Jouw kind wil iets, en jij niet…en dan?

Heb jij dat ook wel eens dat je kind iets héél graag wil en dat jij het (nog) niet zo’n goed idee vindt? Ik wel, en deel vandaag graag een eigen voorbeeld met je uit huize Terpstra zodat je kunt lezen hoe dat is gegaan.

Mijn jongste dochter Roos (8) wil heel graag op turnen. Dat is natuurlijk ook hartstikke leuk om te doen. Lekker met je lijf mooie ‘kunsten’ maken. Roos zit 1 keer per week op paardrijles en heeft 1 keer per week fysio-fitness voor haar benen. Ze vindt dit allebei ook super leuk om te doen. Elke keer gaat ze met heel veel plezier er naar toe en komt ze enthousiast thuis. 2 keer per week is ze lekker sportief bezig na schooltijd. Als moeder vindt ik het belangrijk dat er balans is in de agenda. Dat er ook ruimte is voor een speelafspraakje of voor een dagje even lekker niks zodat ze zelf lekker kunnen spelen of anderszins. Ruimte voor niks en ruimte voor ‘alles’…lekker spontaan.

Turnen

Toen Roos mij vroeg ‘Hé mam, ik wil héél graag op turnen, mag dat?’ zei ik:  oh wat leuk meid, wat wil je graag voor mooie kunsten leren? Vol enthousiasme legde ze me uit dat ze o.a. de brug wil leren en echt heel graag op turnen wil. Dat snap ik zei ik, dat is ook heel leuk want je vindt de brug leuk, en handstanden en op de rekstokken ook hè?! Ik vertelde haar ook dat ze al paardrijden en fysio heeft en dat ik 2 keer per week genoeg vind voor haar. Voor nu kan het NOG niet legde ik uit. Dat vond ze uiteraard erg jammer en dat snap ik. Dat gevoel van haar mag er helemaal zijn. Tegelijkertijd legde ik uit dat we ook kunnen kijken naar wat er nu al WEL kan. Daar had Roos wel oren naar. SAMEN bedachten we:

  • Je kunt turnlesje spelen tijdens een speelafspraakje
  • We kunnen samen kijken op internet welke turnclubjes er zijn
  • We kunnen samen uitzoeken op welke dagen/tijden er les is en hoe dit past in onze weekplanning
  • Je kunt alvast zelf oefenen
  • We kunnen samen oefenen (zie challenge)

Challenge

We bedachten een challenge of terwijl een uitdaging! Roos wil heel graag de brug leren. Daar kunnen we thuis alvast mee oefenen. We hoeven het niet in 1 keer te kunnen. We oefenen (de kracht van het doen) en oefenen nogmaals (de kracht v.d. herhaling). Dat doen we SAMEN. Stapje voor stapje. We dollen, lachen en hebben plezier. Want heel soms zakt de brug in elkaar. De ene keer is het auw en de andere keer is het lol, veel lol. Plezier, samen…Roos en ik. Het kost niks, nou ja, alleen tijd en aandacht. Het levert heel veel op: lol, ontspanning, beweging! We oefenen en oefenen en worden er beter in (vooral zij in dit geval 😉). We ontwikkelen doorzettingsvermogen. We zijn leuk bezig in verbinding samen en het belangrijkste: We hebben gewoon heel veel plezier! Heerlijk vind ik het, en Roos ook!

KORTOM SAMEN BEREIKEN WE GROEI, RESULTAAT EN HEEL VEEL GELUK!
We kijken naar wat er WEL is…
We kijken naar wat er WEL kan…
En daar worden we beide gelukkig van!
 
Ik deel dit voorbeeld met je om je te inspireren en ook te gaan denken in mogelijkheden. Naar wat er wel is en wat wel kan. Voor jezelf, voor je kind, voor jullie als gezin.

Heb je een vraag? Wil je even sparren? Ik vind het altijd leuk om van je te horen!  Bel of mail gerust want ik denk graag met je mee: Voor meer Gezins- en Kindgeluk!
 
Liefs,
 

Hermina

06-289 77 969

P.s. Deze tips en inspiratie zijn vast ook waardevol voor andere ouders in jouw omgeving. Vriendinnen, buurvrouwen, (schoon)zussen, collega’s, moeders van school, kennissen en andere bekenden etc.

Wil je deze link dan doorsturen naar hen via de app of de mail? Zo helpen we elkaar en maken we elkaars wereld een stukje mooier, relaxter en positiever. Voor meer Gezins- en Kindgeluk!