Vandaag is het vaderdag! Een persoonlijk blog van mij, ter inspiratie

Wil je weten hoe Vaderdag er bij ons thuis aan toe gaat? Hoe ik naar mijn eigen vader en mijn relatie met hem kijk? Welk gouden inzicht ik kreeg en welke actie ik ondernam om mijn band  met hem te versterken? Lees dan vooral verder, hopelijk inspireert het jou in relatie tot je eigen vader.

Vaderdag! Dat vieren wij zeker. De kinderen met hun eigen gemaakte cadeautjes en zelf geknutselde cadeaupapier. Lieve briefjes, vrolijke snoetjes. Quality time met zijn vieren op het grote bed. Knus, klein, kneuterig en liefdevol zo zou ik het bij ons omschrijven.

We maken een leuke dag met elkaar waarbij we vooral weinig moeten en ruimte en rust is voor het spontane. Een spelletje binnen of buiten vinden de meiden vaak leuk en wellicht fietsen we een blokje door de stad. Leeuwarden is dit jaar Culturele hoofdstad van Europa, er is dus genoeg te zien en te beleven. Frank houdt van bbq-en dus die gaat zeker aan vandaag. GrillGELUK noemt hij dat. Ik hou ervan.

Mijn daddy en ik 

Het is natuurlijk niet alleen Vaderdag voor de papa van mijn meiden. Het is Vaderdag voor alle papa’s, ook de jouwe en ook de mijne. De band en het contact met mijn vader is fijn, goed en liefdevol. Ik waardeer hem om wie hij is en wat hij doet. Ook geniet ik ervan hem in actie te zien in zijn rol als opa. Ja mijn vader, en de opa van mijn meiden zit in mijn hart. Hij is geïnteresseerd, actief, betrokken , behulpzaam en heeft heerlijke ‘eigen’ (flauwe) grapjes waar ik om kan lachen.

IMG_7617

Mijn gouden inzicht

Ik weet het nog goed dat ik een aantal jaren geleden na dacht over mijn band met mijn ouders. Met mijn moeder doe ik van tijd tot tijd leuke dingen en met mijn vader samen deed ik eigenlijk niets. Ik zie hem wel heel veel.  Ze passen wekelijks een middag op de meiden als ik aan het werk ben dus als ik thuis kom dan is er even contact voordat we weer in de doe-stand belanden van eten (koken) etc. We wonen beide in Leeuwarden dus we zien elkaar best heel regelmatig even. Vaak is het even, best vluchtig. Behalve op verjaardagen en andere feestelijke momenten. Maar goed dan ben je vaak met velen. Hoe leuk ook, dat is anders….Samen 1 op 1 ervaren, beleven en herinneringen maken – in een rustige setting in verbinding zijn – versterken je contact, maakt je band steviger. 1 op 1 contact met mijn vader was er weinig besefte ik me. Was dat heel erg? Nee, het contact was goed. En toch, diep in mijn hart wilde ik het anders. Waarom doe ik wel samen leuke dingen met mijn moeder en niet mijn vader vroeg ik me af. Ja met mijn moeder doe ik ‘vrouwen’ dingen zoals winkelen, high tea etc. Het contact met mijn vader,  dat kan anders bedacht en voelde ik. Als IK het anders wil dan mag IK daar iets mee. Iets doen, in actie, initiatief. Dat kan iets kleins zijn. Ook kleine stapjes maken dat je beweging en verandering creëert. Ik heb de regie over mijn leven, vooraan in de bus achter het stuur. Dus besloot ik mijn vader een etentje cadeau te doen voor Vaderdag, samen hij en ik. Het was heel gezellig en voor mij heel waardevol. In verbinding kletsen over niets en over alles. Mijn vader heeft dat ook zo ervaren, en zo gaan nu elk jaar samen een vorkje prikken in de stad. Super leuk, gezellig en lekker! Gewoon ons momentje, VaDo-tijd.

#Aanrader #Tip #VanUitMijnHart #DoeHetNUVoordatNuNooitWordt

Hoe zou jij je band met jouw vader omschrijven? Hoe voelt deze?  Wat als alles mogelijk is…zou je het anders willen? Wat zou JIJ daar in kunnen en willen doen…als alles mogelijk is?

Doe wat bij jou past, wat voor jou goed voelt, luister naar je innerlijke stem en laat je keuzes echt van jouw zijn. Soms maken kleine initiatieven een groot verschil, zo voelt het voor mij. Ik ben dankbaar voor de ervaringen en herinneringen die ik heb gemaakt en nog ga maken, samen met mijn vader, op onze eigen wijze.

Vanuit mijn hart,

Hermina

p.s. Voor degene die hun vader niet meer hebben in het hier en nu: veel sterkte vandaag. Hopelijk kun je vandaag vieren wat er wel was, en met een fijn warm liefdevol gevoel terugkijken op de band die er was en de mooie herinneringen die je (samen) hebt gemaakt! Ik gun het je…