het gaat steeds beter. En de omging went er vanzelf wel aan.

Hermina heeft (en nu nog steeds) mij super geholpen. De manier van coachen is heel fijn. De skypesessies waar ze alle tijd voor uittrekt. En daarnaast de opdrachten. Hierdoor blijf je tussen de sessies in beweging. Ik vind dit heel waardevol. Ik zou geen andere coach willen en kan haar iedereen aanbevelen. Ik ben haar al heel dankbaar voor wat ik nu al heb bereikt!

Maak nu een afspraak



Ontvang gratis inspiratie en tips!


Kindgeluk • Hermina Terpstra • Japik Hepkemawei 1 • 8915 HE Leeuwarden • 06 - 289 77 969 • info@kindgeluk.com