Ik voel me anders

De kinderen die in mijn praktijk komen, voelen zich soms anders. Ook de moeders die ik spreek tijdens de persoonlijke groeitrajecten geven dit aan. Herken jij dat ook?

‘Je anders voelen’ komt vaak omdat je anders denkt of omdat je andere dingen doet dan de mensen uit je eigen omgeving. Essentieel daarin is: hoe reageert jouw omgeving dan op jou? En hoe denk jij?

Dat ‘je anders voelen’ herken ik zeker wel. Ik heb ook heel lang het gevoel gehad dat ik anders was. En – heel eerlijk – nog wel eens. Vroeger deed dat dan iets met mij. Ik voelde me onzeker.
Dat anders zijn linkte ik dan aan ‘niet goed genoeg zijn’. En dan voel je je onzeker met bijbehorend (please) gedrag. Zo was ik vroeger. Nu niet meer gelukkig. Dat ging echter niet vanzelf. Ook voor mij geldt: zonder actie geen resultaat. Ik heb in de spiegel gekeken. Gewerkt aan mezelf, in vorm van persoonlijke ontwikkelingstrajecten, trainingen en coaching gesprekken. Wat een reis!

Ook nu nog ga ik regelmatig naar een coach. Ik hou ervan om mezelf te ontwikkelen. Niet omdat ik niet tevreden ben. Niet omdat ik niet goed genoeg ben, in tegendeel. Ik voel me sterk. Ik voel vertrouwen. Ik voel me positief en zelfverzekerd en ik ben gelukkig. Wel doe ik dat omdat ik hou van ontwikkeling en groei. Je pelt laagjes af die je niet meer dienen en die zijn ontstaan in het verleden. Dat is ok. Iedereen heeft daar mee te dealen. De vraag is: als je dit weet en je er bewust van bent…wat doe je ermee? Wil je die onzekere gevoelens houden of…? Ja? Dan doe je niks. Alles is ok.

Weet dat de dingen dan zo blijven zoals ze zijn met de gevoelens die erbij horen. Want als je blijft doen wat je deed, dan zul je krijgen wat je kreeg. Je kunt ook voor een andere weg kiezen en in spiegel kijken. Je verantwoordelijkheid nemen voor datgene wat je ziet. Jij kunt het verschil maken. Als chauffeur in je eigen bus zitten i.p.v. als passagier.
Regie pakken. Aan de slag. Op een leuke manier.
Leren – persoonlijk groeien – is PLEZIER. Nee, niet alles is leuk. Het is soms confronterend, dat weet ik uit eigen ervaring. Dat is ff slikken. Maar daarna – als je heel eerlijk bent en je doet wat je te doen hebt – dan is het leven daarna zoveel fijner, leuker, gaver. Meer zelfvertrouwen, geduld, (innerlijke) rust, zelfliefde, eigenwaarde, plezier etc.  Dat wil jij ook?! Ik geloof dat jij dat ook wilt! 100%!

En weet je….als je dat hebt, dan ben je meer trouw aan jezelf. Dan leef je meer jouw leven! Kun je voelen wat dat doet met je zelfvertrouwen, zelfbeeld, eigenwaarde, zelfliefde, geduld? Kun je dan ook begrijpen wat DAT DOET in de dingen die je dan WEL DOET of bewust niet meer doet omdat je je GRENZEN AANGEEFT en NIET MEER PLEAST?
En kun je dan ook snappen dat DAT een enorme impact heeft op jouw kind(eren) en jouw gezin?

Lieve moeder, lieve vader, wees eerlijk, kijk naar JEZELF, voel en doe datgene wat jouw rijker en gelukkiger maakt vanbinnen.
OOK dat is GEZONDHEID!

Liefs,
Hermina

P.s. Ben jij klaar met je onzeker voelen, geen (eigen) keuzes (durven) maken, weinig grenzen aangeven en het pleasen en iedereen naar ze zin willen maken? Wil jij juist weten wie jij echt bent, waar je voor staat en je daar helemaal OK mee voelen? Zelfverzekerd zijn, jezelf mooi, lief en leuk vinden? Wil je je fijner voelen, meer positiviteit ervaren en leven vanuit vertrouwen en denken in mogelijkheden i.p.v. beren op de weg? Wil je meer rust, verbinding en plezier?
Dan is een PERSOONLIJK GROEI TRAJECT echt iets voor jou. Nu, niet later want met uitstellen kom je er niet. Neem vooral contact met mij op: info@kindgeluk.com of 06 – 289 77 969.