Een kind met weinig zelfvertrouwen? Leer wat je zelf kunt doen!

Heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen? Leer je kind met deze praktische oefening om zijn of haar negatieve gedachten neutraal te maken. Maak ‘kan ik niet’ en ‘weet ik niet’ verleden tijd! Deze blog is een vervolg op mijn blog “De impact van gebrek aan zelfvertrouwen bij je kind”.

In mijn praktijk kom ik vaak kinderen tegen die weinig zelfvertrouwen hebben. Kinderen met een laag zelfbeeld en die (faal-)angstig en onzeker zijn. Ze durven weinig, vinden keuzes maken lastig en denken negatief. Elke keer raakt me dat zo. Simpelweg omdat deze kinderen hierdoor minder geluk ervaren.

Wat kun je als ouder doen?

Als je kind niet helpende (bijvoorbeeld negatieve) gedachtes heeft, is het goed om in gesprek te gaan met jouw zoon of dochter. En je raadt het al, stel ook dan een vraag! Laat je kind deze uitspraak reëel/neutraal maken, dus zonder een oordeel over zichzelf (wat vaak ook niet klopt). Dit kun je doen door vragen te stellen aan de hand van de eerder genoemde uitspraken (in het vorige blog):

Meer zelfvertrouwen, weerbaarder en stevig in je schoenen staan

Wil je ook zo graag dat jouw kind meer zelfvertrouwen heeft, weerbaarder is en steviger in zijn/haar schoenen staat? Zodat hij/zij:

  • Meer onbevangen de wereld instapt
  • Voor zichzelf op komt.
  • Nieuwe dingen probeert en fouten durft te maken
  • Perfectionisme loslaat en voelt dat goed, goed genoeg is
  • Dingen makkelijker en sneller oppakt
  • Sterker in zijn/haar schoenen staat en zichzelf is
  • Faalangst de baas is
  • Weet: ik mag om hulp vragen, Zegt: ik probeer het en/of ik kan het en/of ik durf het.
  • Weerbaarder is in contact met anderen

In het Gezinsgeluk Traject leer ik jouw kind dé vaardigheden om zelfverzekerder, krachtig en weerbaar de toekomst in te gaan. Als ouder(s) krijg je concrete tips en praktische handvatten voor de begeleiding van jouw zoon of dochter. Klik hier voor meer informatie.

“Zelfvertrouwen is geloven in jezelf dat je de juiste dingen denkt en doet”

6 tips om het zelfvertrouwen van je kind een boost te geven!

Wil jij als ouder(s) GRATIS tips hoe jij het zelfvertrouwen van je kind kunt vergroten? Download dan mijn ebook: ‘6 tips om het zelfvertrouwen van je kind een boost te geven!

Heb je ‘m al aangevraagd, ga er dan vooral lekker mee aan de slag en kijk wat voor jou en jouw kind werkt!

Laat het me vooral weten wanneer je de oefening geprobeerd hebt. Ik vind het altijd leuk om van je te horen en kijk uit naar een reactie! Ook als je even vrijblijvend wilt sparren over jouw zoon of dochter. Contact mij gerust of bel me op: 06 – 289 77 969. Ik denk graag met je mee zodat jouw zoon of dochter met meer zelfvertrouwen door het leven gaat.

Lieve groet,

Hermina

Ps. Reminder: Hoe kan ik als ouder het zelfvertrouwen van mijn kind vergroten. Vraag nu het gratis e-book aan met concrete en praktische tips om het zelfvertrouwen van je kind te boosten! Klik hier om alle tips te gratis te krijgen.