Ouderavond Kinderen en Emoties

“Wat een waardevolle ouderavond en wat een eye-openers! Ik ben mij nu veel bewuster, heel fijn dit! Dank voor alle fijne concrete en praktische tips. Zo’n avond gun ik elke ouder!”

Ik ken geen ouder die een handleiding heeft gekregen 'hoe om te gaan met de emoties van mijn kinderen' en ik weet dat jij stiekem wel eens hebt gewenst dat je die had. Wellicht van je eigen kind(eren) of die van de kinderen in je klas of op de groep. Op het moment dat een kind boos, verdrietig, bang of angstig is, wil je dit gevoel graag wegnemen en veranderen in positieve emoties. Voor het kind, maar ook voor de sfeer in het gezin, in de klas, op de groep, want het is best wel eens pittig als een kind hier vaker last van heeft. Er ontstaat twijfel 'Wat kan ik het beste doen'? Je wilt het kind helpen maar weet soms gewoon niet zo goed hoe je dat doet. Daarom heb ik naast mijn coaching trajecten een workshop/ouderavond waarin je leert om te gaan met de emoties van kind(eren). In 1 avond kun je de eerste stap zetten naar meer rust, begrip, harmonie en geduld binnen je gezin, in je klas of op je groep.

"Wat heerlijk om te voelen dat ik niet die enige ben die worstelt en wat fijn dat ik nu meer weet om mijn kids te kunnen helpen. Super interessant, leerzaam en geeft in bepaalde mate ook rust. Ik ga er morgen meteen mee aan de slag, dank je wel Hermina"

Waarom deze ouderavond?
Ben jij als leerkracht, pedagogisch medewerker, gastouder etc. op zoek naar een leuke én waardevolle invulling voor jullie ouderavond? Dan ben ik dé persoon om deze avond verzorgen. Ik wil je helpen om zonder frustraties en gevoelens van onmacht voor de klas te staan of het ouderschap te ervaren. Ik heb al vele ouderavonden invulling gegeven en krijg elke keer zulke enthousiaste en dankbare reacties. Als ouder of professional krijg je vroeg of laat te maken met lastige emoties van kinderen zoals frustratie, boosheid, onzekerheid, verdriet, angst etc. In de ouderavond help ik je weer scherp te krijgen waar dit vandaan komt, hoe je ermee omgaat en hoe je het ongewenste gedrag kunt omkeren zodat jouw kinderen gelukkig opgroeien/met plezier naar school of de opvang komen.

"Heel leerzaam deze avond en het heeft echt mijn bewustwording vergroot. Alle aanreikingen en tips vond ik heel waardevol. Je doet het echt leuk en creëert een hele prettige interactie met elkaar. Ik voel me nu ontspannen en tegelijk een heerlijk vol hoofd met heel veel informatie waar ik echt wat aan heb. Super en uitstekend gedaan Hermina"

Image

Wat gaan we doen?
We gaan deze avond praktisch aan de slag. Ik geef veel handvatten die je thuis of in de groep direct kunt inzetten. Door middel van reflectie laat ik ouders ervaren wat er gebeurt op het moment dat een kind een negatieve emotie ervaart en wat jouw rol als ouder/professional is in het proces om hier mee om te gaan. Wat is het waard om lastige situaties met je/een kind te verbeteren? Elke ouder wil dit voor zijn of haar zoon of dochter. Ook de ouders op jouw school, kinderopvangorganisatie, gastouderbureau etc. We kunnen natuurlijk blijven hopen dat het een fase is of dat een patroon vanzelf wordt opgelost en verdwijnt maar we weten allemaal dat dat niet gaat gebeuren. Het vraagt inzicht van jou als ouder of professional op de situatie om dit te kunnen veranderen. Ik ga jullie daar deze avond bij helpen.

"Wat een waardevolle avond met erg fijne praktische uitleg zodat het te begrijpen is, fijne concrete tips, begripvol en je brengt alles goed en rustig over en met passie. Je hebt mij echt AAN gezet. Ik ga er morgen gelijk mee aan de slag!"

Image

Tijdens de ouderavond leer je:

  • Welke emoties zijn er?
  • Waarom zijn emoties belangrijk?
  • Wat is de functie?
  • Wat hebben kinderen te leren? (een concreet stappenplan)
  • Hoe kan ik als ouder daarbij helpen? 

"Elke school zou deze ouderavond over Kinderen en Emoties moeten aanbieden. Wat een eye-openers! Super waardevol en leerzaam. De tips zijn erg praktisch en voor iedereen meteen toe te passen. Wat een waardevolle en tegelijk ook leuke avond"

Mijn specialisme is kinderen en gedrag. Omdat een ouderavond slechts 1 avond is zoom ik graag in op het onderdeel dat het meest relevant is voor jullie. Dat kunnen thema's zijn als emtoties, zelfvertrouwen, mindset, communicatie, opvoeden etc. Al deze onderdelen komen in mijn coachingstraject aan de orde. Laten we in overleg de focus bepalen.

Ja heel interessant, ik wil graag contact voor meer informatie

Kindgeluk • Hermina Terpstra • Japik Hepkemawei 1 • 8915 HE Leeuwarden • 06 - 289 77 969 • info@kindgeluk.com