Wat zou je doen als alles mogelijk is?      

Jij en je kind(eren) hebben vast dromen, wensen, verlangens. Bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden die je graag wilt ontwikkelen; een muziekinstrument bespelen of totaal op je gemak een presentatie geven voor publiek. Dingen die jij of je kind graag wilt kunnen. Of iets wat je graag eens wilt doen. Een bepaald land dat je wilt bezoeken of een pretpark waar je graag eens heen wilt. Een concert dat je graag wilt bijwonen. Een marathon kunnen lopen. Iets moois of leuks wat je graag wilt hebben. Ander werk, waar je wél helemaal blij van wordt. En zo kunnen we een heel lang lijstje maken.

Wat zou je doen als alles mogelijk is?

Denk helpend en positief. Wellicht is het niet direct mogelijk, maar geloof dat het kan. Dat het ook voor jou is weggelegd. Ik wil hiermee niet zeggen dat het persé een droom moet zijn die groot is. Het gaat erom dat je je bewust bent van wat je graag zou willen en dat je daarvoor gaat. Dat je daar je acties op afstemt. Jouw wens mag ook gerust iets kleins zijn, zo lang het maar jouw droom is. Wat zou jij graag willen (leren)?

Ga er dan voor! Doe je best, geef niet op als het lastig wordt en vraag hulp als dat nodig is. Soms helpt het om die grote droom in kleinere stukjes op te breken. Maak er meerdere kleine dromen van en leef ze na in alles wat je doet, stap voor stap. En vier elke behaalde (kleine) droom.

Carrièreswitch

Deze week sprak ik een moeder die eigenlijk totaal iets anders wil qua werk. Echt een carrièreswitch. Uit eigen ervaring weet ik hoe dat is. Wat ik merkte bij de dame in kwestie is dat ze vooral keek naar het eindresultaat. De droom die ze had, daar had ze nogal wat voor te doen. Het frustreerde haar dat haar droom zover weg leek en daardoor kwam ze nog niet echt in beweging.

Herken je dat? Bedenk dan dat dé baan er niet meteen hoeft te zijn. Maar je droom geen aandacht geven, brengt je niet dichterbij je droom. Wat mij betreft is dat geen optie 😉.

Kom met kleine stapjes steeds dichterbij je droom

Daarom mag je je droom – zoals ik al zei – best in stukjes verdelen. Maak er meerdere kleine dromen van en geniet van elke stap. Maak het visueel voor jezelf. Het is een proces. Je bent zo wel in beweging en onderweg naar datgene wat je écht wilt en dat geeft een fijn gevoel.

Hoe deed ik dat?

Ik had ook een droom: werken met kinderen en ouders.

Nadat ik mijn opleiding tot kindercoach heb afgerond ben ik niet gelijk mijn praktijk gestart. Het voelde nog niet het moment. En ik wilde onderzoeken hoe ik dat werken met kinderen en ouders vorm kon geven op een manier die bij mij past.

En ook had ik in mezelf – heel eerlijk – nog stukjes van onzekerheid aan te kijken. Dát heb ik gedaan EN wél heb ik díe tijd ook genomen om mijn droom vorm te geven. Want werken met kinderen en ouders kan op verschillende manieren.

Doe onderzoek en ga het ervaren

Ik heb contact gelegd met mensen die met ouders en kinderen werken. Denk bijvoorbeeld aan juffen en meesters in het basisonderwijs, docenten uit het voortgezet onderwijs, ambulant begeleiders en natuurlijk ook kindercoaches uit het land en nog zoveel meer.  Ik heb niet alleen met ze gesproken, ook heb ik lessen op scholen bijgewoond om te zien en ervaren hoe dat dan daadwerkelijk gaat. Zo ging ik stapje voor stapje steeds meer een beeld vormen van hoe mijn droom – werken met kinderen en ouders – er dan uit zou mogen zien.

Ik las ook allerhande boeken, volgde nog diverse workshops, trainingen en opleidingen. Ging als kindercoach aan de slag met gratis klanten. Ervaringen opdoen. Meters maken. Ontdekken, leren, groeien. Ook heb ik mijn eigen persoonlijke ontwikkeling volop de ruimte gegeven, onder andere door coaching (en nog steeds!).

Onze eigen blinde vlekken

Het is een proces geweest (en nog). Het gaat stapje voor stapje. En in dit proces deed ik mijn best, gaf ik niet op als het lastig was (want oh la la, dat was het heus wel eens en nog wel eens) en heb ik hulp gevraagd (en nog) want samen kom je verder en ga je sneller.

Ik ben als Kinder- en Oudercoach natuurlijk ook gewoon een mens en liep bij mezelf ook tegen dingen aan en heb dus ook patronen mogen doorbreken. Met hulp is dat zoveel fijner en beter. We hebben immers allemaal onze eigen blinde vlekken…

Wat doe je als je ergens tegenaan loopt?

Mijn ervaringen in dit proces vind ik GOUD. Heel waardevol voor mezelf en ook in het werk wat ik doe. Ook de kinderen en ouders die ik coach lopen tegen zichzelf aan. En wat doe je dan? Hoe geef je dat vorm op een manier die bij jou past? Hoe kan het anders? Hoe pak ik dat aan? Hoe leer ik die vaardigheden die voor mij helpend en nodig zijn?

In mijn Gezinsgeluk Traject (kinderen en ouders) en ook in het Persoonlijk Groeitraject met vrouwen (en ook mannen) zijn dit precies de processen waar we doorheen gaan. De KindGELUK methode zorgt voor geweldige resultaten, groei en geluk. Ik voel me zo dankbaar dat ik deze kanjers mag begeleiden in hun groeipad, zo gaaf!

Hoe doe jij dat?

Heb jij dromen, wensen, verlangens? Voor jezelf, je kind, je gezin? Een gezin met veel liefde, begrip, zelfvertrouwen, harmonie, geduld, ontspanning en plezier? Wil jij je ontspannen en energiek voelen, met zelfvertrouwen de dagen beleven, grenzen stellen die voor jou goed voelen en je minder aantrekken van kritiek of de mening van anderen? Dat je voelt dat je goed genoeg bent, stopt met pleasen en regie pakt over jouw leven?

Wat doe je met die dromen? Laat je het bij een droom of leef jij je droom? Geef je het aandacht en laat je jouw droom groeien en tot uiting komen? Het is mogelijk, ook voor jou, écht! Ik gun het je van harte, want oh wat is ‘deze reis’ onbetaalbaar groots en gaaf. Het maakt mij echt een gelukkiger mens en dat gun ik jou ook.

Wil jij – net als ik vroeger – hulp bij dit proces? Wil jij ook graag aandacht geven aan je dromen, wensen en verlangens en graag gratis en vrijblijvend met mij sparren over je persoonlijke situatie voor je gezin en/of jezelf? Dat kan! Contact mij en dan plannen we een gratis afspraak in. Ook online mogelijk.

Liefs,

Hermina

P.s. Volg je Kindgeluk al op social media? Ik deel dagelijks gratis inspiratie en tips. Welkom! www.facebook.com/kingeluk & www.instagram.com/kindgeluk