Jouw kind geeft signalen met lastig gedrag. Weet jij welke?

Alle kinderen willen serieus genomen worden. Logisch, dat wil iedereen. Maar serieus…voor jouw zoon of dochter geldt dit ook hè?! Ben je je daar echt bewust van?

Wat ik in mijn praktijk merk is dat kinderen deze boodschap aan ouders geven door ‘lastig gedrag’ te vertonen. Kinderen zijn niet hun gedrag. Het is puur iets wat ze doen. Met een reden. Zowel in positieve als negatieve zin.

Je kind geeft signalen af door zijn of haar gedrag

Wees nieuwsgierig en onderzoek de signalen van jouw kind EN onderzoek de behoefte die hij of zij heeft. Jouw kinderen geven signalen af met hun gedrag. Zie jij de signalen?

Stel jezelf deze waardevolle vragen:
·       Welke signalen geeft mijn kind mij met datgene wat hij of zij doet?
·       Wat wil mijn kind mij vertellen met dit gedrag?
·       Waarom is mijn zoon of dochter bijvoorbeeld zo boos? Hoe komt dat?
·       Welke behoefte schuilt er achter het gedrag?
·       Wat mag mijn kind nog leren?
·       Wat zegt deze situatie over mij als ouder?
·       Wat mag ik (de volgende keer) anders doen?
·       Of welke vaardigheden mag ik nog leren?

Dit zijn voorbeelden van belangrijke en essentiële vragen. De antwoorden zorgen voor verandering; voor meer begrip, rust, harmonie, ontspanning en plezier in jouw gezin.

Begin bij jezelf

Het zijn DE vragen die ik mezelf ook stel als moeder. Ik hou het graag bij mezelf. Daarop heb ik zelf invloed, dáár zit de verandering. Als ik bereid ben naar mijn eigen handelen te kijken en dan te ontdekken en leren, dan gaat de situatie veranderen. Dat geloof ik en zie ik ook dagelijks in mijn praktijk. Als je doet wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg.

Wil je het anders in jouw gezin?
Klaar met de ruzie, gedoe, strijd? Brutaal en boos gedrag?
Klaar met de onzekerheid van je zoon of dochter dat zich uit op een ‘vervelende’ manier voor hem of haar én in jullie gezin?
Verlang je naar rust, begrip, geduld, zelfvertrouwen, harmonie en plezier?

Ga dan aan de slag. Niet alleen met je kind, maar ook met jezelf.

Gedragspatronen van ouder op kind

Ook ouders die bij mij komen met voor het oog problemen met hun kind laat ik inzien dat het probleem soms in stand wordt gehouden of groter gemaakt door belemmeringen of patronen van de ouder(s) zelf. Ja, kinderen hebben ‘dingen’ te leren, maar ouders OOK.

Dat is ook de reden dat ik nooit alléén kinderen coach. Het Gezinsgeluk Traject bestaat ook altijd uit oudercoaching, zodat ook jij als vader of moeder groeit in jouw ontwikkeling. Voor jezelf en daarmee voor je kind(eren) en jullie als gezin. Wel zo fijn toch?

Zelf proberen of snel de diepte in?

Ik deel dagelijks tips en inspiratie op mijn Instagram en Facebook en sinds kort deel ik ook handvatten in mijn eigen podcast. Ik hoor als reactie vaak van ouders “Hermina, wat deel je veel waarde. Hier heb ik echt iets aan.”. En dat is natuurlijk superfijn. Maar heel eerlijk: vaak zijn deze waardevolle inzichten en concrete tips wel mooi en fijn, maar toch niet voldoende. Dan contacten ouders mij, nadat ze eerst al van alles zelf hebben geprobeerd.

In de praktijk merk ik dat het probleem meestal dieper zit en als ouder kom je er zelf dan nog niet helemaal uit. Het patroon wat ik zie: volwassenen die in hun jeugd niet gehoord of gezien zijn. Volwassenen die zichzelf niet konden zijn. Waarvan de talenten vroeger niet erkend werden. Door gemis van erkenning, liefde, begrip en bevestiging gaan deze lieve ouders nu op zoek naar zichzelf.

De oplossing

Het doet mij zoveel goed wanneer ik ouders en gezinnen kan helpen om de strijd, ruzie, brutaal en boos gedrag en onzekerheid te laten verdwijnen. Daarmee doorbreken we de dynamiek die er nu is (in het gezin). Ik leer jou als ouder precies wat en hoe je moet doen om dit voor elkaar te krijgen, zodat er bij jullie thuis weer (meer) rust, begrip, geduld, (zelf)vertrouwen, harmonie en plezier ontstaat.

Ken jij je eigen blinde vlekken?

Ben jij je bewust van de spiegels die jouw kind(eren) jou ‘geven’? Weet je WAT je kunt doen en HOE om jullie patroon te doorbreken? Wil je hier meer over weten, contact mij dan gerust. Ik kan je helpen. Mailen mag ook: info@kindgeluk.com. Stuur mij je naam en telefoonnummer en ik neem contact met je op. Dan kijken we er samen naar.

Je hebt namelijk als mens toch altijd je eigen blinde vlekken. Dat heeft iedereen, ook jij. Daarom is het fijn als iemand even met je meekijkt, zodat je het gehele plaatje ook daadwerkelijk ziet én oplost. Ik gun je een oplossing!

Mail je me? Tot horens!

Liefs,
Hermina

PS. Ik heb al honderden gezinnen begeleid naar meer Gezins- en Kindgeluk. Je kunt hier de resultaten lezen. Ook voor jou is dat mogelijk. Wil je meer info en vrijblijvend even sparren? Reply op deze mail met je naam en telefoonnummer en ik neem contact met je op. Beloofd, 100%.